Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Mare of Easttown

Tre tips för helgen!

Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
24 april 2021

Det bästa av det nya hos streamingtjänsterna.

I den här artikeln lyfter vi fram de tre vassaste tipsen för helgen. Dessa titlar har fått allra bästa betyg av oss på Filmtopp under veckans gång!

The Mare of Easttown (HBO Nordic)

Den nya miniserien följer kriminalpolisen Mare Sheehan (Kate Winslet) och hennes utredning av försvinnandet av en ung kvinna och mordet på en annan ung kvinna. Inget nytt här med andra ord, det här är en genre som ständigt tycks fyllas med allt fler nya tagningar på i princip samma grundstory. Det som gör att HBO:s produktioner av det här slaget ändå fortsätter att driva in tittare och vinna priser är helt enkelt på grund av att man alltid lyckas leverera insatser av högsta möjliga kvalitet.

Life in Color with David Attenborough (Netflix)

Naturdokumentär och David Attenborough är två hårt sammansvetsade fenomen. Attenborough och hans röst har kommit att bli ansiktet utåt för stillsamma naturdokumentärer man inte kan slita blicken ifrån. Det som skiljer denna serie från tidigare program och projekt där Attenborough varit inblandad är att man denna gången inte pratar om djuren i helhet, utan istället har en tydlig vinkel där det är just användandet av färg som är det centrala. Denna skarpa och tydliga vinkel gör det bara ännu mer intressant.

Shadow and Bone (Netflix)

Efter fantasy-framgångarna med Game of Thrones och Sagan om Ringen-filmerna så känns det ibland som att vi får en ny fantasy varje vecka... som alla hoppas på att bli nästa stora succé. Visst, The Witcher lockade mängder av tittare och Carnival Row var riktigt snygg, men det finns något speciellt med just Shadow and Bone som nu blir nästa stora fantasyprojekt att släppas lös i streamingvärlden.

Om Shadow and Bone inte blir en väldigt populär tv-serie inom en snar framtid så kommer jag att bli både otroligt förvånad – men även besviken. För jag hoppas verkligen att vi får en andra säsong, jag är nämligen mer än villig att fortsätta titta.

TIPS: Missa inte #filmhjälpen!

Här hittar du filmer att streama gratis med #filmhjälpen!

NÄSTA ARTIKEL