Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De 3 bästa skräckfilmerna på Viaplay

De 3 bästa skräckfilmerna på Viaplay

  • Viaplay
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Lista
27 april 2015
Axel Diedrichs
Axel Diedrichs | Lista
27 april 2015

Skräckisar att streama

Letar du efter en bra skräckfilm för natten som du inte redan har sett? En film som inte tillhör populära franchiser som "Saw", "Halloween" och "Rec"? Bra. Då ska jag hjälpa dig på din jakt och lista de tre bästa low-concept-skräckfilmerna på Viaplay.

Viaplay-skräckisar
Foto: Scanbox Entertainment Sweden AB

Tipsen finns just nu tillgängliga på Viaplay.se.

3. The Strangers (2008)

strangers
Foto: Sandrew Metronome Distribution Sverige AB

Film: The Strangers (2008)

Regi: Bryan Bertino

Med: Liv Tyler, Scott Speedman m.fl.

På udden av att göra slut med varandra befinner sig James Hoyt (Scott Speedman) och hans flickvän Kristen McKay (Liv Tyler) i deras hus ute i skogen. En avskärmad främling knackar på deras dörr och frågar om en person de inte känner till. Hux flux omringas deras hus av ett flertal främlingar och det som börjar med trakasserier utvecklas till våld. Paret har ingenstans att ta vägen och ingen hjälp att nå.

Genom att samarbeta för att fly därifrån, kan James och Kristen då rädda sitt förhållande?

The Strangers är en märklig mix av en ångestladdad tragedi och en popcorn-rulle, men som funkar förvånansvärt bra! Filmen bottnar tyvärr i att den inte är tillräckligt fräsch och inte tillför något nytt. Men The Strangers gör jobbet och kommer att skrämma skiten ur dig!

2. Wolf Creek (2005)

Film: Wolf Creek (2005)

Regi: Greg Mclean

Med: John Jarratt, Nathan Phillips, Guy O'Donnell

I Wolf Creek får vi tidigt lära känna vår mördare, Mick Taylor (John Jarratt), som älskar att göra livet svårt för turister. Som "väktare" över de australienska fältlandskapen ser han till så att inga utlänningar kommer över gränsen och semestrar.

Wolf Creek är betydligt mer lättsam än The Strangers och spelar mycket på humorn i Mick Taylor som psykopat. Filmen nafsar på Slasher-genren med typisk modern och brutal mördarjakt, men är främst en seriös berättelse om överlevnad. Wolf Creek har snyggt miljöfoto, tungt skådespeleri och en kultkaraktär i form av Taylor.

Om du inte har sett Wolf Creek, passa på!

1. Severance (2006)

severance
Foto: Scanbox Sweden AB

Film: Severance (2006)

Regi: Christopher Smith

Med: Danny Dyer, Tim McInnery, Claudie Blakley m.fl.

Nu fortsätter vi på samma spår som Wolf Creek och höjer humorn ytterligare. En team-buildingtripp till landet slutar upp med en panikartad kamp om överlevnad. I ett dassigt England träffar vi alla sorters bittra typer som inte står ut med varandra. Men när deras buss får punka och de måste orientera sig på okänd mark, sätts deras samarbetsförmåga på prov.

Låter det ointressant?

Självklart gör det det! Men när gänget omedvetet befinner sig på annan mark, bryter ett helvete löst för dem. Och precis som i Wolf Creek är det bäst att du håller dig borta från andras mark. En efter en blir de påträffade av en argsint och brutal mördare. Humorn i Severance ligger i att den driver om skräckfilmsstereotyper men också i karaktärernas kemi. Kontrasterna mellan slackern Steve (Danny Dyer) och den optimistiska ledaren Richard (Tim McInnery) får stämningen att hela tiden spänna, men också luckra upp för skratt.

Har du ingen skräckfilm för kvällen så är Severance ett måste!

Läs min lista om världens tre bästa rysare här.

För fler recensioner, listor och nyheter, följ Filmtopp.se på facebook och twitter.

NÄSTA ARTIKEL