Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se

  • Netflix
Filmtopp
Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 14:23 | Publicerad 05 april 2019 kl. 17:52

Netflix 22 bästa filmer – enligt Filmtopp

Från House of Cards till Black Mirror: Bandersnatch – Netflix har kommit med stora titlar i ett stadigt tempo sedan sitt genombrott. Filmtopp listar de bästa filmerna på streamingtjänsten från 2019.

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se

Streamingjätten Netflix tog världen med storm och banade väg för ett nytt sätt att kolla på serier. De var först ut med konceptet att släppa en hel säsong på direkten, så att tittarna slipper vänta i veckor på att få se klart den. De var tidiga ute med att släppa egna produktioner. Deras första massiva succé var dramaserien "House of Cards" med Kevin Spacey i huvudrollen. Inte långt därefter följde de upp med kioskvältaren "Orange is the New Black". Idag producerar de egna titlar, filmer som serier, i ett rasande tempo.

MER LÄSNING: 

Tips på nya filmer på Netflix

Hittills har Netflix fått till en hel del sköna originalfilmer där den bästa är svår att peka ut. Ett par av deras absolut bästa är Annihilation med Natalie Portman och den interaktiva Black Mirror-filmen Bandersnatch

Idag ger vi dig vår dom – här är de bästa filmerna på Netflix 2019!

Uncut Gems

Adam Sandler i "Uncut Gems".
Foto: Netflix.

Då och då gör Adam Sandler fenomenala rollprestationer och Uncut Gems är en av dem. Bröderna Safdies dramathriller följer gamblern Howard, som vi förstår har stora skulder till farliga människor. Detta leder honom till att göra en storsatsande stöt som ska få hans problem ur vädret. Mycket ska dock till för att det ska funka – och han behöver samtidigt handskas med de som är ute efter honom. 

Uncut Gems är svindlande från start till slut. Regin och skådespeleriet har sin egen prägel och det är svårt att se filmen bli lika bra med andra nyckelpersoner. Något som bidrar till filmens hypnotiska känsla är den dränkande och framförallt packade ljudbild. Fantastisk film. 

Velvet Buzzsaw

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se
Foto: Netflix.

Jake Gyllenhaal spelar här den introextravaganta, halvsnofsiga konstkritikern Morf Vandewalt (säg det snabbt sju gånger), som via en serie händelser kommer över en bortgången konstnärs målningar. Dessa målningar visar sig dock inte ha särskilt goda intentioner och innan du kan säga Vincent van Gogh är kalabaliken i gång.

Filmen utvecklas till en mer renodlad skräckfilm där ondsinta målningar ger sig ut på jakt efter de egotrippade människorna. Tanken är att målningarna kan påverka andra konstverk i närheten som i sin tur tar kål på de till intet ont anande människorna på ganska kreativa sätt.

Bird Box

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se
Sandra Bullock i "Bird Box". Denna tittarsuccé är en av de bästa filmerna på Netflix. Foto: Netflix

Bird Box tog världen med storm. Trots detta råder det delade meningar kring filmen; vissa hyllar den till skyarna medan andra upplever den som en av de bästa filmerna på Netflix medioker. Hur som helst har det amerikanska mediamätningsföretaget Nielsen Media Research gått ut med siffrorna att filmen, med Sandra Bullock, i huvudrollen är Netflix näst mest sedda produktion någonsin. Runt 26 miljoner amerikaner beräknas ha sett filmen efter att den funnits tillgänglig i ungefär en månad.

Detta innebär att Bird Box är Netflix mest sedda film. Bara den andra säsongen av Stranger Things har lockat fler tittare.

Highwaymen

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se
"The Highwaymen" med Woody Harrelson och Kevin Costner i huvudrollerna. Foto: Netflix

Woody Harrelson och Kevin Costner som buddy cops låter för många som en dröm. Drömmen besannas i The Highwaymen som handlar om de två snutarna som jagade ikapp den ökända bankrånarduon Bonnie och Clyde.

"Det är en spännande era som skildras och för en som just låtit fingrarna vandra över spelkontrollen framför Red Dead Redemption 2 lika frenetiskt som Swedbank-skandalerna löst av varandra på sistone så känns många av miljöerna igen; vackert fotade träskmarker, nybyggen och gigantiska verandor á Amerikas söder varvas sömlöst. Kemin mellan de två väldigt olika rollkaraktärerna som Woody Harrelson och Kevin Costner spelar underhåller samtidigt som spåren leder dem allt närmre Bonnie & Clyde.", skriver Daniel Turfors i sin recension av filmen. 

Triple Frontier

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se
"Tripple Frontier" är en av de bästa filmerna på Netflix från 2019. Foto: Netflix.

Tack vare Triple Frontier får vi se Ben AffleckOscar Isaac och Charlie Hunnam i en och samma actionfilm. Tillsammans ska deras karaktärer göra en stor stöt på ett drogimperium.

Även gällande den här filmen råder det delade åsikter kring slutresultatet. Medan vår egne Andreas Ziegler gick hårt åt filmen är den amerikanska kritikerkåren är överlag nöjd. Har du inte sett Triple Frontier ännu, så ta reda på om du själv tycker att det är en av de bästa filmerna på Netflix!

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se
Zac Efron som Ted Bundy

Zac Efron går från att spela surfer dude till att porträttera en av de mest ökända seriemördarna världen någonsin skådat, Ted Bundy. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile följer mördarens "uppgång" och fall, från att komma undan med mord till att fångatas och placeras bakom bom & lås. Filmen har redan haft pressvisning i USA och kritikerna verkar minst sagt gilla den. Kanske kan den bli en av årets bästa filmer 2019?

The Silence

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se
Foto: Netflix.

Oscarsnominerade Stanley Tucci och Kiernan Shipka har huvudrollerna i denna postapokalyptiska skräckis. Vi följer en pappa och hans dotter som försöker överleva i en värld som terroriseras av blodtörstiga varelser, som jagar byten med sin hörsel.

Close

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se

Naomi Rapace är stjärnan i Netflix nya actionthriller Close. Saker ställs på sin spets när hennes karaktär Sam får i uppdrag att skydda Zoe (Sophie Nélisse) – en ung kvinna som nyss ärvt värdefulla aktier i sin bortgångne pappas affärsimperium. Till en början tycks detta vara ett rutinmässigt uppdrag för Sam. Men när kidnappare knackar på dörren står det klart att så inte är fallet. Hon måste göra allt i sin makt för att skydda Zoe.

The Irishman – Oscarsnominerad och riktigt bra Netflix-film.

Bästa filmerna på Netflix 2019 – 22 titlar att se
Foto: Netflix

Den ikoniska regissören Martin Scorsese samlar sina lika stora vapendragare för en, kanske sista, maffiarulle. Berättelsen handlar om en hitman som blickar tillbaka på eventuella medverkan i mordet på Jimmy Hoffa.

The Irishman är utan större tvivel en av de bästa filmerna på Netflix i år, och det måste ses som ett starkt statement att filmen överhuvudtaget produceras av dem.

Berättandet i The Irishman är genomgående förstklassigt. Det är som om Scorsese inför produktionen strukit under de bästa bitarna i sitt CV. Charm går hand i hand med humor på ena sidan och melankoli på den andra. Utöver de sedvanligt fantastiska miljöerna är det extra roligt att se Al Pacino, vid 79 års ålder, debutera i en Scorsese-film. Hans hyperimpulsiva tagning av Jimmy Hoffas självsäkra karaktär kommer med en energi vi inte sett sedan 90-talet. I kontrast står Robert De Niros lojale soldatkaraktär, som är bättre än alla på att följa order men nervöst fumlar var gång han tvingas stå för en egen åsikt. Att se dessa två giganter än en gång dela skärmtid ger nostalgiska rysningar längs ryggraden.

The Two Popes

Jonathan Pryce i "The Two Popes".
Foto: Netflix.

En av förra årets absolut bästa filmer levererades av NetflixThe Two Popes med Anthony Hopkins och Jonathan Pryce, som båda blev Oscarsnominerade för sina roller, är en udda typ av film. Det är ju trots allt en humoristisk film om två påvar i Vatikanens vackra trädgårdar, som käkar pizza, snackar The Beatles och fotboll. Är du prenumerant hos Netflix och ännu inte sett The Two Popes, gör det nu! Det finns inga ursäkter. En av de bästa filmerna på Netflix. 

Andra riktigt bra Netflix-filmer 2019 att se:

Klaus
The Laundromat
Six Underground
The Last Thing he Wanted
Marriage Story

Vilka filmer på Netflix tycker du om hittills och vilka tror du blir de bästa filmerna på Netflix 2019? Här kan du läsa om de bästa serierna på Netflix.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL