Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Sakerna du inte visste om nya Lejonkungen

Sakerna du inte visste om nya Lejonkungen

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
15 juli 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
15 juli 2019

Filmtopps artikelserie "Fantastiskt vetande" hugger in i nya Lejonkungens smaskigheter.

Har du koll på allt du behöver veta om nya Lejonkungen? Filmtopp fyller i luckorna med informationen du antagligen inte tagit del av än.

17:e juli är det premiärdags för nya Lejonkungen. Under dess öppningsvecka kommer hela filmvärlden att kretsa kring detta enorma projekt. Filmen är Disneys senaste live action-remake på deras tecknade klassiker. Fantastiskt vetande gräver fram fakta om den nya versionen!

Vi väntar oss en liten reunion

Den berömda filmkompositören Hans ZimmerJames Earl Jones, som har rösten till Mufasa och popstjärnan Elton John är de enda som arbetat på både originalet och nyversionen av filmen. Både Zimmer och John vann varsin Oscar för musiken i Lejonkungen (1994). Earl Jones är även känd för att ha gjort rösten till Darth Vader i Star Wars-filmerna.

Filmstjärnan tackade nej till roll

Sakerna du inte visste om nya Lejonkungen
Foto: Marvel/Disney.

Benedict Cumberbatch, som de senaste åren blivit en av planetens mest omtyckta skådespelare, hade chansen att medverka i nya Lejonkungen. Han fick förfrågan att göra rösten till Scar, men tackade nej. Uppdraget gick istället till Chiwetel Eijofor, som fick sitt genombrott med filmen 12 Years a Slave, och Jon Favreau som regisserar årets mest hajpade blockbuster blev tagen av hans skurkporträtt i Doctor Strange.

Tekniken väcker diskussion

Sakerna du inte visste om nya Lejonkungen
Foto: Disney.

Är nya Lejonkungen verkligen en live action-film? Till skillnad från Djungelboken och Skönheten och Odjuret finns det ju inga människor porträtterade i berättelsen. Att filmen lyfts fram som en otecknad film har lett till stora diskussioner på sociala medier.

Blir en av Disney+ första nya storfilmer

Sakerna du inte visste om nya Lejonkungen

I november 2019 lanserar Disney deras egna streamingtjänst Disney+ där deras egenproducerade material kommer att finnas exklusivt. Därmed kommer deras tv-serier, men också biofilmer som LejonkungenToy Story 4 och Frost 2, att finnas på tjänsten när den öppnar för prenumeranter.

Personerna bakom Timon och Pumbaa har ett speciellt band

Sakerna du inte visste om nya Lejonkungen
Foto: Disney. Seth Rogen & Pumbaa, Billy Eichner & Timon.

Den komiske filmskaparen Seth Rogen spelar Pumbaa och hans kollega Billy Eichner gör rollen som Timon. Personerna bakom berättelsens komiska duo är även på riktigt oerhört nära varandra. Rogen berättar att deras relation är lite som ett gammalt gift par; de bryr sig djupt om varandra, men har också börjat störa sig på små detaljer i deras gemensamma vardag.

Donald Glover fick oväntad konkurrens

Glover ger sin röst till huvudrollen Simba, men rollen som lejonet kunde ha gått till Chance the Rapper. Artisten gjorde nämligen en audition.

Vi får höra hemlig låt av Beyoncé

Sakerna du inte visste om nya Lejonkungen
Foto: Disney. Beyoncé & Nala.

Regissören Jon Favreau berättade att Beyoncés version på originalets klassiker Can You Feel the Love Tonight som gästas av Donald Glover (Simba) var "oerhört minnesvärd att höra" och att produktionsteamet lyssnade på låten gång på gång. Enligt Favreau finns det även en hemlig låt, som Beyoncé skrev under inspelningen, tillsammans med Hans Zimmer och Lebo M, en av personerna som framför Circle of Life.

För mer Fantastiskt vetande, läs här!

Filmtopp.se

NÄSTA ARTIKEL