Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
De bästa filmerna på C More

Midsommardagen 11 filmtips för bakis och pizzahänget

Sofie Landgren
Sofie Landgren | Lista
24 juni 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Lista
24 juni 2023

De perfekta filmerna till bakispizzan

Efter en hård Midsommarafton är det dags att lindra bakisångesten med pizza och lättsamma filmer. Här är en lista på bästa tipsen och var du hittar dem.

Midsommardagen = bakfull, pizza och film. Här är bästa tipsen

Efter hårt festande är det dags för den mirakulösa återställningskuren – pizza och film. Vilken fulpizza du bestämmer dig för har vi absolut ingenting att säga till om, men däremot har vi gnuggat geniknölarna för att ta fram 11 filmtips att låta rulla på TV:n där hemma. Spana gärna in vår lista med årets bästa filmer från 2022 - för fler och nyare titlar.

American Pie Film 1999
Foto: Universal Pictures.

American Pie (1999)

Vi inleder listan med en gammal goding från 90-talet. Jim är inte bara oskuld, han är dessutom desperat att bli av med den. Hans far, som är en ovanligt förstående sådan, gör allt för att på bästa pedagogiska vis ge sin son en lektion i ämnet sex. Till sin hjälp tar han förutom diverse porrtidningar även en samling anatomiska uttryck från 50-talet.

Jim lyckas till slut få med sig skolans utbytesstudent Nadia till sitt pojkrum där han i ett tafatt försök att förföra henne gör bort sig ganska så ordentligt och allting sänds ut via internet till hans skolkompisars stora glädje. Men skam den som ger sig tänker Jim och använder sedan sin mors nybakade paj till något helt annat än efterrätt.

American Pie är en fullkomligt galen film om hur det är att vara ung och nyfiken. Vi får följa Jim och hans kompisar under en hektisk tid i skolan då läxor knappast är det första de tänker på, och huvudet är knappast det första de tänker med.

Du hittar filmen hos Netflix och Viaplay.

En runda till
Foto: Nordisk Film.

En runda till (2020)

Som andra tips lyfter vi fram den danska filmen En runda till, som blev en stor internationell succé. Filmen bygger på att det finns en teori om att människan är född med en halv promille för lite. Vi känner alla till att alkohol i blodet öppnar sinnet för omvärlden, problemen verkar mindre och kreativiteten ökar. Efter det första glaset flyter samtalen lättare och nya möjligheter öppnar sig… men till vilket pris?

Martin är gymnasielärare. Han känner sig gammal och trött, och hans äktenskap har gått i stå. Uppmuntrad av teorin inleder Martin och hans tre vänner ett experiment som går ut på att de ständigt ska vara alkoholpåverkade. Om Churchill vann andra världskriget i en tät dimma av sprit, vad skulle de starka dropparna då kunna göra för dem och deras studenter?

Filmen finns att streama hos SVT Play.

Scary Movie
Foto: Dimension Films.

Scary Movie (2000)

Scary Movie är en parodi på som hejdlöst driver med skräckfilmsvågen som startade med Scream och fortsatte med filmer som Jag Vet Vad Du Gjorde Förra Sommaren och Alla Helgonas Blodiga Natt-20 år senare. Många kommer också att känna igen sig från filmer som Matrix och Blair Witch Project

Filmen finns att streama på Viaplay och SkyShowtime.

TED Film 1
Foto: Universal Pictures.

Ted (2012)

Filmen berättar historien om John Bennett, en vuxen man som måste hantera sin älskade teddybjörn som blev levande till följd av en önskning när han var barn och som vägrat lämna hans sida sedan dess.

Du hittar filmen hos Netflix, Prime Video, Viaplay och SkyShowtime.

21 jump street film
Foto: Sony Pictures.

21 Jump Street (2012)

Näst på tur har vi ingen mindre än komedifilmen 21 Jump Street som handlar om två poliser blir omplacerade och får ett nytt uppdrag som ”under cover-poliser” på en gymnasieskola. De tvingas byta sina polisbrickor och vapen mot ryggsäckar och läxböcker – allt för att att infiltrera ett gäng ungdomar och för att lösa den illegala droghandel som inträffat.

Filmen finns att streama på Tele2 Play.

This is the end film
Foto: Sony Pictures.

This Is the End (2013)

Det är fest hemma hos James Franco i Los Angeles när jordens undergång närmar sig. Jay Baruchel, Seth Rogen och en bunt andra filmstjärnor förbereder sig så bäst de kan för apokalypsen.

Filmen finns att streama hos Viaplay.

The other guys film
Foto: Sony Pictures. 

The Other Guys (2010)

The Other Guys handlar om två poliser i New York, Allen Gamble och Terry Hoitz. Gamble är mer intresserad av pappersarbete än att vara ute på gatan, och Hoitz har som straff fått Gamble som partner efter att hans ivriga avtryckarfinger orsakat en pinsam incident. De har dock en sak gemensamt, de idoliserar båda två stadens främsta poliser, Danson och Manzetti. Men när en en möjlighet dyker upp för Gamble och Hoitz att själva bli hjältar, går inte saker riktigt som de hade tänkt sig.

Filmen finns att streama hos Netflix och Viaplay.

Step brothers film
Foto: Sony Pictures.

Step Brothers (2008)

Brennan och Dale är två medelålders dagdrivare som tvingas bo tillsammans när deras föräldrar gifter sig. När de motsträviga styvbrödernas omogna beteende kring tv-tider och småsaker till slut börjar slita på deras föräldrars äktenskap, måste den odrägliga duon tänka ut en helgalen plan för att återförena paret.

Du hittar filmen hos C More och Viaplay.

Dum Dummare film
Foto: SF Studios.

Dum & dummare (1994)

Harry och Lloyd har en sammanlagd IQ som understiger deras skonummer. När de får sparken från sina jobb lyckas Lloyd övertala Harry att de ska åka till Aspen för att returnera en resväska full med pengar de har hittat till dess rätta ägare Mary. Efter en kaotisk resa anländer de till Aspen. Men ska de lyckas hitta Mary?

Filmen finns att streama på HBO Max.

Supersugen film
Foto:  Sony Pictures.

Supersugen (2007)

Seth och Evan är två socialt odugliga och lite nördiga killar som går sista året på high school. De båda kompisarna är helt beroende av varandra och ett mål har de gemensamt, nämligen att bli av med oskulden innan de skiljs åt. Eftersom de inte direkt är skolans coolaste killar så får de kämpa hårt och använda all sin fantasi för att få tjejer. Vi får följa dem och deras misslyckande på väg till, och under en vild fest som de sent lär glömma.

Filmen streamar du på Netflix och C More.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)
Foto: Dreamworks.

Anchorman: The Legend of Ron Burgundy (2004)

En snobbig nyhetsreporter på 70-talet paras ihop med en ambitiös kvinnlig kollega som faktiskt är en dessutom är en duktig journalist. Han kommer då till en störande upptäckt att hans perfekta frisyr och mustasch och förmågan att kunna läsa innantill från en teleprompter kanske inte är gott nog för hans TV-station i Portland, Oregon.

Filmen finns att streama hos Netflix 

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL