Razzie Awards – de stora förlorarna genom åren!

Razzie Awards – de stora förlorarna genom åren!

Uppdaterad 12 maj 2021 kl. 08:05 | Publicerad 06 maj 2021 kl. 19:05

Priset som ingen vill ha.

Det pris inom filmindustrin som ingen strävar efter delas årligen ut dagen innan Oscarsgalan. Det är då som filmvärldens sämsta produktioner och prestationer koras på Golden Raspberry Awards, mer känd som Razzie-galan.

Här är några av vinnarna – eller snarare förlorarna – som har utmärkt sig på Razzie-galan genom åren:

Fem vinnare i kategorin för sämsta film:

Absolute Proof (2020)

Absolute Proof
Foto: OAN

Anledningen till att "Absolut Proof" knep priset är att filmen hyllar Donald Trump och presenterar falska bevis på att presidentvalet 2020 berövade honom vinsten. Även regissören Mike Lindell, som dök upp i filmen som sig själv fick en “Razzie” för värsta skådespelare. 

Cats (2019)

Cats
Foto: United International Pictures

Filmatiseringen av den väldigt populära musikalen uppskattades inte och belönades med fem “Razzies”. Utöver filmen, fick även regissören, manuset, James Corden och Rebel Wilson alla priset.

I Know Who Killed Me (2007)

I Know Who Killed Me
Foto: Scanbox

Här var det återigen både filmen och skådespelaren som vann. Lindsay Lohan spelade tvillingar ännu en gång i sin karriär, men denna thriller uppskattades inte och hon fick utmärkelsen sämsta skådespelerska. 

Catwoman (2004)

Catwoman
Foto: Warner Bros.

Både filmen och Halle Berry vann Razzies. Berry i sitt tacktal sa: “Thank you for putting me in a piece of s… god awful movie” till Warner Bros. 

Can’t Stop the Music (1980)

Can't Stop the Music
Foto: Sandrew Film & Teater

Detta var den första filmen som vann i kategorin för sämsta film, då musikalen ansågs vara en dålig parodi på Village People.

Värsta manliga skådespelare:

Sylvester Stallone i Stop! Or My Mom Will Shoot!
Sylvester Stallone i Stop! Annars skjuter morsan skarpt! Foto: United International Pictures

Skådespelaren Sylvester Stallone är med sina 30 nomineringar och 10 vinster den som både nominerats till och vunnit flest Razzie Awards. Mellan 1984 och 1992 blev han nominerad till sämsta manliga huvudroll varje år (två gånger för mer än en film) och vann fyra gånger. 

Adam Sandler har elva nomineringar och tre vinster i bagaget. Även Kevin Costner har tre vinster, men några färre nomineringar med sina sju.  

Värsta kvinnliga skådespelerska: 

Madonna i Swept Away
Madonna i Swept Away. Foto: Sony Pictures

Bland kvinnorna är Madonna den som vunnit flest “Razzies” med sina fem vinster, Bo Derek återfinns på andraplatsen med tre vinster och Demi Moore, Sharon Stone och Pia Zadora har alla vunnit två “Razzies”. 

VIDARE LÄSNING: Sämsta filmerna 2021

 

 

 

 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL