Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa

  • Netflix
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
04 april 2019
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
04 april 2019

Vi lyfter fram de bästa nya serierna på Netflix – Dessa engagerar oss mest!

Det finns en hel del nytt att avnjuta på Netflix. Filmtopp har sammanställt en lista med några favoriter du bör kolla in.

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Eric Bana och Connie Britton i "Dirty John". Foto: Netflix.

Netflix är som en ostoppbar rebellstyrka. De marscherar villkorslöst framåt med nya filmer och serier. Året 2019 har öppnat starkt för streamingjätten som haft framgång med flera nya omtyckta produktioner. Vår recensent Jonatan Blomberg knarkar serier som ingen annan och har tagit deras släpp på våren under lupp.

Bäst nya serier på Netflix 2019


After Life – "Gervais mörka humorn passar berättelsen perfekt"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Foto: Netflix.

Ricky Gervais, som spelar huvudrollen, har även skrivit manuset och regisserat samtliga avsnitt. Komikerns ofta mörka och nästan mobbande humor fungerar perfekt i den här typen av berättelse. Men som vanligt kommer den inte att tilltala alla.

Själva storyn i sig är långt ifrån originell och har garanterat gjorts ”bättre” förut. Den tåls däremot att berättas igen. Parad med endast sex halvtimmeslånga avsnitt, utgör den första säsongen av After Life en underhållande och perfekt kvällsbinge. Om vi hade haft kvar halvstegs-betygen på Filmtopp så hade After Life varit definitionen av en 3,5/5:a. Nu får vi nöja oss med en riktigt stark och sevärd trea.

Filmtopps betygssymbol för 3 av 5

Sex Education – "En av årets skönaste binge-upplevelser"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Asa Butterfield och Emma Mackey i "Sex Education". Foto: Netflix

Om för mycket fokus bara hade lagts på Otis och Maeves ”sexarbete” på skolan hade nog serien snabbt blivit väldigt klyschig. Tack och lov undviks detta genom att deras egen relation, och även den med Otis mamma och hans bästa vän, ständigt utvecklas på intressanta sätt. Därmed upplever jag det som kunde ha klassats som tråkiga klyschor, istället som charmigt välförtjänt.

För svensk del är det också riktigt kul att se hur Mikael Persbrandt fullkomligt lyser (och svär på svenska) i en av dess större gästroller, som något av ett kärleksintresse för Gillian Andersons karaktär under säsongens andra halva.

Kort och gott, det finns mycket man kan känna igen från andra serier och filmer när det kommer till Netflix nya Sex Education. Men serien är sammansatt på ett härligt och charmigt sätt som garanterat kommer att göra den till en av årets skönaste binge-upplevelser. En stark rekommendation.

4 av 5

Dirty John – "Grymma rollprestationer – värd en chans"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Juno Temple, Jean Smart och Julia Garner rundar av den fantastiska casten i ”Dirty John”. Foto: Netflix

Juno Temples karaktär nämner dessutom själv ett viktigt faktum, i en scen under säsongens andra halva. Nämligen, det kan aldrig vara den lurades fel att den har blivit drabbad. Mamman ska inte behöva skämmas för John ”Dirty John” Meehans handlingar, bara för att ”hon borde ha förstått bättre”.

Själva grundstoryn i sig är för min del inte det som får mig att fortsätta titta. Flera av seriens skådespelare har nominerats till en rad priser för sina grymma rollprestationer framför kameran, och det är framför allt dessa som gör att Dirty John är värd en chans i tv-djungelns mångsidiga utbud.

Russian Doll – "Stark och ambitiös avslutning"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Foto: Netflix

Under den första halvan av säsongen rör vi oss mer i någon form av makaber komediserie, där Lyonne bitvis bjuder på en riktigt fin prestation som tillsammans gör serien sevärd. Men inte mer än ”tre av fem”-sevärd. Tack vare halvtimmas-längden på avsnitten hinner man ta sig förbi dessa avsnitt snabbt, för seriens andra halva växlar upp tempot rejält och levererar några av årets bästa avsnitt hittills.

Det finns redan ett gäng ”Russian Doll förklarad”-texter att ta hjälp av när du väl är klar med säsongen, för du måste verkligen se klart den här serien. Med tanke på den starka och ambitiösa avslutningen (framför allt de två sista avsnitten) där Lyonne fortsätter att leverera på topp, är det ingen tvekan om att Russian Doll förtjänar en stark fyra av fem i betyg.

3Below: Tales of Arcadia – "Finns goda anledningar att hylla 3Below"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Foto: Netflix.

Mycket av den första halvan av säsongens ”humor”, har att göra med kulturkrocken mellan de båda planeterna. Framför allt är det ordspråk som Aja och Krel tar de bokstavliga meningarna av, vilket var kul i början – men inte riktigt lika kul åtta avsnitt in på säsongen.

Jag uppskattade däremot hur Donald Trumps Twitter-miss ”covfefe” lyckades leta sig in som en liten nugget för oss vuxna tittare. För visst är det här en serie som i allra högsta grad kan uppskattas av oss vuxna tittare, även om jag personligen fortfarande föredrar Trollhunters.

Animeringen, äventyrsupplevelsen och det utökade universumet av del Toros Netflix-serier är goda anledningar värda att hylla 3Below för. Jag inväntar nu med spänning den fortsatta utökningen med Wizards senare i år. Trollhunters är en stark 4/5 medan 3Below, för mig, är något svagare – men fortfarande en stabil 4/5.

The Umbrella Academy – "Nyskapande och annorlunda superhjälte-vision"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Foto: Netflix.

Det finns mängder av tv-serier och filmer om ”superhjältar”, alltså personer med speciella förmågor som används för att göra gott… och till och med rädda mänskligheten om det behövs. ”The Umbrella Academy” är den senaste i raden, men står verkligen ut i mängden med sin nyskapande och annorlunda superhjälte-vison.

Min bästa liknelse av The Umbrella Academy med tv-serier som har kommit tidigare, är utan tvekan om Noah Hawleys innovativa och ambitiösa mutantserie Legion hade korsats med en vuxen version av de briljanta kostymerna, fotot och tonen i Syskonen Baudelairs olycksaliga liv. Dessutom hela tiden ackompanjerad av Emmyvinnaren Jeff Russos briljanta musik (läs vår exklusiva intervju med honom här).

One Day at a Time (säsong 3) – "Få serier är lika sevärda"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
”One Day at a Time”. Foto: Netflix

Genom att berätta historien om familjen invandrarfamiljen Alvarez, får vi en oväntat fin inblick i alla möjliga olika (men alltid värdiga) teman. Invandring, förutfattade meningar, rasism, sexism, sexuell läggning, behandling av veteraner, PTSD, alkoholism, feminism och mycket mer. Fint avstämt med både skratt och gråt på de rätta ställena.

Enda anledningen att folk inte snackar mer om den här serien, är på grund av att förutfattade meningar hindrar en från att ens börja titta. Med tanke på hur väl de tredje säsongen sys ihop på slutet vill jag uppmana er alla att verkligen ge den här serien en chans, för annars kanske det här slutet var för bra för att göra en fortsättning av. Det vore fruktansvärt sorgligt, för få serier är lika bra och sevärda som One Day at a Time.

Kingdom – "Hade aldrig kunnat ana vilken fullträff detta är"

Nya serier på Netflix – Det bästa från 2019 du inte får missa
Doona Bae i ”Kingdom”. Foto: Netflix

Jag hade egentligen bara tänkt se ett eller två avsnitt av Netflix senaste originalserie, som jag visserligen hade höga förväntningar av, precis innan läggdags. Men aldrig hade jag kunnat ana vilken fullträff Kingdom skulle visa sig vara, och allt det där med sömn fick helt enkelt vänta.

Knappt sex timmar senare var jag klar, utan något att anmärka på. Om det finns några hål i den här storyn så har jag helt enkelt missat dem, för där satt jag plötsligt mitt i natten – mäkta imponerad. Ett helt fantastisk foto ackompanjeras av grymma skådespelare och en förvånansvärt intressant grundstory.

Min, för året, första fullpoängare dröjde bara 27 dagar. Något säger mig däremot att ”Kingdom” kommer att vara minst lika aktuell när det är dags att sammanfatta årets bästa serier i slutet av året.

Årets hittills bästa nya serier på Netflix 2019. Den innovativa, adrenalinladdade zombieserien "Kingdom" står sig än så länge som bolagets bästa produktion 2019. För fler tips, spana in nya Netflix filmer och serier här!

Filmtopp.se

NÄSTA ARTIKEL