MISSA INTE: Nu kan du streama Wonka med Timothée Chalamet

TIPS: 8 påskfilmer för barn

Ivar Sandberg
Uppdaterad 02 april 2024 kl. 10:04 | Publicerad 29 mars 2024 kl. 09:03

Det är dags för filmer med harar och godis!

Nu var det dags för påsk igen! Med lite extra ledighet är det aldrig fel med lite filmmys med familjen, men till vilken film? I den här listan ska vi besvarar vi den frågan. Här hittar du tips på påskfilmer som även de yngre barnen kan se.

Så här i påsk kan man vilja ha lite påskmys med barnen, men det kan vara lite svårt att veta vilka filmer som passar bäst att se i sammanhanget. Påsken är ju en sån bred högtid, men för barnen handlar det nog främst om harar, godis, och ägg.

Det kan ju vara svårare att hitta påskfilmer för barnen, då det inte finns lika många som det gör till jul – men Filmtopp har grävt fram några sevärda titlar med påskkoppling.

Missa inte att det finns fler tips om både påskfilmer för hela familjen och påskfilmer för vuxna.

8 barnfilmer att se under påsken

Hopp
Foto: Universal Pictures

Hopp (2011)

Påskharens son "P.H." bor på Påskön och han ska snart ta över familjetraditionen och bli påskharen själv och dela ut godis. Det enda problemet är att P.H. (Russell Brand) hellre vill trumma, så han rymmer hemifrån till L.A. där han möter Fredde Hare (James Marsden), en arbetslös slöfock som lyckades se påskharen som barn. Efter att Fredde råkar köra på P.H. känner han sig ansvarig och tvingas ta hand om honom, men när Fredde får veta att P.H. är nästa påskhare bestämmer sig de för att byta plats. Samtidigt håller den onda kycklingen Carlos (Hank Azaria) på att försöka ta över Påskön och bli till den nya påskharen.

Den här filmen passar alla åldrar och är äggstremt rolig!

Se var du kan streama Hopp (2011)

De fem legenderna
Foto: Paramount Picture

De fem Legenderna (2012)

I den här äggcellenta filmen tvingas de fyra legenderna Tomten (Alec Baldwin), John Blund, Tandfen (Isla Fisher), och Påskharen (Hugh Jackman), slå sig samman med den nya legenden, Jack Frost (Chris Pine), för att besegra den onda Beck Svart (Jude Law). Beck försöker få alla barn att sluta tro på alla högtider och deras magi. Tillsammans måste de fem legenderna få barnen att tro genom att bland annat fira påsk! I filmen måste de måla och gömma ägg tillsammans för att försöka påminna barnen om påskglädjen.  

Se var du kan streama De fem Legenderna (2012)

Kalle och Chokladfabriken
Foto: Warner Bros.

Kalle och chokladfabriken (2005)

Okej, den här kanske inte riktigt är en påskfilm, men godis och påsk går ju lite hand i hand – det finns ju ingen påsk utan choklad. I Tim Burtons tappning av Roald Dahls bok så hittar den fattiga pojken Kalle (Freddie Highmore) en gyllene biljett som låter honom åka till Willy Wonkas (Johnny Depp) vanligtvis helt nedstängda chokladfabrik.

Det är ett roligt musikaliskt äventyr från början till slut, för dig som vill se något äggstra till påsk.

Se var du kan streama Kalle och chokladfabriken (2005)

Wonka
Foto: Warner Bros.

Wonka (2024) 

Efter man har sett Kalle och chokladfabriken kan man ju undra hur exakt Willy Wonka (Timothée Chalamet) började sitt choklad imperium. I den här filmen ser vi en yngre och fattigare Willy Wonka försöka öppna en godisaffär i en stad som är fylld med den bästa chokladen i världen. När han kommer dit för att öppna en affär märker han dock att den giriga chokladkartellen inte kommer låta honom sälja där utan motstånd.

Se var du kan streama här Wonka (2023)

Chicken Run
Foto: DreamWorks Pictures

Flykten från hönsgården (2000)       

Nu har vi ju pratat om harar och godis men det finns ju ingen riktig film utan kycklingar!

I den här stop motion-klassikern följer vi Jenny (Julia Sawalha) som försöker fly från den onda hönsgården hon bor på. En dag träffar Jenny tuppen Rocky (Mel Gibson) som faktiskt kan flyga! Jenny ber honom lära henne och de andra hönorna att flyga, och efter många om och men lovar han att hjälpa dem.

Se var du kan streama Flykten från hönsgården (2000)

Flykten från kycklingfabriken
Foto: Netflix

Flykten från kycklingfabriken (2023)

I den nya uppföljaren till Flykten från Hönsgården följer vi Jenny (Thandiwe Newton) och hennes vänner som nu bor på en ö frånskilda från de onda bönderna. När Jennys dotter flyr hemifrån för att se vad som finns bortom ön blir hon tillfångatagen av den onda kycklingfabriken som drogar hönor och gör om dem till kycklingbitar. Det är upp till Jenny att rädda sin dotter från den lömska fabriken.

Se var du kan streama Flykten från kycklingfabriken (2023)

Pelle Kanin
Foto: Columbia Pictures

Pelle kanin (2018)

När Pelle Kanin (James Corden) och hans vänner plötsligt får en ny granne leder det snabbt till bråk. Grannen vill hålla dem ute ur hans trädgård och skaffar fort ett nytt stängsel efter han flyttar in. Han blir dock fort förälskad i Bea (Rose Byrne), en annan granne, och tvingas hålla hans hat för Pelle gömt för henne.

En rolig film för hela familjen!

Se var du kan streama Pelle Kanin (2018)

Pelle Kanin
Foto: Columbia Pictures

Pelle kanin 2: På rymmen (2021)

I Pelle Kanins andra äventyr tror Pelle och hans vänner att familjen de bor vid vill bli av med dem efter att de får ett barn. Pelle föreslår att de flyr till den otroliga marknaden där det finns massvis med färska frukter och grönsaker, men allting går inte precis som de har tänkt sig.

Se var du kan streama Pelle Kanin 2: På rymmen (2021)

Oavsett vad du tittar på önskar vi på Filmtopp er alla en riktigt glad påsk!

MER LÄSNING:

Ivar Sandberg

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL