Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Club Paradise.

Robin Williams filmer du inte sett men måste se

David Lindahl | Lista
21 juli 2021
David Lindahl | Lista
21 juli 2021

Missa inte dessa pärlor från Robin Williams som du inte sett.

I stort sett alla älskar Robin Williams och därför har nog de flesta sett mycket av hans stora filmer. Men det finns också en hel del gömda juveler som är värda att utforska. Vi har samlat några av dem.

Popeye (1980)

Popeye.
Foto: Paramount Pictures.

Robin Williams som den galne Popeye, eller Karl-Alfred som han heter på svenska kan väl knappast bli bättre? En tidig musikalfilm i Williams karriär där han sjunger, stimmar och stojar med stora underarmar. Givetvis boxas han också med vattenmonster och räddar sin älskade Olivia från fara. Helt enkelt en rolig film med en Williams i full utblomning.

Club Paradise (1986)

Club Paradise.
Foto: Warner Bros. Pictures.

Harold Ramis står för regin i denna 80-tals komedi som handlar om en grupp människor som alla semestrar på den nyligen öppnade Club Paradise. Robin Williams är som vanligt i sitt esse och givetvis som alltid i en Ramis film är rollistan späckad av klassiska komiska namn, som exempelvis Rick Miranos, Peter O'Toole, Eugene Levy och Jimmy Cliff.

MER LÄSNING: Robin Williams karriär i bilder

The Birdcage (1996)

Birdcage.
Foto: MGM.

Mike Nichols film om den homosexuella Cabaret-ägaren som måste låtsas vara någon annan för hans sons blivande svärföräldrar är ytterligare ett exempel på Robin Williams talang och fantastiska humor. Tillsammans med Nathan Lane river han av många skratt i en film som också har Gene Hackman och Dianne Wiest i rollerna som ett gift par.

Jacob the Liar (1999)

Jacob the Liar.
Foto: Sony Pictures Releasing.

Söker du en udda fågel i Robin Williams filmografi har du med Jacob the Liar träffat rätt. I filmen spelar Robin Williams en judisk butiksägare i ett getto under andra världskriget. För att höja moralen och sprida glädje börjar han berätta för andra om positiva nyheter som han påstår sig ha hört på en radio. Men trubbel väntar snart för honom när nazisterna får reda på att någon i gettot har tillgång till världen utanför.

Man of the Year (2006)

Man of the Year.
Foto: Universal Pictures.

En av Robin Williams senare filmer och en politisk satir som fortfarande känns relevant och som dessutom också är kul. Williams tar sig an rollen som en programledare vars popularitet gör att vissa av hans fans tycker han borde bli president. Först skrattar han bort deras önskan, men när han sedan ställer upp som kandidat visar det sig att han faktiskt har stor chans att vinna.

MER LÄSNING:
8 strålande ensamblefilmer
9 filmer som skrämde mig som liten

 

NÄSTA ARTIKEL