Bästa julfilmerna på C More

Bästa julfilmerna på C More

Uppdaterad 16 mars 2022 kl. 14:03 | Publicerad 20 december 2015 kl. 18:12

Finns det något bättre än en mysig julfilm?

Det börjar närma sig dopparedagen. Sugen på lite extra julstämning? Filmtopp har granskat de Bästa julfilmerna på C More.

5. Ogifta Par... En Film Som Skiljer Sig (1997)

Regi: Peter Dalle
Med: Peter Dalle, Lena Endre, Johan Ulvesson, Susanne Reuter m.fl.

Komedi från Lorry-gänget. David och Marie känner att allt de gör är att bråka och undrar hur deras vänner Samuel och Sara kan verka så lyckliga. För att försöka lösa gåtan bestämmer de fyra sig för att fira jul tillsammans i fjällen.

4. Christmas with the Kranks (2004)

Bästa julfilmerna på C More
Foto: AB Svensk Filmindustri

Regi: Joe Roth

Med: Tim Allen, Jamie Lee Curtis, Dan Aykroyd, Julie Gonzalo m.fl.

Familjen Krank älskar julen och allt som hör där till. Men när dottern Blair ska vara borta över högtiden beslutar sig föräldrarna Luther och Nora att hoppa över firandet i år och resa på solsemester istället, något som skapar stor osämja i grannskapet. När Blair sen meddelar att hon trots allt vill komma hem måste hela gatan samarbeta för att lyckas ordna ett julfirande på mindre än tolv timmar.

3. Tomten Är Far Till Alla Barnen (1998)

Regi: Kjell Sundsvall

Med: Peter Haber, Katarina Ewerlöf, Dan Ekborg, Leif André m.fl.

Janne och Sara är lyckliga tillsammans. Men det faktum att Sara har ett flertal barn med ett antal olika män är något som Janne har svårt att hantera. Detta leder till komplikationer när det visar sig att hon har bjudit in allihop, med nya respektives, för att fira jul tillsammans. Samtidigt bär Janne på en hemlighet som, när Sara ger honom sin julklapp, leder till tidernas mest kaosartade julafton.

2. Sällskapsresan eller Finns Det Svenskt Kaffe på Grisfesten? (1980)

Regi: Lasse Åberg

Med: Lasse Åberg, Jon Skolmen, Lottie Ejebrant, Kim Anderzon m.fl.

Stig-Helmer Olsson bestämmer sig för att åka till Kanarieöarna över jul. På vägen lär han känna den prylgalne norrmannen Ole Bramserud och tillsammans med de resterande turisterna tar de sig an turistorten Nueva Estocolmo och siktar på att försöka känna sig så osvenska (och norska) som möjligt på semestern.

1. Fanny och Alexander (1982)

Regi: Ingmar Bergman

Med: Börja Ahlstedt, Kristina Adolphson, Pernilla Allwin, Bertil Guve m.fl.

Vi befinner oss i tidiga 1900-talets Uppsala hos den förmögna familjen Ekdahl som styrs av en änka och hennes tre söner. Den äldsta sonen Oscar är gift med Emelie och driver ihop med henne den lokala teatern. Tillsammans har de barnen Fanny och Alexander. När Oscar dör i förtid gifter sig Emelie med stadens biskop och flyttar med barnen till hans hem där stränga regler råder.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL