De tre sämsta filmerna någonsin – dessa bör du ALDRIG se…

Tre sämsta filmerna någonsin enligt IMDb – dessa bör du ALDRIG se…

Johan Samuelsson Krantz
23 mars 2024 kl. 18:03

Dags att ranka bottenskrapet

Utforska IMDb:s mörkaste vrår med Filmtopp när vi avslöjar de tre lägst rankade filmerna enligt publikens dom – en resa genom filmhistoriens botten

Det finns en morbiditet i att gilla sådant som är uselt enbart för att man blir fascinerad det. Vi ska nu fortsätta med detta temat och plocka den allra lägst hängande frukten i den filmiska trädgården – kanske till och med är att betrakta som fallfrukt. Efter att ha dammat av den sämsta svenska filmen någonsin, tar Filmtopp och letar fram världens tre sämsta filmer enligt IMDb. Vi börjar med bronsplatsen för att avsluta med "guldet".

De tre sämsta filmerna någonsin – enligt IMDb

Foto: Viva Pictures

#3. Foodfight! (2012)

Genre: Komedi
Regi: Lawrence Kasanoff
Med: Hilary Duff, Charlie Sheen, Eva Longoria, Haylie Duff m.fl.

Foodfight! är en animerad äventyrskomedi från 2012 med röster av bland andra Charlie Sheen och Hilary Duff. Handlingen utspelar sig i en livsmedelsbutik där maskotar kämpar mot den onda Brand X. Filmen drabbades av förseningar och fick övervägande negativ kritik, särskilt för sin animation och överdrivna produktplaceringar. Trots att den har en anständig längd på 1 timme och 31 minuter, lyckades inte Foodfight! snärja sin publik och fick en hisnande rating på 1,3 av 10.

Foto: Kino Swiat

#2. Smoleńsk (2016)

Genre: Thriller
Regi: Antoni Krauze
Med: Beata Fido, Redbad Klijnstra, Halina Łabonarska, Lech Łotocki m.fl.

Utgiven 2016 och med en lika låg rating på 1,3 av 20 som föregående elände, så har denna film har också fallit offer för de hårda men rättvisa IMDb-användarna.

Smolensk är en polsk dramathriller regisserad av Antoni Krauze och släppt i september 2016. Handlingen följer den polska reportern Nina från TVM-SAT när hon leder utredningen av flygkatastrofen i Smolensk. Filmen mottog sju Snake Award (en slags polsk tvärtom-Oscar), inklusive Sämsta film och Sämsta regissör.

Foto: Stella / Rekord-Film

#1. Daniel, the Wizard (2004)

Genre: Musikal, drama
Regi: Ulli Lommel
Med: Daniel Küblböck, Ulli Lommel , Peter Schamoni, Rudolf Waldemar Brem m.fl.

Här har vi den, människans mörkaste kapitel när det kommer till filmskapande enligt IMDb. Betyget ligger på smärtsamma 1,2 av 10.
Daniel – Der Zauberer följer rockstjärnan Daniel Küblböck, älskad av miljoner men hatad av många. Två tonåringar planerar att mörda honom med stöd från den mystiske Baltazar. Daniel står inför fara, men får oväntad hjälp från sin döde morfar. Intriger och en oväntad vänskap utvecklas i denna kontroversiella film. Om en blind människa mirakulöst återfår sin syn och detta är den första filmen denne får se, kan man säkerligen anta att blindhet är ett bättre alternativ.

Filmer som däremot är värda att se, är de 100 bästa svenska filmerna någonsin enligt IMDb.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL