Februarimys på Netflix – filmtips för helgen

Februarimys på Netflix – filmtips för helgen

20 februari 2021 kl. 20:02

Chilla ned i soffan med lite nya filmer på Netflix.

Behöver du lite bra tips nya filmer på Netflix? Här tipsar vi om någr nya filmer på Netflix för att mysa till det lite, en mörk februarikväll som denna.

Februari är en vass kandidat till årets tråkigaste månad, vilket  dock innebär att vi kan frossa i film ohindrat och utan skam. Netflix utökar kontinuerligt sitt utbud och just nu med flera nya filmer, både originalproduktioner från streamingjätten och andra filmer som nu är tillgängliga på Netflix.

Här tipsar vi om några vassa filmer på hederliga Nettan just nu.

Läs också om våra tips på heta filmer på Netflix för en romantisk kväll.

 

News of the World (2021)

The News of the World.
Foto: Netflix.

Tom Hanks allra första western är ett långsamt och välarbetat drama om en man och en flicka efter inbördeskriget i USA. I ett sargat Texas reser Kapten Kidd runt och läser upp nyheter för olika byar. När han under en färd mot nästa destination stöter på en borttappad flicka som inte talart ett ord engelska, inleds en resa genom Texas för att ta henne till den enda släkt hon har kvar.

 

The Trial of the Chicago 7 (2020)

The Trial of Chicago 7.
Foto: Netflix.

1968 spårar en demonstration ur i Chicago och sju personer anhålls för att ha uppmanat till våld och kaos. En tuff rättegång följer som bänkar hela USA framför teven, och plötsligt står mycket mer på spel än bara de sjus liv. The Trial of Chicago 7 är en film från hyllade manusförfattaren Aaron Sorkin och en intressant skildring av en tragisk händelse i amerikansk historia.

 

The Dig (2021)

The Dig.
Foto: Netflix.

1938 är det andra världskriget inte långt bort. Men på Edith Prettys gård i Storbritannien är något helt annat historiskt på väg att ske. När hon anlitar en arkeolog för att gräva ut några kullar som hon misstänker kan vara en vikingagrav, stöter de på något mycket större. The Dig är ett långsamt drama om arkeologi och människan, som definitivt är värd din tid.

 

The Midnight Sky (2020)

The Midnight Sky.
Foto: Netflix.

I en apokalyptisk framtid är forskaren Augustine verksam på en liten bas på Antarktis. När han upptäcker att en mystisk global katastrof väntar jorden, får han samtidigt reda på att ett rymdskepp med människor är på väg att återvända hem. Nu måste han agera snabbt och få kontakt med besättningen för att hindra deras återkomst till en stundande katastrof.

Yesterday (2019)

Yesterday.
Foto: Universal Pictures.

Den kämpande musikern Jack råkar ut för en olycka och vaknar upp i en alternativ värld där ingen har hört talas om The Beatles. Jack ser snabbt sin chans att förse världen med musik från ett av de mest hyllade banden någonsin. Men allting spårar ur när han också börjar ta äran för musiken, ett beslut som innebär rampljus, berömmelse och uppskattning. Men hans samvete gnager, och rädslan stiger att någon ska få reda på att han bara är en bluff.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL