Regissören medger – tappade greppet om sin kommande Marvelfilm

Veckans biopremiärer – comeback för Marvel

Filmtopp
05 november 2023 kl. 18:45

Fyra höjdpunkter att spana in i veckan

Flera filmer har premiär på bio i veckan. Här listar vi höjdpunkterna där den största är "The Marvels" med Brie Larson och Samuel L. Jackson.

Hösten är synonym med biomys och i höst får vi se en mängd nya storfilmer slå ned på de svenska biograferna. I veckan får vi flera nyheter där den största har premiär redan på onsdag, Disneys nya Marvelfilm. Vi får även se regissören den ikoniska actionfilmen León och som skrivit Taken, Luc Besson, tillbaka i rampljuset med en helt ny film.

Veckans biopremiärer – comeback för Marvel
Foto: Disney.

The Marvels – 8 november

I den nya Marvel-filmen som görs av Nia DaCosta (Candyman) har Carol Danvers, även känd som Captain Marvel, återtagit sin identitet från de brutala Kree och hämnats på Supreme Intelligence. Men oväntade följder gör att Carol får axla oket av ett universum i obalans.

När Carols plikter skickar henne till ett märkligt maskhål med koppling till en Kree-revolutionär, blir hennes krafter sammankopplade med Kamala Khan, även kallad Ms. Marvel, och Carols systerdotter Monica Rambeau, numera S.A.B.E.R.-astronaut. Nu måste denna osannolika trio samarbeta för att kunna rädda hela universum.

Veckans biopremiärer – comeback för Marvel
Foto: Apollo Films Distribution / EuropaCorp Distribution.

Dogman – 10 november

Frankrikes mest namnkunniga actionkonung Luc Besson kommer nu tillbaka med ett nytt brottsdrama, DogmanCaleb Landry Jones gestaltar en ung man som blivit misshandlad av sin far och kastad till hundarna. Men istället för att bli deras fiende har han blivit en allierad och vuxit in i deras familj. Nu följer vi honom när han som vuxen försöker komma över sina trauman från uppväxten och hitta sin väg framåt genom livet.

Veckans biopremiärer – comeback för Marvel
Foto: StudioCanal.

November – 10 november

Nästa veckas brottsdrama är av ett ännu tyngre slag. Franska November zoomar in på de koordinerade terrordåden som chockerade Paris och övriga världen den 13 november 2015. I fokus står polisens antiterroristenheter som inleder frenetisk kamp mot klockan för att hitta de skyldiga och förhindra fler vansinnesdåd.

Veckans biopremiärer – comeback för Marvel
Foto: Sola Media.

Pysslingarna – 10 november

I 200 år har de små varelserna vi kallar för pysslingar levt långt under jorden, gömda i rädsla för människan. Men är alla människor uppe på jordens yta verkligen så elaka? Den äventyrslystna pysslingstjejen Helvi beslutar sig för att ta reda på sanningen och ger sig av tillsammans med två kompisar på en förbjuden resa ovan jord. 

Pysslingarna är ursprungligen en tysk film och släpps nu på landets biografer med svenskt tal.

Bonustips: Gruffalon

Har du små knattingar där hemma som du vill ta med på en kortare bioupplevelse? Då ska vi nämna barnfilmen Gruffalon som är blott 30 minuter lång. I den följer vi en modig mus som ska färdas genom en skog. För att ta sig förbi farorna uppfinner den ett skrämmande låtsasmonster, men tänk om det finns på riktigt?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL