Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Superhjältefilmer 2018 – Äventyr att se fram emot

Superhjältefilmer 2018 – Äventyr att se fram emot

Evelina Block | Lista
28 februari 2018
Evelina Block | Lista
28 februari 2018

Superhjältefilmerna slutar inte komma – och det gillar vi.

Superhjältefilmen är en genre som stadigt truckar på. Vi verkar inte kunna få nog av dessa övermänniskor och deras fantastiska äventyr. Och den som älskar genren kommer att få en rolig framtid. Vi listar de kommande superhjältefilmerna för 2018 i kronologisk ordning. Så länge.

Avengers: Infinity War

Foto: Marvel Studios

Biopremiär: 4 maj

Avengers och deras allierade måste vara villiga att offra allt i ett försök att besegra den kraftfulla Thanos (Josh Brolin) innan hans blitz av förödelse och förstörelse sätter stopp för universum. Men han kommer inte ensam, med sig har han "The Black Order". Captain America: The Winter Soldier och Captain America: Civil War regissörerna Joe och Anthony Russo återkommer för denna mastodontfilm. I stort sätt ALLA karaktärer från MCU förväntas dyka upp i denna kulminering av Marvel Cinematic Universe som byggts upp de senaste 10 åren. Spana gärna in vilken marvelfilm vi tyckt varit bäst genom åren.

Deadpool 2

Foto: Sony Pictures

Biopremiär:  18 maj

Vi vet egentligen inte så mycket om denna uppföljare ännu. Vad vi vet är att Deadpool (Ryan Reynolds) är tillbaka och vi förväntar oss lika galna upptåg som i första filmen trots ny regissör: David Letich (John Wick och Atomic Blonde). Nya tillskott är också Zazie Beets som rivalen Domino och Josh Brolin som Cable. Deadpools bästa frienemy med världens mest komplicerade bakgrundshistoria. Låt oss se hur 20th Century Fox tacklar det.

Ant-Man and the Wasp

Foto: Marvel Studios

Biopremiär:  6 Juli

Evangeline Lilys Wasp delar huvudscen med Paul Rudds Ant-Man, vilket gör detta till Marvels första film med en kvinna helt i huvudroll. Vad gäller handling vet vi inte så mycket ännu. Men eftersom vi vet att Michelle Pfeiffer ska spela Janet Van Dyne går det att anta att filmen delvis kommer att handla om Quantom zonen. Kanske för att rädda henne? Vidare vet vi också att Walton Goggins kommer att spela skurken Sonny Burch. I regi av Peyton Reed.

Venom

Venom och Tom Hardy. Foto: Sony Pictures

Biopremiär: 5 Oktober

Sony Pictures planerar spinoff för ett väldigt löst delat universum a la MCU. Men Sonys Venom kommer inte att utspela sig i samma universum som Marvel/Sonys co-produktion Spider-Man: Homecoming. Det blir istället en nystart med en R-rated adaption som presenteras som en twist av superhjälte och-skräck genren. Tom Hardy kommer att spela Venom, i denna version anti-hjälte. Och skurken kommer istället att vara karaktären Carnage. Filmen kommer att utspela sig i San Fransisco. Regisseras av Ruben Fleischer.

X-Men: Dark Phoenix

Foto: 20th Century Fox

Biopremiär:  2 november

Uppföljaren till X-Men: Apocalypse har inte helt otippat visat sig vara Dark Phoenix, ännu ett försök att adaptera den fantastiska Phoenix-sagan från serierna. Detta blir andra gången för Hollywood, den inte så uppskattade X-Men: The Last Stand var nämligen det första försöket. Men det finns många anledningar till att se fram emot denna film. Sophie Turner spelar återigen Jean Grey, en av de bästa delarna med "Apocalypse". Förutom det blir detta den första X-Men filmen att ta sig ut i rymden. Och Hans Zimmer har dessutom gått ut med att han ger sig tillbaka in i superhjälte-smeten för att musiksätta filmen. Simon Kinberg gör sin regidebut med denna film.

Spider-Man: Into the Spider-Verse

Foto: Sony

Biopremiär:  14 december

Denna animerade film kickar av ännu en Spider-Man spinoff,  med Miles Morales som Spider-Man. Miles Morales är en karaktär som presenterades i ett alternativt universum, men blev så populär att han hämtats in till "de vanliga" serierna också. Shameik Moore kommer att bistå Spidey med sin röst, medans Liev Shrieber blir filmens skurk. Att döma utifrån trailern verkar animationen bli grymt stilistisk och häftig.

Utifrån titeln kan vi också utgöra att filmen kommer att behandla alternativa dimensioner, Spider-Men i plural alltså. Så vi kommer troligtvis att stöta på Peter Parker i någon form, i alla fall.

Aquaman

Foto: Warner Bros

Biopremiär:  21 december

DC har gått bakvägen om Marvel och börjat med ensemble-filmen innan de går vidare med de enskilda karaktärerna. I slutet av året blir det Jason Mamoas Aquamans tur, vilken vi senast såg i Justice League(2017). James Wan kommer att regissera och Jason Mamoa får sällskap av Nicole Kidman som Drottning Atlanna och Patrick Wilson kommer att spela Orm. Aquamans onda halv-bror.

Så detta är listan på kommande Superhjältefilmer 2018, så här långt. Redan nu har bolagen planerat kommande superhjältefilmer för både 2019, 2020 och 2021. Har du någon superhjältefilm du ser fram emot lite extra? Kommentera gärna!

NÄSTA ARTIKEL