Netflix julserier med högst betyg på IMDb

Netflix julserier med högst betyg på IMDb

  • Netflix
Sofie Landgren
12 november 2023 kl. 18:11

Bästa julserierna på Netflix

Netflix har under de senaste åren satsat stort på egenproducerade julserier. Filmtopp har gjort en sammanställning av de serier som har fått högst betyg på IMDb.

Netflix egenproducerade julserier rankade efter IMDb-betyg

I Hate Christmas
Pilar Fogliati. Foto: Netflix.

I Hate Christmas (2022)

Land: Italien
Betyg enligt IMDb:
6,4/10

Varje jul är det samma historia: "och din älskade?". Fast besluten att undvika alla besvärliga frågor om sitt kärleksliv, planerar Gianna att hitta en pojkvän som kan följa med henne på julmiddagen, om mindre än 25 dagar.

Over christmas
Luke Mockridge. Foto: Netflix.

Hemma över jul (2020)

Land: Tyskland
Betyg enligt IMDb: 6,7/10

Bastian återvänder hem under julhelgen för att få reda på att hans bror dejtar hans ex, och som om det inte skulle räcka så sitter hans föräldrar också på en stor hemlighet.

Días de Navidad
Días de Navidad. Foto: Netflix.

Three Days of Christmas (2019)

Land: Spanien
Betyg enligt IMDb: 6,8/10

Fyra systrar firar jul i familjens hem vid tre olika tidpunkter i livet: som tonåringar, i vuxen ålder och vid ålderns höst.

Home for christmas
Foto: Netflix.

Julstormen (2022)

Land: Norge
Betyg enligt IMDb: 7,1/10

Ödets vägar korsas när ett oväder gör att både resenärer och flygpersonal blir fast på en flygplats och tvingas tillbringa de sista timmarna före jul tillsammans. I norska Julstormen ser vi svenska stjärnor som Valter Skarsgård, Hanna Ardéhn och Alexandra Rapaport.

Sash and Lily
Dash & Lily. Foto: Netflix.

Dash & Lily (2020)

Land: USA
Betyg enligt IMDb: 7,5/10

En virvelvind av semesterromantik byggs upp när cyniska Dash och optimistiska Lily utbyter utmaningar, drömmar och önskningar i anteckningsboken som de skickar fram och tillbaka till varandra på platser över hela New York City.

Hjem til Jul
Ida Elise Broch, Hege Schøyen. Foto: Netflix.

Hjem til jul (2019)

Land: Norge
Betyg enligt IMDb: 7,7/10

När de ständiga kommentarerna om hennes singelstatus och samhällets förväntningar på den perfekta familjejulen får till slut 30-åriga Johanne nog och startar en 24 dagar lång jakt på en partner att ta med hem till jul. Norska Hjem til jul är den högst rankade julserien på Netflix.

På denna lista med julserier från runt om i världen är det alltså norsk dominans. Två av de tre topprankade julserierna kommer alltså från vårt grannland.

NÄSTA ARTIKEL