Nu på bio

Det senaste på biofronten!

The flash

Nya superhjältefilmer 2021 - Tips på Marvel och DC-filmer

Fredrik Edström | Lista
03 januari 2021
Fredrik Edström | Lista
03 januari 2021

Hjältemantlarna fladdrar vidare mot nya höjder 2021!

Att 2020 snart är förbi kan nog samtliga homo sapiens enas kring är en bra grej. Nu blickar vi framåt och tar sikte på de nya superhjältefilmerna som landar på våra biografer och streamingtjänster under 2021. Jag har listat mina favoriter.

Superhjältar
Foto: DC/Warner Bros./Columbia Pictures/Disney

Att 2020 äntligen är förbi är det väl knappast någon som sörjer? Biohösten fick se sig besegrad av pandemins obönhörliga jäkelskap och höstmyset i landets biosalonger byttes mot binge-streamande i hemmets trygga, om än tråkiga, vrå. Biopremiärer fick maka på sig och skjutas upp - däribland några riktigt tunga namn inom sfären med superhjältar. Abstinensen börjar tära på tålamodet och väntan börjar bli outhärdlig efter spandex och trikåer.

Nu blickar jag därför framåt och riktar ett robust långfinger åt fladdermus-baserade virus. Dags att sätta hype-pedalen i mattan! 2021 bjuder på en mindre invasion av mantelklädda damer och herrar på såväl vita duken som "the small screen". Därför vill jag nu lista superhjälte-filmerna och serierna jag längtar mest efter under 2021. 

WandaVision - Disney+

Varför peppar jag? Något jag länge efterlyst i superhjältegenren är tonal mångfald. Behovet i Marvels cinematiska universum börjar bli skriande akut när så gott som samtliga karaktärer är one-liner maskiner och filmerna målas med samma estetiska touch. WandaVision ser ut att en unik skapelse - något så pass märkligt som en surrealistisk superhjälte-sitcom med Wanda "Scarlet Witch" Maximoff  och Vision i huvudrollerna. WandaVision doppar tårna i ett nytt porlande vattendrag och ser ut att förändra MCU i grunden.

WandaVision har premiär Disney Plus den 15:e Januari.  

The Suicide Squad - Bio/HBO Max

Varför peppar jag? Ja, varför inte? The Suicide Squad regisseras av ingen mindre än James Gunn (Guardians of the Galaxy 1 & 2, Super) och ser ut att bjuda på bombastisk, bisarr och vansinnig action. Gunn har tidigare visat sig högst kapabel att ingjuta hjärta och smärta i vansinniga karaktärer och lyckas kombinera action och lätt sadistisk humor i en rykande het gryta. Trailern osar våld, humor och vansinne och ser redan nu ut att bli det perfekta munvattnet till David Ayers stinkande überflopp från 2016. 

The Suicide Squad debuterar på streaming och bio 4:e Augusti

Justice League: Directors Cut - HBO Max

Varför peppar jag? Zack Snyders intåg i DC:s filmiska universum har minst sagt delat publiken. Nihilistiskt och hopplöst eller moget och mörkt? Jag vet knappt själv vart jag står i frågan, men en sak är säker: jag vill se vart hans vision leder. Joss Whedons bespottade version bjöd på en själlöst urvattnad debut från rättvise-gänget som skar sig med Snyder såväl tonalt som kvalitetsmässigt. Jag hoppas Snyder har getts fria tyglar och att hans story äntligen får slutföras. Jag kommer i vilket fall sitta bänkad vid premiären.

Justice League Directors Cut har premiär på HBO Max i Mars 2021

Samaritan - Bio?

Samaritan
Foto: MGM

Varför peppar jag? Tja, egentligen vet jag ingenting om Samaritan utöver att det är en superhjältethriller med en grådaskig Sylvester Stallone i huvudrollen. För undertecknad krävs det inte mer för att min hype-motor ska gå loss på samtliga cylindrar.

I regissörsstolen hittar vi Julius Avery som häromåret bjöd på den sanslöst underskattade nazi/monster-dängan Overlord - detta ger skäl för pepp och allmänt lyckorus.

The Samaritan har biopremiär 4:e Juni

Ms. Marvel - Disney+

Ms marvel
Foto: Disney

Varför peppar jag? Ms Marvel markerar Marvels första muslimska superhjälte som debuterar på våra skärmar. Mer mångfald till MCU med andra ord. Det ska bli sanslöst spännande att se superhjältarnas episka värld ur en tonårings ögon och jag hoppas att skaparen, Bisha K. Ali, vågar ta ut svängarna ordentligt och ta risker med denna sprillans nya karaktär. 

Ms Marvel debuterar på Disney Plus i slutet av 2021

Venom: Let there be Carnage - Bio

Venom 2
Foto: Disney/Columbia Pictures

Varför peppar jag? Jag var en av få som underhölls av Tom Hardys Venom. Spidey-skurkens debut möttes av rena spottloskor från en så gott som enad kritikerkår men undertecknad hade en rolig stund med den symbiotklädda anti-hjälten. Därför hoppas jag att uppföljaren snickrar vidare på det som fungerade i debuten: Venom själv. Jag vill ha mer dynamisk duo mellan Hardy och symbioten och jag kräver en balls to the walls-prestation av Harrelsson som Carnage. Minerad mark, utan tvivel, och risken för superflopp ligger som en tät dimma, men jag är i vanlig ordning en tidlös optimist. 

Venom: Let there be Carnage har planerad biopremiär 25:e Juni

"Spider-man 3" - Bio

Spider-man 3
Foto: Disney

Varför peppar jag? Allt tyder på att Tom Hollands tredje Spidey-rulle blir en våt multiverse-dröm där samtliga tolkningar av Spidde och hans gäng av skurkar deltar. Drömmen tycks bli verklighet med envisa rykten som vinner mer och mer mark i våra nyhetsrapporteringar. Håll tummarna, än så länge är inget bekräftat och risken att filmen landar först efter 2021 är överhängande men längtan är givetvis total. 

"Spider-man 3" har premiär på bio 17:e December 2021

Dessa superhjältar och deras bombastiska entréer ser jag fram mest emot under 2021. Håller du med mig i min lista eller saknar du något alster?

NÄSTA ARTIKEL