10 roliga fakta om Game of Thrones – Visste du detta?

Underhållande Game of Thrones-teorier

Uppdaterad 10 september 2022 kl. 06:09 | Publicerad 30 juni 2016 kl. 19:06

Finns det någon sanning i teorierna?

Här är sju underhållande teorier att fundera över i väntan på säsong sju. Den spoilerkänslige tillbedes sluta läsa här, även om det givetvis bara är spekulationer.

Jon Snow
Foto: HBO

Jag är smärtsamt värdelös när det kommer till att förutspå vad som kommer att hända i en film. Ge mig Harry Potter, Scooby Doo eller varför inte ett Parks and Recreation-avsnitt – det spelar ingen roll, jag är motsatsen till Sherlock Holmes och hänförs av varenda liten vändning. Utöver att det får mig att känna mig som en 11-åring mentalt är det dock mest en fördel; det får mig också att hysa stor respekt för Agatha Christies-drömpublik, dessa människor som via intuition eller varsamt pusslande lyckas spinna ihop en profetia som i en hel del fall faktiskt otroligt nog stämmer.

George RR Martin verkar vara en sådan person, fast tvärtom. Hans hjärna fungerar på samma sätt men istället får han äran att lägga pusslet. Att Game of Thrones därför blivit ett favoritoffer för internets många konspiratörer är föga förvånande.

R + L = J

Den absolut mest kända fan-teorin som cirkulerar på internet och en av de mest intrikata, övertygande teorier jag någonsin hört. Spådomen tycks dessutom bli uppfylld, i och med ett par scener från säsong 6. Hur kommer människor på sådant här?

Tyrions riktiga ursprung

Så, Jon Snows ursprung känns kanske ganska självklart efter den förra videon – men har du funderat på huruvida Tyrion är mer betydelsefull än man först kunnat ana? Youtubekanalen The Sixth Sigma har lagt fram en häftig teori.

Det här hände med Syrio

Åh, vad jag hoppas på att den här teorin stämmer in! Det är nämligen den enda jag också tänkt ihop, helt utan internets hjälp och det var kul att se att det fanns mer stöd för den. Vad tror du hände med Aryas gamla lärare?

"There is only one God, and his name is death" är en av hans mest minnesvärda repliker, "there is only one God, a girl knows his name" sade Jaqen några säsonger senare. Spännande, helt klart.

Cerseis öde

Minns du Cerseis profetia? Maggy the Frog, fick vi veta, kunde se in i framtiden och berättade att Cerseis öde inte var särskilt ljus. Efter att alla hennes barn dött, skulle hon strypas till döds av en viss Valonqar. Men vem är denne Valonqar? En hel del teorier finns.

Lady Stoneheart

Ett stort mysterium för bokläsarna. Vad hände med karaktären Lady Stoneheart? Youtubekanalen Andrew Steel har en teori.

Brans nyligen upptäckta krafter kan kanske inte förändra en hel deli och med att Hodor-grejen verkar vara en time loop – men de kan förklara desto mer. Hur mycket av det vi fått se har Bran egentligen haft att säga till om?

Vad tror du händer i säsong sju? Kommentera!

NÄSTA ARTIKEL