Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya thrillers på Netflix – spännande filmer 2020

Nya thrillers på Netflix – spännande filmer 2020

  • Netflix
Filmtopp
Filmtopp | Lista
14 juli 2020
Filmtopp
Filmtopp | Lista
14 juli 2020

Netflix tar väl hand om den kicksökande.

Världens ledande streamingtjänst fortsätter att stimulera sina prenumeranter med nya originalproduktioner. Idag sätter vi deras thrillerutbud under lupp. Söker du nya spännande titlar under den rödsvarta himlen? Vänd blicken hitåt!

Allison Williams i "The Perfection".
Allison Williams i "The Perfection" – en av nya thrillers på Netflix. Foto: Netflix.

Medan mycket stått stilla under 2020 har Netflix fortsatt att pumpa ur sig titlar, inte minst på thrilleravdelningen. Har du haft svårt att hänga med på vilka nervkittlande filmer som dykt upp hos streamingjätten? Oroa dig inte. Här följer en recap:

The Old Guard

I Netflix senaste storfilm som hör hemma på den här listan hittar vi actionmeriterade Charlize Theron i en ny stenhård roll. The Old Guard följer ett gäng legosoldater som bär på hemligheten att de är odödliga. Men när ett ny skurk dyker upp, som känner till deras övernaturliga kraft, måste teamet snabbt skrida till verket och förhindra den från att replikera och ta efter det som gör dem oförstörbara. 

Dangerous Lies

Är du svag för Riverdale? Då vill du spana in Dangerous Lies där Camila Mendes, som i den omtyckta ungdomsserien spelar Familjen Lodges rebelliska dotter Veronica, är frontperson framför kameran.

I denna nya thriller på Netflix får hennes rollfigur Katie ärva en förmögenhet av en gammal man hon tar hand om. Men det är många som vill åt hans pengar, vilket försätter henne i stor fara. Till och med av de som står henne nära.

The Red Sea Diving Resort

Den här verklighetsbaserade thrillern bjuder på en annan världsstjärna i huvudrollen, Chris Evans från Avengers-filmerna. Här spelar han den agent som under tidigt 80-tal ledde underrättelsetjänsten Mossads räddningsuppdrag att evakuera en grupp etiopiska judar från fångenskap.

Lost Girls

Kriminalthrillern Lost Girls följer mamman Mari som söker efter hennes försvunna dotter, detta efter att polisen inte tycks komma någon vart i utredningen. Maris sökande leder henne till Long Island där hon upptäcker en kriminell härva som involverar ett gäng mördade prostituerade. 

The Perfection

Den som söker en udda plot med många vändpunkter bör se hitåt. I The Perfection följer vi den psykiskt besvärade och samtidigt lovande musikern Charlotte som söker upp hennes gamla skolbekant Elizabeth, idag en stigande artist. Det visar sig att Elizabeth också har inre demoner och att deras sammanstrålning är det sämsta möjliga för de båda. 

In the Shadow of the Moon

Bland nya thrillers på Netflix hittar vi förstås en renodlad polisrulle. In the Shadow of the Moon utspelar sig i 80-talets Philadelphia och handlar om en polis som spenderar den större delen av sin yrkeskarriär med att jaga en mystisk seriemördare som dyker upp till ytan var nionde år. 

The Occupant

I Netflix spanska thriller The Occupant tvingas en tidigare reklamchef att flytta ut ur sitt hem. Han börjar därefter att följa de som flyttar in i lägenheten, och snart får hans beteende oanade konsekvenser.

A Simple Favor

Anna Kendrick och Blake Lively har huvudrollerna i A Simple Favor. I storyn bekantar vi oss med den ensamstående mamman Stephanie som blir vän med Emily, en överklassig kvinna vars barn går på samma skola som hennes. Strax efter att Emily ber sin nya vän om tjänst försvinner hon. Förundrad över det hela bestämmer sig Stephanie för att rota i anledningen bakom Emilys plötsliga försvinnande.

För våra hetaste tips i samtliga genrer, se Filmtopps lista med de bästa filmerna på Netflix 2020.

NÄSTA ARTIKEL