TIPS: 5 premiärer att se i veckan – Filmtopp tipsar

TIPS: 5 premiärer att se i veckan – Filmtopp tipsar

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 29 november 2023 kl. 09:11 | Publicerad 27 november 2023 kl. 16:11
ANNONS
ANNONS

Veckans hetaste streamingpremiärer – tips och höjdpunkter

Filmtopp listar veckans hetaste premiärer på streamingmarknaden. Här hittar du tips på filmer och serier du inte vill missa!

TIPS: 5 av veckans hetaste filmer och serier – Filmtopp tipsar om sevärda premiärer

Jul med Ernst – TIPS: 5 premiärer att se i veckan
Foto: TV4.

Jul med Ernst (säsong 15) – 27 november på TV4 Play

Genre: Reality

Veckans stora tv- och realitytips som finns att streama är naturligtvis Jul med Ernst, som nu går in på sin 15:e säsong. Det här må inte vara allas kopp te, men för personer om uppskattar Ernst Kirchsteiger är det här den ultimata juluppladdningen. Det blir pyssel, matlagning och annat julmys under fyra veckor fram till jul.

Är man däremot inget fan av Ernst kanske man kan bli det efter att ha sett ett av hans galnaste ögonblick i rutan.

Mer om: Jul med Ernst (säsong 15)

Hålla samman – TIPS: 5 premiärer att se i veckan
Foto: SVT.

Hålla samman (säsong 1) – 27 november på SVT Play

Genre: Drama, Komedi

Hålla samman är en ny dramakomedi på SVT med Lennart Jähkel, Ulrika Nilsson och Michaela Thorsén i huvudrollerna. Handlingen följer två systrar, som är varandras motsatser och har svårt att bestämma vad som ska göras härnäst när deras pappa får en Alzheimer-diagnos.

Mer om: Hålla samman (säsong 1)

TIPS: 5 premiärer att se i veckan – Family Switch
Foto: Netflix.

Family Switch – 30 november på Netflix

Genre: Komedi, Familj

Veckans stora premiär på streamingmarknaden som riktar sig till hela familjen är långfilmen Family Switch med bland andra Jennifer Garner, Ed Helms och Wednesday-skådespelaren Emma Myers. I filmen får vi följa en familj där föräldrarna gör vad de kan för att bevara familjefriden när ett oväntat möte leder till att alla i familjen vaknar upp i varandras kroppar. Givetvis sker det i samband med den viktigaste dagen i var och en av deras liv.

Mer om: Family Switch (2023)

Virgin River – TIPS: 5 premiärer att se i veckan
Foto: Netflix.

Virgin River (säsong 5b) – 30 november på Netflix

Genre: Drama

Virgin River är lite av en vattendelare; antingen älskar man eller avskyr man det smöriga dramat och en sjuksköterska från storstaden som påbörjar ett nytt liv i Kaliforniens förtrollande vackra reedwoodskogar. Oavsett vad man personligen tycker om serien är det en av Netflix mest framgångsrika sedan den rullade igång 2019, och denna veckan dyker nya avsnitt upp på streamingplattformen. Det är två nya avsnitt med julfokus som släpps.

Mer om: Virgin River

Trolltider – legenden om Bergatrollet
Foto: SVT.

Trolltider: legenden om Bergatrollet – 1 december på SVT Play

Genre: Familj, Jul, Äventyr

Årets julkalender på SVT är Trolltider – legenden om Bergatrollet, en fristående uppföljare till klassikerkalendern Trolltider från 1979. I rollerna hittar vi både nya och bekanta ansikten, i form av skådespelare som Kjell Bergqvist, Katarina Ewerlöf, Claes Månsson, Malte Gårdinger och Nour El Refai. De två huvudrollerna spelas av Matilda Gross och Ossian Skarsgård.

Mer om: Trolltider – legenden om Bergatrollet

Candy Cane Lane (2023)
Foto: Prime Video.

Julbonus: Candy Cane Lane – 1 december på Prime Video

Genre: Komedi, Jul

Förra veckan bjöd vi på ett extra jultips, så det passar vi på att göra även denna gången – trots att huvudtipsen inkluderade två julrelaterade premiärer. I denna julfilm från Prime Video spelar Eddie Murphy huvudrollen som en familjefar med ögonen på att vinna den årliga juldekorationstävlingen på sin gatan. Han tar hjälp av en tomtenisse för att lyckas, men avtalet de sluter leder till att "12 Days of Christmas" blir verklighet och orsakar kaos.

Mer om: Candy Cane Lane (2023)

Fler tips på serier och serier du inte vill missa:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL