6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november

6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november

  • Netflix
Emil Oscar Rasmussen
03 november 2023 kl. 20:11

Sista chansen att se dessa filmer på Netflix

Filmer kommer och går hos de stora streamingjättarna – nedan har vi sammanställt sex stycken sista-chansen-tips på titlar som snart lämnar Netflix.

6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november 2023

Netflix är bättre än de flesta andra streamingtjänsterna när det kommer till att producera originalfilmer för streamingtplattformen. Med det sagt fortsätter de även erbjuda en stor mängd inköpta filmer till sina abonnenter. Dessa lever som bekant sällan kvar en längre tid, utan finns endast tillgängliga under en avtalad tid. Följaktligen lämnar en hel del filmer Netflix varje månad.

I den här artikeln har vi sållat ut sex av filmerna som försvinner från streamingtjänsten i november 2023.

6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november
Foto: Miramax.

Jerry Seinfeld: Comedian (2002) – försvinner från Netflix den 6 november

Jerry Seinfeld: Comedian är en pärla till dokumentärfilm från 2002 som snart försvinner från Netflix. Dokumentären följer världsstjärnan Jerry Seinfeld när han tillsammans med Orny Adams – då en nykomling i ståuppkomedi-världen – ger sig ut på vägarna för att slå sig fram inom den konkurrenskraftiga och ofta skoningslösa branschen. Den intima dokumentärfilmen är regisserad av Christian Charles.

Här kan du hålla utkik efter andra sätt att streama Jerry Seinfeld: Comedian (2002).

6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november
Foto: Paramount Pictures.

A Quiet Place (2018) – försvinner från Netflix den 6 november

A Quiet Place med John Krasinski och Emily Blunt är en av de senaste årens mest omtalade rysare, och även om vi redan har flaggat i en separat artikel att filmen är på väg att lämna Netflix, är det värt att betona det igen. Filmen utspelar sig i en värld där mystiska monster, som jagar med sin hörsel, har eliminerat stora delar av mänskligheten. Vi får följa en familj som tvingas leva avskilt i absolut tystnad (i den mån det går) för att inte falla offer för de otäcka varelserna.

Här kan du hitta alternativa sätt att streama A Quiet Place (2018).

I samlarens spår – 6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november
Foto: Columbia TriStar.

I samlarens spår (1999) – försvinner från Netflix den 14 november

I samlarens spår är en annan film vi skrivit lämnar Netflix snart. Det är inga mindre än Angelina Jolie och Denzel Washington som spelar huvudrollerna i denna aningen bortglömda kriminalthriller från 90-talets slut. I handlingarnas centrum hittar vi en förlamad tidigare polis (Washington), som tillsammans med en ny rekryt inom polisstyrkan (Jolie) tar sig an en brutal seriemördare som härjar på Manhattan, i New York City.

Här kan du hitta alternativa sätt att streama I samlarens spår (1999).

6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november
Foto: Columbia TriStar.

Mary Shelley's Frankenstein (1994) – försvinner från Netflix den 14 november

Alla på jakt efter en kultrysare med ett romantiskt skimmer över sig gör rätt i att kasta sig över Kenneth Branagh-regisserade Mary Shelley's Frankenstein från 1994. Branagh spelar själv en av huvudrollerna i denna adaption av Mary Shelleys klassiker. I övriga roller ser vi Robert De Niro och Helena Bonham Carter m.fl.

Här kan du hitta alternativa sätt att streama Mary Shelley's Frankenstein (1994).

The Aviator – 6 sevärda filmer som försvinner från Netflix i november
Foto: Warner Bros.

The Aviator (2004) – försvinner från Netflix den 19 november

Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese är högaktuella med Killers of the Flower Moon, vilken är en i ledet av samarbeten mellan stjärnskådespelaren och mästerregissören. Ett av dessa samarbeten – ett av de mest framgångsrika till och med – är The Aviator. Filmen finns på Netflix, men som vi tidigare nämnt, bara en kort period till framöver. The Aviator är den verklighetsbaserade berättelsen om filmregissören Howard Hughes som tog sikte mot skyarna och blev den första att flyga jorden runt på egen hand.

Här kan du hitta alternativa sätt att streama The Aviator (2004).

Gudfadern del II (1974)
Foto: Cinema International.

Gudfadern del II (1974) – försvinner från Netflix den 30 november

Planerar du ett Gudfadern-marathon medan filmerna ligger på Netflix får du snart rappa på en aning. Den andra titeln i filmserien försvinner nämligen från streamingtjänsten i slutet av månaden. Gudfadern del II klassas av många, precis som den första, som ett mästerverk av regissören Francis Ford Coppola. I filmen får vi följa både Vito Corleones tidiga liv, samtidigt som hans son Michael årtionden senare fattar ett allt stadigare grepp om familjens kriminella imperium.

Här kan du hitta alternativa sätt att streama Gudfadern del II (1974).

NÄSTA ARTIKEL