Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sommarens största biopremiärer – juni, juli, augusti

Sommarens största biopremiärer – juni, juli, augusti

Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 maj 2022
Filmtopp
Filmtopp | Lista
29 maj 2022

Många lovande filmer är på ingång

Snart fylls salongerna av legendarisk musik, skräck och äventyr på jorden och i rymden. Här är sommarens största biopremiärer för juni, juli och augusti månad!

Sommarens största biopremiärer – juni

Men 

Efter sin före detta mans tragiska död beger sig Harper Marlowe av till den engelska landsbygden för en semester helt ensam. I det vackra huset och den fantastiska trädgården med äppelträd och grönska kan hon komma bort och bearbeta sin före detta mans bortgång, men hon upptäcker att allt inte står rätt till i byn eller männen som bor där. 

Manus och regi är av Alex Garland som tidigare regisserat Ex Machina och Annihilation. Jessie Buckley, som tidigare varit med i bland annat Dolittle och Judy, spelar rollen som Harper Marlowe. 

Premiär: 3 juni

Jurassic World: Dominion

Sommarens största biopremiärer – juni, juli, augusti
Foto: Universal Pictures.

Fyra år har gått förbi sedan Isla Nublar förstördes och världen som vi levt i kommer aldrig bli densamma igen. Dinosaurierna är fria där de lever och jagar sida vid sida med mänskligheten. I denna nya värld som delas med dinosaurierna kommer det en gång för alla fastställas om människan fortfarande är högst upp i näringskedjan eller om historiens farligaste rovdjur är högre upp. 

Efter att ha regisserat Jurassic World och varit exekutiv producent på Jurassic World: Fallen Kingdom är Colin Trevorrow tillbaka som regissör för den nya Jurassic-filmen. Den välkända rollsättningen består av Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, Chris Pratt och Bryce Dallas Howard

Premiär: 9 juni

Lightyear

Sommarens största biopremiärer – juni, juli, augusti
Foto: Disney.

I denna animerade actionspäckade äventyrsfilm följer vi Buzz Lightyear i hans fiktiva ursprungsberättelse som blev inspirationen till actionfiguren i Toy Story. Efter att ha försökt rätta till ett misstag som resulterat i att Buzz och hans besättning strandsatta på en livshotande planet upptäcker han att han teleporteras in i framtiden. Han måste nu hitta ett sätt att ta sig hem för att stoppa sin ärkefiende Kejsare Zurg som är ett hot mot hela universum. Det är dags, mot oändligheten och vidare!

Chris Evans, som annars är känd för Captain America, gör rösten till Buzz Lightyear och kommer höras tillsammans med Keke Palmer från Hustlers, Dale Soules som varit med i Orange Is the New Black, Taika Waititi från Free Guy och James Brolin vars röst vi känner igen från bland annat Sweet Tooth

Premiär: 15 juni

The Black Phone 

Det är 1978 och den unga Finney Shaw är 13 år, bor i förorten i Colorado och spelar baseball. Han blir också seriemördaren The Grabbers sjätte offer när han på en promenad blir slagen medvetslös och inslängd i en skåpbil. När Finney får tillbaka sitt medvetande inser han att han är inlåst i en ljudisolerad källare med bara en säng och en bortkopplad svart telefon som omöjligt nog börjar ringa. Han lyfter på luren och hör någon säga till honom att inte lägga på. Det är barnen som blivit mördade av The Grabber och de gör allt för att hjälpa Finney att överleva deras mördares våld. 

Den skräckinjagande seriemördaren The Grabber spelas av Ethan Hawke, som också är aktuell med The Northman, och hans senaste offer Finney Shaw spelas av Mason Thames. Regissören bakom denna skräckfilm är Scott Derrickson som tidigare regisserat filmer som Sinister och Doctor Strange

Premiär: 24 juni

Elvis 

Sommarens största biopremiärer – juni, juli, augusti
Foto: Warner Bros.

I detta musikaliska biografiska drama följer vi den legendariske Elvis Presleys livsberättelse från hans barndom till hans genombrott som film- och rockstjärna och hans komplicerade relation till sin manager överste Tom Parker. Ett liv fyllt med musik, tragedier, framgångar och en dröm om att leva vidare.

Med regi av Baz Luhrmann som även regisserat Moulin Rouge!, Australia och The Great Gatsby kommer nu Elvis. Austin Butler gestaltar rocklegenden sida vid sida med Tom Hanks som spelar rollen som överste Tom Parker

Premiär: 29 juni

Sommarens största biopremiärer – juli

Minioner: Berättelsen om Gru

Minionerna
Minionerna kommer tillbaka till biograferna i sommar. Foto: DreamWorks.

En återblick till mitten av 1970-talet där Gru växer upp i en förort, mitt i en uppsjö av fjädrar i håret och utsvängda jeans. Gru är ett stort fan av en grupp superskurkar känd som Grymlingarna. Han funderar ut en plan som ska se till att han blir tillräckligt ond för att få vara med i gruppen. Lyckligtvis får han en viss kaosartad backup från sina lojala följare, Minionerna.

Premiär: 1 juli

Thor: Love and Thunder

Thor
Thor är tillbaka för ett nytt äventyr. Foto: Disney.

Thor söker inre ro, men hans ledighet avbryts av den galaktiska mördaren Gorr the God Butcher. För att bekämpa hotet tar vår allas supergud hjälp av King Valkyrie, Korg och ex-flickvännen Jane Foster som, till hans stora förvåning, kan svinga den magiska hammare Mjolnir. Regisserad av Taiki Waititi förväntar vi oss samma succé som Thor: Ragnarök.

Premiär: 6 juli

Downton Abbey: En ny era

Downton Abbey
Foto: NBC Universal.

Det är dags att återvända till den älskade världen vi fått bekanta oss i TV-serien och långfilmen Downton Abbey. Det globala fenomenets efterlängtade återkomst till biograferna, återförenar de älskade skådespelarna när de ger sig ut på en storslagen resa till södra Frankrike för att avslöja mysteriet med änkehertiginnans nyligen ärvda villa. Räkna med härligt solröda britter och luxuösa måltider, med andra ord.

Premiär: 13 juli

The Survivor

The Survivor
Ben Foster i "The Survivor". Foto: Noble Entertainment.

Efter andra världskriget är Harry Haft en boxare som tvingats slåss mot medfångar i koncentrationslägren för att överleva. Hemsökt av minnen och skuld, försöker han använda högprofilerade boxningsmatcher mot legender som Rocky Marciano för att hitta sin första kärlek igen. Regisserad av Barry Levinson – mannen bakom klassiker som Rain Man, Wag the Dog och Good Morning, Vietnam kan vi förvänta oss en ypperlig filmupplevelse. Dessutom med den alltid så briljante Ben Foster i huvudrollen – här rejält nedbantad.

Premiär: 15 juli

DC League of Super-Pets

Super-Pets
Foto: Warner Bros.

Den som någonsin har undrat vad våra superhjältars husdjur håller på med får äntligen veta svaret – spoiler alert, det är inte att ställa till med bus i vart fall. Åtminstone inte efter att de får superkrafter!

Premiär: 29 juli

Göta Kanal 4 – Vinna eller försvinna

Nya problem uppstår när ägarna till klassiska Anderssons Varv ska skilja sig – vem ska ta över? De enas om att lösa det hela genom att tävla i varsin båt på Göta kanal, där vinnaren får varvet. Det blir ett fartfyllt race där allt är tillåtet med alla familjemedlemmar inblandade. Låt oss hålla tummarna för att den fjärde filmen i ordningen har lärt sig av den tredjes misstag.

Premiär: 29 juli

Sommarens största biopremiärer – augusti

Bullet Train

Plötsligt händer det. Plötsligt återvänder Brad Pitt i en huvudroll! Denna gången har han med sig stjärnor som Joey King, Sandra Bullock, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry och Michael Shannon i en historia om fem lönnmördare som befinner sig på ett snabbgående tåg. Plötsligt upptäcker de att deras respektive uppdrag har något gemensamt…

Premiär: 5 augusti

Nitram

Nitram (2022) – en av sommarens största biopremiärer
Sommarens ruggigaste upplevelse är verklig skräck. Foto: Njutafilms.

Här kommer en lika kuslig som varm rekommendation. Nitram skildrar de händelser som ledde fram till ett av Australiens största trauman i modern tid, massakern i Port Arthur 1996. En mästerlig gestaltning om vad som skapar en massmördare. VI på Filmtopp har redan sett filmen och gav den högt betyg.

Premiär: 5 augusti

Nope

Jordan Peele – mannen som gav oss Get Out och US är tillbaka med en ny innovativ skräckfilm. Denna gången om ett gäng invånare i ett isolerat inlandsområde i Kalifornien blir vittnen till en kuslig och skrämmande upptäckt. Denna blandning av skräck och sci-fi kan bli ruggigt underhållande.

Premiär: 12 augusti

Där kräftorna sjunger

Där kräftorna sjunger
Edgar Daisy-Jones i "Där kräftorna sjunger". Foto: SF Studios.

Baserad på den bestsäljande boken med samma namn, får vi här följa den övergivna flickan Kya, som uppfostrat sig själv i träskmarkerna i North Carolina. I flera år går rykten i Barkley Cove om ”Träskflickan”, som gör att den intelligenta och rådiga Kya isoleras från resten av samhället. På väg in i vuxenlivet dras hon till två unga män från stan och upptäcker en ny och spännande värld. Men när en av männen hittas död blir hon genast utpekad som huvudmisstänkt. Tveklöst en av sommarens största biopremiärer.

Premiär: 19 augusti

After Ever Happy

Nu är det dags för den fjärde delen i den omåttligt populära After-serien. Denna gången upptäcker Tessa och Hardin upptäcker att de är mer lika än de tidigare trott när de konfronteras med ett gemensamt trauma från förr…

Premiär: 24 augusti

Samaritan

Samaritan
Foto: SF Studios.

En superhjältefilm med självaste Sylvester Stallone måste väl bara ses? Nu i augusti har du chansen. Samaritan handlar om en ung pojke som upptäcker att en superhjälte som varit försvunnen i mer är 20 år kanske fortfarande lever.

Premiär: 26 augusti

Detta var vår lista med sommarens största biopremiärer – snacka om att vi har mycket att se fram emot!

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL