Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya bra actionfilmer 2021

Nya bra actionfilmer 2021

Filmtopp
Matilda Lindblom | Lista
15 maj 2021
Filmtopp
Matilda Lindblom | Lista
15 maj 2021

Årets mest omtyckta och efterlängtade actionrullar.

År 2021 ser ut att bli ett starkt filmår med många nya bra actionfilmer Flera uppskattade actionrullar har redan haft premiärer under våren och vi har dessutom en hel del spännande titlar att se fram emot.

Vi har många nya actionfilmer 2021 att njuta av redan nu, men också att se fram emot. Det rör sig om allt från Marvel och DC-hjältar till en ny Bond-film. 

Zack Snyder's Justice League 

Zack Snyder's Justice League.
Foto: HBO

Efter att Superman har offrat sig själv går Batman samman med Wonder Woman för att samla ihop ett team som kan skydda världen från det största hotet någonsin. Snyder's Justice League var väldigt hypad med sina 242 minuter och blev positivt mottagen av fansen.

Spider-Man: No Way Home

Spider-Man: No Way Home
Foto: Disney+

Efter de två första Spider-Man-filmerna inom MCU (Marvel Cinematic Universe), Spider-Man: Homecoming och Spider-Man: Far From Home är nu en tredje film på väg. Spider-ManNo Way Home har premiär den 17 december i år och vi är ner än taggade! Inte minst efter att det snackas om ett Spider-Verse…

MER LÄSNING: Alla nya Marvelfilmer 2021-2023

Godzilla vs. Kong

Godzilla vs. Kong
Foto: Warner Bros. Pictures

I den här filmen ställs två gigantiska monster, jätteödlan Godzilla och den enorma gorillan Kong, mot varandra och mänskligheten hamnar emellan. I filmen syns bland annat svenske Alexander Skarsgård. Behövs det mer motivation än så?

VIDARE LÄSNING: Recension: Godzilla v. Kong

No Time To Die – En av alla nya actionfilmer 2021

No Time To Die
Foto: Svensk Filmindustri

Bond filmen som sägs vara Daniel Craigs sista. Bond har tagit ett steg tillbaka när en gammal bekant tar kontakt och han återigen blir indragen i ett fall med en mystisk skurk med farlig teknologi. 

Efter att ha skjutits upp flera gånger ser No Time To Die ut att till sist få svensk premiär den 8 oktober 2021. Kanske den av nya actionfilmer 2021 folk ser fram emot allra mest.

Venom: Let There Be Carnage

Venom: Let There Be Carnage
Foto: Sony Pictures

Uppföljningen till första filmen, Venom. Let There Be Carnage har hypats upp ordentligt eftersom den, liksom Spider-Man filmen tidigare, inte ens fått någon beskrivning av handlingen ännu. Filmen förväntas ha svensk premiär den 22 oktober och vi hoppas verkligen att den blir ett steg uppåt mot förra filmen.

Black Widow

Black Widow
Foto: Disney+

Filmen handlar om Natasha Romanoffs (Scarlett Johansson), också känd som Black Widow, äventyr mellan Avengers-filmerna Civil War och Infinity War. I filmen får vi även se svenska Nanna Blondell och Stranger Things-stjärnan David Harbour.

Black Widow har premiär den 9 juli 2021.

Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 

Shang-Chi and the LEgend of the Ten Rings
Foto: Disney+

Även denna efterlängtade rulle bland nya actionfilmer 2021 kommer från Marvels universum. Den är baserad på serietidningen om “The Master of Kung-Fu”. Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings har premiär den 3 september.

Eternals

Eternals
Foto: Disney+

"Eternals" handlar om en grupp odödliga varelser så kallade Eternals som har skapat hela jorden och mänskligheten. Vad som gör detta extra spännande är att den är regisserad av Chloé Zhao som prisades på senaste Oscarsgalan för Nomadland. Eternals har svensk premiär den 5 november.

Mortal Kombat – Kan vi äntligen få se en ny bra TV-spelsfilm?

Mortal Kombat
Foto: Warner Bros. Pictures

Cole Young söker efter jordens mäktigaste kämpar för att kunna stå emot fienden från the Outworld i kampen för universums överlevnad. Mortal Kombat har ännu inte fått ett spikat premiärdatum i Sverige, men förväntas komma någon gång under 2021.

The Suicide Squad

The Suicide Squad
Foto: Warner Bros. Pictures

Superskurkarna Harley Quinn, Bloodsport, Peacemaker och flera andra galningar går samman i en hemlig Task Force X när de släpps av på ön Corto Maltese. The Suicide Squad har premiär den 6 augusti.

Listan med nya actionfilmer 2021 uppdateras löpande. 

NÄSTA ARTIKEL