TIPS: 10 familjefilmer för regniga sommardagar

TIPS: 10 familjefilmer för regniga sommardagar

21 juni 2023 kl. 11:00

När vädret sviker kan du kolla in den här listan med våra filmtips för hela familjen

Nu är den svenska sommaren här med sitt opålitliga väder, men som tur är har vi gjort en lista för de dagarna när vädret inte är på topp. Här hittar du 10 tips med nya och gamla filmer som är perfekta för regniga sommardagar.

Efter en varm och solig period har det typiska svenska sommarvädret börjat göra sig påmint.

Kanske hade du planerat en dag med bad och lek eller en familjepicknick tillsammans med barnen och så kom regnet från ingenstans och nu tvingas du ställa in allt som har med familjedagen att göra. Då kan du spana in vår lista med 10 barnvänliga filmer för att mysa till det lite när regnet öser ned. 

10 familjefilmer för regniga sommardagar

På rymmen med pippi långstrump
Foto: SVT.

1. På rymmen med Pippi Långstrump (1970)

Självklart måste några av Astrid Lindgrens filmer få en plats i den här listan. På rymmen med Pippi Långstrump är som gjord för hela familjen där vi får följa Pippi, Tommy och Annika när de ger sig av på ett stort, somrigt äventyr. 

TIPS: 10 familjefilmer för regniga sommardagar
Foto: Universal Pictures.

2. E.T.: the Extra-Terrestrial (1982)

"E.T.: the Extra-Terrestrial" är en film som man måste ha sett. Har dina barn inte sett den än så passar den perfekt för en regnig sommardag. Filmen handlar om den utomjordiske E.T. som har blivit strandsatt på jorden och bekantar sig med den lilla pojken Elliott. En riktigt bra film, både för de stora och små.

Ja-dagen
Foto: Netflix.

3. Ja-dagen (2021)

Detta är en film som både föräldrar och barn kan ta inspiration från. Ja-dagen handlar om en familj som kämpar med att hitta en bra dynamik vilket resulterar i en ny familje-regel: ja-dagen. Den ny regeln innebär att föräldrarna, under 24 timmar, inte får yttra ordet nej. En rolig film helt enkelt.

Hitta Nemo
Foto: Buena Vista Distribution.

4. Hitta Nemo (2003)

"Hitta Nemo" har vid det här laget blivit en klassiker som definitivt förtjänar en plats i den här listan. Filmen handlar om clown-fisken Nemo som tappar bort sig i havet och hamnar till slut i en flickas akvarium och Nemos pappa gör allt för att hitta honom. Ett riktigt spännande äventyr.

TIPS: 10 familjefilmer för regniga sommardagar
Foto: Svensk Filmindustri.

5. Rasmus på luffen (1981)

En till Astrid Lindgren-film som är värd att nämna år så klart Rasmus på luffen som handlar om pojken Rasmus som rymmer ifrån ett barnhem. Han slår följe med luffaren Oskar som lär honom allt om luffar-livet och snart hittar de en djup vänskap hos varandra. 

Sunes Sommar
Foto: Svensk Filmindustri.

6. Sunes Sommar (1993)

"Sunes Sommar" är en riktig svensk klassiker som är perfekt för familjemyset en regnig sommardag. I filmen får vi följa Sune och hans familj på ett riktigt sommaräventyr samtidigt som Sune försöker fånga en viss flickas uppmärksamhet. 

Viana
Foto: Walt Disney Studios.

7. Vaiana (2016)

"Viana" är en animerad film där vi får följa flickan Vaiana som ger sig ut på ett äventyr för att hitta halvguden Maui i hopp om att kunna rädda sin ö och dess befolkning. En riktigt bra film som till och med blev Oscarsnominerad för bästa animerade film. 

Föräldrafällan – TIPS: 10 familjefilmer för regniga sommardagar
Foto. Buena Vista Pictures.

8. Föräldrafällan (1998)

Filmen där två okända tvillingar stöter på varandra under ett gemensamt läger är en film som alla borde se. Hur många drömde inte om att få byta liv med en okänd tvilling som hade rikare föräldrar än vad man själv hade. En rolig och barnvänlig film som passar en tråkig och regnig sommardag. 

Raya och den sista draken
Foto: Walt Disney Studios.

9. Raya och den sista draken (2021)

"Raya och den sista draken" är en ny film tar med hela familjen på ett äventyr där vi får följa Raya som måste hitta den sista överlevande draken för att kunna rädda människligheten från all ondska som hotar att förgöra den. En fin och välgjord film.

Det brinner
Foto: SVT.

10. Det brinner! (2002)

"Det brinner!" kanske inte räknas fullt ut som en film men passar de lite äldre barnen som är en perfekt blandning av spänning, drama och lite skräck. Vi får följa Frida och hennes kompis som tjuvröker vid ett gammalt hus som senare fattar eld. Är det deras fel eller inte? Perfekt att kolla på när regnet smattrar mot rutorna. 

Glöm inte att spana in den här listan med familjefilmer så fort regnet är framme i sommar!

MER LÄSNING:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL