Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dirty Dancing

Love is in the air - jag parar ihop filmvärldens nya power-couples!

Fredrik Edström | Lista
14 februari 2022
Fredrik Edström | Lista
14 februari 2022

Det är dags att låta kärleken och fantasin flöda!

Alla hjärtans dag är här och givetvis firar vi på Filmtopp så det står härliga till. Idag låter vi fantasin och kärleken flöda och parar ihop filmkaraktärer som hade passat ypperligt ihop!

Det är dags att frossa i chokladaskar, rosor och hjärtformat krimskrams: alla hjärtans dag är här. Låt oss samlas och fira i kärlekens tecken!

Givetvis är vi på Filmtopp djupt hängivna romantiker och detta tänkte vi demonstrera idag. Vi har luskammat filmvärlden efter framstående figurer som skulle behöva en lika skimrande partner vid sin sida. Det är dags att låta fantasin och kärleken flöda in i dagens lista: filmvärldens nya power-cupoles! Jag tänker agera allsmäktig matchmaker och para ihop filmkaraktärer från Hollywood-fabrikens alla tänkbara hörn. Det blir högt, lågt och kanske lite gosigt också.

Annabelle + Chucky = sant

Annabelle chucky
Foto: MGM/Warner Bros.

Lika barn leka bäst, brukar det olidligt daterade ordspråket lyda, och just vad det gäller mordiska dockor får vi förmoda att det uttrycket stämmer. Chucky och Anabelle är en match made in heaven eftersom deras personligheter balanserar ut varandra perfekt: Chucky är en riktig pratkvarn och Annabelle är stoisk och inkännande. Passionen för ond bråd död sammansvetsar paret till en dock-romans som blåser skallen av Barbie och Ken. 

Superman + Neo = sant

Neo Superman
Foto: Warner Bros.

Kalla mig ytlig, men nog är det något visst med bilden av Stålmannen och Neos kappor sensuellt fladdrande bredvid varandra i den ömsint, smekande vinden? Neo kan hjälpa Stålis att fräscha upp sin garderob och Neo kan äntligen glömma tråkmånsen Trinity. Jag vet, romansen innebär en del logistiska problem med artificiella verkligheter som behöver klaffa, men kärleken övervinner alla hinder. 

Blade + Bella Swan = sant

Bella Blade
Foto: Summit Entertainment/New Line Cinema

Jag vet, åldersskillnaden är mellan Bella och Blade är mer än lovligt nasty men det var den redan med Edward. Jag tänker att Bella förtjänar bättre än en blekfis som glittrar i solen - fram med vampyrslaktaren i egen hög person: Blade! Blade vore perfekt för Bella efter att ha dejtat den evigt martyriska och manipulativa Edward. Blade är rakt på sak, inga krussiduller och han är dessutom vampyr själv så Bella behöver inte helt överge sina preferenser.

E.T + Gizmo = sant 

Gizmo ET
Foto: Universal/Warner Bros.

Här baserar jag parets potential uteslutande på gullighet. Egentligen finns det väl inte supermycket romantisk potential i deras personligheter, men seriöst, har ni sett så gulliga varelser bredvid varandra någonsin? Nej, inte jag heller - denna romans måste helt enkelt ske!

RoboCop + Roy Batty = sant

Roy Batty Robocop
Foto: Warner Bros./Orion Pictures.

Här har vi två syntetiska individer som förstår värdet av mänsklighet bättre än någon utav oss. Två magnifika skapelser som lyckas bryta kedjorna av sitt artificiella öde och insupa livets reella cocktail. Tänk vilka filosofiska diskussioner vid middagsbordet och vilka fenomenalt vackra barn om det skulle komma på tal. 

Detta var mina förslag på filmvärldens nya power-couples! Vilket par hade du helst sett?

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL