Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 12 maj 2024 kl. 05:05 | Publicerad 10 maj 2024 kl. 16:05

Filmerna som toppar den osmickrande listan

Det pratas ofta om tidernas bästa film, men vilken är egentligen den sämsta? Det har Rotten Tomatoes slagit fast med en topp 100-lista, och flera storstjärnor har gjort filmer som rankas i den absoluta toppen (botten).

Nyligen har vi uppmärksammat tidernas bästa film enligt Rotten Tomatoes och de 100 bästa Hollywoodfilmerna någonsin enligt American Film Institute. Nu ska vi åter rikta blickarna mot en ranking av Rotten Tomatoes – men med fokus på tidernas allra sämsta filmer.

Sajten, som sammanställer betyg från kritiker, har presenterat en lista över de 100 sämsta filmerna någonsin. För att kvala in på listan måste deras betyg på Rotten Tomatoes utgöras av minst 20 recensioner.

Otroligt nog har hela 37 av filmerna på topp 100 ett Rotten Tomatoes-betyg på 0 procent, vilket innebär att inga recensenter har gett dem ett positivt omdöme. Hela topplistan hittar du här, men nedan tar vi en närmare titt på de 15 sämst rankade filmerna. Och det finns en och annan tungviktare som medverkat i bottennappen. Några namn som skådespelat i de listade titlarna inkluderar Nicolas Cage, Jim Carrey, Billy Bob Thornton, John Travolta och Adam Sandler.

Här är tidernas 15 sämsta filmer

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Universal Pictures.

15. Nötknäpparen (2010)

Genre: Familj, Fantasy, Action
Regi: Andrey Konchalovskiy
Med: Elle Fanning, Nathan Lane, John Turturro m.fl.

Med sina 32 negativa recensioner nyper den här versionen av Nötknäpparen femtondeplatsen på listan. Filmen beskrivs bland annat som "en filmmotsvarighet till att få en bit kol i julstrumpan", av Hollywood Reporter.

14. London Fields (2018)

Genre: Krim, Thriller
Regi: Matthew Cullen
Med: Amber Heard, Billy Bob Thornton, Theo James m.fl.

"Ingenting funkar", slår Rolling Stone fast i sin recension av denna misslyckade thriller med flera namnkunniga skådespelare. Totalt finns det 35 negativa recensioner och 0 positiva samlade på Rotten Tomatoes.

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Universal Pictures.

13. Stratton (2017)

Genre: Action, Äventyr, Thriller
Regi: Simon West
Med: Dominic Cooper, Connie Nielsen, Gemma Chan m.fl.

Trots många kompetenta namn både framför och bakom kameran blev denna actionthriller en riktig flopp. I de 36 negativa recensionerna om filmen skriver Substream Magazine att filmen inte ens är värd att hata eftersom "hat skulle vara ett alldeles för starkt ord för någonting med sådan fullständig avsaknad av passion".

12. Dark Crimes (2016)

Genre: Krim, Drama
Regi: Alexandros Avranas
Med: Jim Carrey, Charlotte Gainsbourg, Marton Csokas m.fl.

Med Jim Carrey och Charlotte Gainsbourg i bärande roller kan det väl bara bli succé? Tydligen inte. Detta mystiska kriminaldrama har fått 37 negativa recensioner och Chicago Sun-Times menar att "slutprodukten lämnar en sur smak", trots mängder av lovande ingredienser.

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Netflix.

11. The Ridiculous 6 (2015)

Genre: Action, Äventyr, Komedi
Regi: Frank Coraci
Med: Adam Sandler, Will Forte, Taylor Lautner, Steve Buscemi m.fl.

Netflix westernkomedi med Adam Sandler har inte gått hem hos någon av de 37 recensenter vars texter är registrerade på Rotten Tomatoes. The Wrap går så långt som att kalla filmen för "allt som är fel med Hollywood de senaste två decennierna".

10. Jaws: The Revenge (1987)

Genre: Skräck, Äventyr
Regi: Joseph Sargent
Med: Lorraine Gary, Lance Guest, Mario Van Peebles m.fl.

Denna Hajen-uppföljare beskrivs bland annat som "ofattbart dum" av Los Angeles Times och har imponerande 41 negativa recensioner på Rotten Tomatoes.

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Netflix.

9. The Last Days of American Crime (2020)

Genre: Action, Krim, Drama.
Regi: Olivier Megaton
Med: Edgar Ramírez, Michael Pitt, Anna Brewster m.fl.

"Bryr du dig inte om handling, karaktärer eller ord, men älskar våld? Då kommer även du att bli besviken." Så skriver New York Post om denna totalsågade actionfilm med Edgar Ramírez. Filmen har fått 43 negativa recensioner på Rotten Tomatoes.

8. Gold Diggers (2003)

Genre: Komedi, Krim
Regi: Gary Preisler
Med: Will Friedle, Chris Owen, Louise Lasser m.fl.

Två förlorare gifter sig med två åldrande systrar med hopp om att ärva deras förmögenhet och hem i Beverly Hills. Låter det som mallen för en bra film? Nej, och det är det inte heller. 44 negativa recensioner har Gold Diggers tilldelats. "Denna ohygglighet är motsvarigheten till en kompressionsfraktur", skriver Chicago Reader.

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Sony Pictures.

7. Superbabies: Baby Geniuses 2 (2004)

Genre: Komedi, Familj, Sci-fi
Regi: Bob Clark
Med: Jon Voight, Scott Baio, Vanessa Angel m.fl.

Små genier (Baby Geniuses) toksågades. Ändå tyckte någon att en Baby Geniuses 2 var en bra idé. 46 recensenter håller inte med och AV Club ställer kort och gott frågan: "Varför? Seriöst, varför?"

6. Pinocchio (2002)

Genre: Familj, Komedi, Fantasy
Regi: Roberto Benigni
Med: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Mino Bellei m.fl.

Roberto Benigni har gjort en av tidernas mest älskade och hyllade filmer med sin Livet är underbart (1997), men han har också gjort en av tidernas mest sågade. Ingen av 55 recensenter som Rotten Tomatoes har synat tyckte att Benignis Pinocchio förtjänade ett positivt omdöme. Filmen sågades bland annat för att Benigni själv spelade titelkaraktären. "Vad kan man säga om en 50-årig skådespelare som håller på att bli skallig när han spelar en oskyldig pojken som täljts från en stock?" undrar San Francisco Chronicle.

Benigni tog sig an Pinocchio på nytt 2019 – och då med större framgång. Den gången valde han dock att spela Geppetto istället för Pinocchio.

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Noble Entertainment.

5. Gotti (2018)

Genre: Biografi, Drama, Krim
Regi: Kevin Connolly
Med: John Travolta, Spencer Rocco Lofranco, Pruitt Taylor Vince m.fl.

Gotti blev allt annat än ett uppsving för John Travoltas karriär. Filmen har sågats längs fotknölarna och på Rotten Tomatoes har den 58 negativa recensioner. "Med lite tur kommer vi aldrig behöva se en maffiafilm som träffar så fel igen", skriver The Daily Beast.

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Paramount Home Entertainment.

4. A Thousand Words (2012)

Genre: Komedi, Drama, Fantasy
Regi: Brian Robbins
Med: Eddie Murphy, Kerry Washington, Cliff Curtis m.fl.

Inte ens Eddie Murphy kunde rädda denna dramakomedi med fantasyinslag från att fullständigt haverera. Filmen matchar Gottis 58 negativa omdömen på Rotten Tomatoes och The Independent Critic väljer att sammanfatta hela filmen med ett ord: "Suger".

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Noble Entertainment.

3. Left Behind (2014)

Genre: Action, Fantasy, Sci-fi
Regi: Vic Armstrong
Med: Nicolas Cage, Chad Michael Murray, Cassi Thomson m.fl.

Att Nicolas Cage-rullar kan vara allt från mästerverk till rent ut sagt dåliga är ingen hemlighet, men Left Behind får ändå ses som ett bottennapp även för den oberäkneliga skådespelaren. Med 0 positiva omdömen bland 70 recensioner är det här tidernas tredje sämsta film, enligt Rotten Tomatoes. Dare Daniel skriver att "Cage har lite att göra, men lyckas på något sätt göra ännu mindre med det".

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Warner Bros.

2. One Missed Call (2008)

Genre: Skräck
Regi: Éric Valette
Med: Shannyn Sossamon, Edward Burns, Ana Claudia Talancón m.fl.

Hela 80 recensioner har registrerats av Rotten Tomatoes för One Missed Call och inte en enda av dem är positiv. The Horror Show menar att den här skräckfilmen till och med är "alldeles för tråkig för att ens driva med".

Tidernas 15 sämsta filmer – stjärnornas floppar med på listan
Foto: Warner Bros.

1. Ballistic: Ecks vs. Sever (2002)

Genre: Action, Krim
Regi: Wych Kaosayanada
Med: Antonio Banderas, Lucy Liu, Gregg Henry m.fl.

Och här har vi den – tidernas sämsta film enligt Rotten Tomatoes, där hela 119 recensenter slagit fast att actionrullen med Antonio Banderas och Lucy Liu inte är något att ha. "Om du måste se Ecks vs. Sever, dunka bara huvudet mot väggen i en och en halv timma. Det hade haft samma effekt", skriver Bowling Green Daily News om filmen.

Upptäck fler listor på Filmtopp.se

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL