Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
A Room With a View.

Netflix & chill – heta filmer för kvällen

David Lindahl | Lista
14 februari 2021
David Lindahl | Lista
14 februari 2021

Åtta tips för romantik och passion en kväll som denna.

Är du en hopplös romantiker eller söker du bara lite passion en kväll som denna? Då har du kommit helt rätt. Här har vi samlat sex romantiska filmtips som kommer att förgylla din kväll.

Always Be My Maybe (2019)

Always Be My Maybe.
Foto: Netflix.

Har du någon gång funderat över om du och ungdomskärleken skulle kunna träffas som vuxna och bli förälskade på nytt? I Always Be My Maybe får Sasha och Marcus chansen 15 år efter att deras relation tog slut. Men mycket vatten har passerat under bron och frågan är om de kan hitta tillbaka till vad de hade förr. En söt film om något som säkert många världen över funderar på – hade jag och min första kärlek fortfarande passat ihop?

Läs också om dessa romcoms som du måste se.

 

That Awkward Moment (2014)

That Awkward Moment.
Foto: Focues Features.

En snubbig romantisk komedi där Zac Efron, Miles Teller och Michael B. Jordan spelar en dymanisk trio av dudes. Den ena har nyss blivit dumpad, den andras fru vill skiljas och den tredje är en bekymmerslös brudmagnet som inte tänker stadga sig. Men efter en utekväll träffar han en tjej som får honom att ifrågasätta sitt kärleksiv. För lite galen humor med Efron i spetsen är det värt att spana in That Awkward Moment.

 

No Strings Attached (2011)

No Strings Attached.
Foto: Paramount Pictures.

Adam får redan på att hans pappa dejtar hans ex. En galen fyllenatt följer där han vaknar på morgonen i Emmas lägenhet. Ingen av dem vill stadga sig, och i stället inleder de en KK-relation. Men går det verkligen att vara fysiska utan att involvera känslor? Achton Kutcher och Natalie Portman har riktigt bra kemi i denna romantiska komedi som absolut är värd din kväll.

 

A Room With A View (1985)

A Room With a Views.
Foto: Curzon Film Distributors.

Den unga engelska kvinnan Lucy spenderar en sommar i Florence år 1907. Där träffar hon George och de båda blir blixtförälskade. Men väl hemma i igen är hon bortlovad till en annan. Situationen blir ännu mer komplicerad när George plötsligt dyker upp i hennes hemort. A Room With A View är ett brittiskt romantiskt drama om två unga och naiva älskare i en komplicerad värld. Ett måste för alla som älskar perioddrama och brittisk film.

 

Stolthet och fördom (2004)

Stolthet och Fördom.
Foto: Focus Features.

Sagan om Elizabeth Bennet och Mr Darcy är gammal som gatan och fortfarande lika rolig som den är romantisk. Under tidigt 1800-tal England bor Elizabeth Bennet, med sin stora familj. När Mr Darcy anländer till orten ogillar de omedelbart varandra. Stolta och fördomsfulla som de båda är kan de inte heller erkänna fel och att de båda kanske egentligen lite för snabbt har dömt den andre. Om du inte har sett Stolthet och fördom i någon form är det dags nu.

 

Our Souls at Night (2019)

Our Souls at Night.
Foto: Netflix.

Att känna pirret från en förälskelse är inte bara för de unga. Att uppleva kärlek genom livet är viktigt och det gäller självklart även under ålderdomen. Jane Fonda och Robert Redford återförenades i den otroligt mänskliga och romantiska filmen Our Souls at Night. Både Addie och Louis är ensamma sedan deras respektive gått bort. Tillsammans finner de sällskap och en ny form av kärlek, oavsett vad omgivningen och familj tycker.

Läs också vår recension på Out Souls at Night.

NÄSTA ARTIKEL