Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sex and the City.

Shopaholic – filmer för dig som shoppar för mycket

Filmtopp
Filmtopp | Lista
10 juli 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
10 juli 2021

Här är filmerna som triggar vårt shoppingbegär.

Göm plånboken för nu är det dags för filmer som får oss alla att vilja spendera alldeles för mycket pengar på onödiga saker.

Känner du också suget av att dra ut och shoppa när lönen anländer den 25:e? Behöver du sätta sprätt på varje peng för att stilla ditt begär? Då är detta listan för dig.

Här har vi samlat alla filmer för dig som shoppar för mycket.

Confessions of a Shopaholic (2009)

Confessions of a Shopaholic.
Foto: Disney.

Kanske ett alldeles för uppenbart val att börja med, men en lista om människor som shopppar för mycket vore knappast komplett utan en film med ordet "shopaholic" i titeln. Isla Fisher axlar briljant huvudrollen som den modeälskade Rebecca Bloomwood och hennes maniska beteende leder henne allt för ofta in i trubbel och stora skulder.

Pretty Woman (1990)

Pretty Woman.
Foto: Buena Vista Pictures.

Kanske inte huvudtemat i denna något problematiska romantiska film. Men det går inte att förneka att Pretty Wonan kittlar shoppingsuget hos många. Scenen när Julia Roberts går loss med plastkortet i en butik är episk. Och när hon sedan dessutom återvänder till den snobbiga butiken som först nekade henne och visar upp vad de missade på grund av sina fördomar. Klockrent.

Crazy, Stupid, Love (2011)

Crazy, Stupid, Love.
Foto: Warner Bros.

Steve Carell spelar en töntig medelåldersman som sannerligen inte i början av filmen har något game över huvud taget vad gäller att träffa kvinnor. Men en välbehövlig makeover från Ryan Gosling gör att han faktiskt fräschar upp sig rejält. Och visst är det något särskilt med att bara betrakta en fantastisk makover på film?

Sex and the City (2008)

Sex and the City.
Foto: Warner Bros.

Här pratar vi alltså främst filmen och inte serien, även om hela konceptet skriker mode och glamour. De fyra shoppingglada kvinnorna Samantha, Carrie, Miranda och Charlotte plöjer New Yorks populäraste köpcenter för kläder, smycken och dyra pälsar. Den som ändå hade haft råd med det?

Klappjakten (1996)

Klappjakten.
Foto: Warner Bros.

I "Klappjakten" spelar Arnold Schwarzenegger den frånvarande pappan Howard som aldrig är där när sonen behöver honom. Men under hulen har gossen en enda önskan. Att få en häftig actiondocka av sueprhjälten Turbo Man. Vad som följer är en galen jakt på leksaken som slutar med att til och med Scharzegger blir någon form av jul-superhjälte. Klassiskt.

Superbad (2007)

Superbad.
Foto: Sony Pictures.

Vad kan tonårssnubbar bonda allra mest över månntro? Jo, strävan efter att köpa lite öl. Superbad är den roliga berättelsen om två nördiga killar som lovar att de ska fixa öl till klassfesten och vad som följer sedan r deras oerhört kreativa försök att lyckas med detta. Till och med poliserna imponeras av deras uppdrag.

 

Dum & dummare (1994)

Dum & dummare.
Foto: New Line Cinema.

Vad händer när två inte smarta män hittar en väska full med pengar? De spenderar givetvis varenda öre och blir nästan mlrdade på kuppen. Men visst, hur trillfredställande de än är att se Jim Carrey och Jeff Daniels slösa på pengar så är det tveksamt om det är värt att dö för. Eller?

Elf (2003)

Elf.
Foto: New Line Cinema.

Julen är för många härlig stämning, umgås med familj och vara lite ledig. Men handen hjärtat: Det är också en extremt shoppinggalen tid när många spenderar alldeles för mycket pengar på saker på julklappar som knappt används och på pynt som bara plockas fram en gång om året.

Elf må inte vara en film om att faktiskt handla. Men dess handling i julstämning och julfönster som bara skriker kom och köp. Ja, varför inte säger vi.

Breakfast at Tiffany's (1961)

Breakfast at Tiffany's.
Foto: Paramount Pictures.

Audrey Hepburns klassiker behöver ingen länre introduktion eller motivering om varför den platsar på listan. När filmen du tittar på till och med har en exklusiv smyckesbutik i titeln vet du att det har gått för långt. Hepburns längtande blick mot Tiffanys skyltfönster säger allt. Många skulle vilja, men många har inte råd. Kanske är det ändå tur det?

The Devil Wears Prada (2006)

Devil Wears Prada.
Foto: 20th Century Fox.

Legenden Meryl Streep spelar modegudinnan Miranda Priestly som förutom att vara ett geni på mode, också tycker om att mentalt tortera sin personal. Men i slutändan vinner modecharmen över oss alla och vi önskar vi hade råd at köpa oss en ny rock, eller två. Eller kanske till och med tre?

What Women Want (2000)

What Women Want.
Foto: paramount Pictures.

Vad sägs om Mel Gibson som marknadsförare av skönhetsprodukter för kvinnor? Och till råga på allt träffas han av blixten och kan dessutom höra vad de tänker? Om något så triggar det i alla fall shopingdjuret inom oss alla och dessutom lite romantik på det. Vad mer begär vi egentligen av en film?

MER LÄSNING:
Superfloppar – Filmtopp listar usla superhjältefilmer
10 filmer med soliga titlar

NÄSTA ARTIKEL