Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Pretty Woman

Pretty Woman och andra shoppingfilmer som tar lönehelg på allvar!

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
27 mars 2021
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
27 mars 2021

Det är lönehelg, Filmtopp firar med de bästa shoppingrullarna!

Äntligen är det den tiden på månaden, dra fram era kort, blippa era chip och tacka nej till kvittot! Här filmerna som alla shoppingsugna måste se!

När räkningarna har ätit upp våra surt förvärvade kronor så kan vi äntligen lägga en liten peng på oss själva. Vare sig det rör sig om en påse chips till kvällens film eller en film till kvällens chipsmys så är det viktigt att inte glömma bort att man får lov att unna sig. Här listar Nathalie några filmer där karaktärerna unnar sig som om de vore professionella atleter i shopping-VM!

Pretty Woman (1990)

Få filmer går i konsumentens tecken lika hårt som Pretty Woman. I nästan varje scen spenderas eller pratas det om pengar, minst en gång. Men visst blir vi lika glada som Michele i Romy & Michele - Blondiner har roligare när huvudrollsinnehavaren Julia Roberts som spelar Vanessa äntligen får trampa in i den snobbiga butiken och trycka ner butikspersonalens näsor på jorden som tidigare viftat så högt i vädret att de borde ha konstant nackspärr. Big mistake, big!

Crazy, Stupid, Love (2011)

Stilikonen Ryan Gosling tar Steve Carell under sin kanadensiska gåsvinge i Crazy, Stupid, Love för att omvandla denna medelålders nyblivna singelkarl till en sexmagnet. Deras bromance börjar på shoppingcentret och slutar i  sänghalmen. Inte tillsammans tyvärr, utan med damer från baren som dragits till deras nyköpta kostymer som bin till blommor.

Förtrollad (2007)

När en prinsessa ska på bal brukar det vara en gudmor som kommer till undsättning. I Förtrollad så är det flickan Morgan som viftar med pappas guldfärgade kort istället för trollspöet. Som Morgan själv säger “detta är bara till för nödfall, och detta är definitivt ett nödfall!”. Ni som behövt en ny klänning någon gång kan väl inte säga emot den logiken?

En shopaholics bekännelser (2009)

En film med “shopaholic” i titeln? Du kan slå dig på dina nyinköpta skinkor att detta är en film som hör löning till! Isla Fisher spelar Rebecca som får sin dagliga dos av endorfin i butikerna, ett rus som sprintar flera varv runt i hennes knopp och sprider en sedelgrön dimma över hennes rationella konsekvenstänk.

Brewsters miljoner (1985)

Vad hade ni gjort med 300 miljoner dollar? Det är en karamell som Brewster får suga på, men det finns flera regler han måste följa för att få dessa miljoner. den första av dessa är att spendera en tiondel av denna summan, alltså 30 miljoner, under en månad. Det är verkligen hemskt synd om honom, vilket dilemma!

$tora pengar (1994)

Efter en olycka får 12-åriga Preston av misstag en check på en miljon dollar. Medans han köper och rullar runt i allt trams som vi själva bara kunde drömma om i den åldern så lurar ett par gangsters runt hörnet som vill ha sina pengar tillbaka. Kan Preston köpa sin väg ut ur denna knipa?

MER LÄSNING: Netflix & Chill – Heta filmer för kvällen!

NÄSTA ARTIKEL