Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
5 grymma Marvelfilmer med bästa eftertextscener

5 grymma Marvelfilmer med bästa eftertextscener

Ejnar Andersson | Lista
24 januari 2016
Ejnar Andersson | Lista
24 januari 2016

Ibland är det värt att titta igenom eftertexten...

Filmerna i Marvel Cinematic Universe är kända för att ha små bonusklipp antingen under eller efter sluttexterna. Ibland både och. Det kan vara hintar till kommande filmer eller bara en underhållande extrascen för dem som har tålamod att sitta kvar i biografen. Här nedanför har jag rankat mina fem favoriter från de tolv hittills utgivna filmerna i Marvel Cinematic Universe

VARNING FÖR SPOILERS!

5. To challenge them, is to court Death (The Avengers)

I den första av två eftertextscener från The Avengers ser vi the Other berätta för Thanos att bråka med jorden vore att flörta med Döden. Thanos vänder sig om och ler vilket kan verka som en konstig reaktion på de nyheterna. Det som inte visas är att Thanos en gång varit förälskad i Dödsgudinnan. Hans uppvaktning har bestått av förstörelse av ofantliga världar för att sända så många själar som möjligt till henne. Vad är det för fel med blommor och choklad? Om det var vad the The Other menade eller om det bara var en olycklig formulering återstår fortfarande att se.

4. The Wasp (Ant-Man)

När jag satte mig i biografen för att se Ant-Man hoppades jag på att få se inte bara Ant-Man (Paul Rudd) utan även hans partner, Wasp. När filmen närmade sig sitt slut var jag smått besviken. Eftertexterna rullade igång och jag hade fortfarande inte sett skymten av Wasp. Detta trots att jag visste att Hope van Dyne (Evangeline Lilly) skulle ta över sin mors roll. Eftertexterna tar en paus och den första bonusscenen har börjat. När eftertexterna rullar igång igen är jag inte längre besviken. Jag är förväntansfull inför uppföljaren Ant-Man and the Wasp som kommer 2018.

3. Taneleer Tivan, The Collector (Thor: The Dark World)

Vad är detta för skum snubbe som Lady Sif och Volstagg lämnar över Aethern till? Jag har inte sett honom innan och jag är ganska säker på att jag sett allt som finns utgivet rörande MCU. Nyfikenheten var enorm. Ungefär ett år tog det innan jag fick se mer av Taneleer Tivan (Benicio del Toro) i Guardians of the Galaxy. Det är just detta som Marvels eftertextscener gör så himla bra. Väcker nyfikenheten till den grad att den inte kan stillas av annat än grävande i gamla serietidningar eller frenetiskt googlande. Ju mer jag tar reda på desto mer vill jag veta. Desto mer längtar jag efter nästa biobesök med Marvel-tema.

I oktober (27/10) är det premiär för Marvels Thor: Ragnarök

2. Infinity Gauntlet (Avengers: Age of Ultron)

När Thanos agerade bakom kulisserna i den första Avengers tänkte jag att det inte kan dröja länga innan han konfronterar jordens mäktigaste hjältar. Nu har snart fyra år gått och Thanos har endast dykt upp här och där. Varje gång han dyker upp växer min förväntan. Hur mäktig är han? Hur ska någon kunna stå emot honom om han lyckas få tag på alla sex Infinity Stones? Vad ska hända med The Vision (Paul Bettany) när Thanos vill ha stenen som sitter i hans huvud? Vilka är de sista två stenarna? Mina frågor är otaliga, tveksamt om jag kommer få svar på någon av dem innan Avengers: Infinity War Del 1, eller till och med del 2.

1. Avengers, Assemble! (Iron Man)

Idag listar 5 grymma Marvelfilmer med bästa eftertextscenerna!
Idag listar 5 grymma Marvelfilmer med bästa eftertextscenerna! Foto: Marvel Entertainment

När den första filmen i Marvel Cinematic Universe släpptes var jag inte en av dem som satt kvar i biografen när eftertexterna rullade. Några veckor efter premiären hade min kompis hört ett rykte om en gömd scen efter filmens slut. Nyfiken som jag är var jag tvungen att kolla upp detta. Iron Man var definitivt ingen dålig film, så jag hade inget emot att se den igen. Lite mer än två timmar senare visade det sig att ryktet stämde. 30 sekunder som i princip utlovade inte bara en uppföljare, utan en hel uppsjö av superhjältefilmer. Mina ögon måste ha tindrat när jag kom ut. Jag ringde min kamrat på studs och vi tillbringade nästkommande veckor med att formulera teorier om vad vi hade att vänta oss. Det glädjer mig att säga att allting varit över förväntan hittills.

Sedan tidigare har Filmtopp även rankat de 5 bästa marvel filmerna – läs gärna denna lista med!

Detta var min högst personliga lista över de bästa eftertextscenerna från Marvel Cinematic Universe. Oavsett om du håller med eller inte är det alltid kul att diskutera nya infallsvinklar så hör av dig!

 

NÄSTA ARTIKEL