Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Preppers

LISTA: 7 filmer om preppers, våtservetter och konserver

Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Lista
09 april 2020
Sebastian Ahokas
Sebastian Ahokas | Lista
09 april 2020

Coronaviruset har lett till bunkring av bland annat pasta och toalettpapper.

Nu är förvisso den största paniken över när det kommer till bunkring av bland annat toalettpapper och olika pastasorter. Men om det skulle bli ett annat läge längre fram så kanske det kan vara bra att hämta lite inspiration från filmer med just preppers och bunkring.

Något som många filmer om preppers har gemensamt är, föga överraskande, att världen har gått under och att människorna i filmerna kämpar för att överleva. Här kommer 7 tips med filmer där vi möter preppers.

Contagion (2011)

Contagion
Foto: Warner Bros.

Virusfilmen från 2011 kan kanske vara lite extra läskig att se på nu under virustider. Speciellt då den påstås ha flera liknelser med hur det har sett ut under året. Kanske kan inslagen med prepping vara nyttiga?

Filmtopp har satt Contagion under luppen. Spana in vår analys av likheter och skillnader mellan Contagion och Coronaviruset.

10 Cloverfield Lane (2016)

I filmen spelar John Goodman en fanatisk och något av en "hardcore prepper" som bor i en bunker tillsammans med Mary Elizabeth Winsted och en främling. Varför de är i bunkern vill dock inte Goodman avslöja. Men gott om konserverad mat finns.

Streama Bäckström på C More.
Streama "Bäckström" på C More kostnadsfritt under 2 veckor.

The Book of Eli (2010)

Här är det inte toalettpapper som är livsnödvändigt och extra eftertraktat, utan våtservetter. Våtservetter och en helig bok som har alla hemligheter om hur man kan rädda den mänskliga rasen.

Hotet från underjorden (1990)

Tremors
Foto: Universal Pictures.

En kultklassiker om preppers. Hur bra låter inte det? Michael Gross och Reba McEntire är ett gift par som båda är riktiga superpreppers. Kanske ingen film att ta efter om du vill preppa själv då de båda framställs som riktigt klichéer.

Hotet från underjorden har fått gott om uppföljare under åren – läs vår intervju med Michael Gross där han får fundera över sin "kill count".

A Quiet Place (2018)

Dundersuccén handlar kanske inte riktigt om preppers, utan mer om överlevnad. Jim Halpert... förlåt, jag menar John Krasinski och Emily Blunt försöker överleva och klara av att kommunicera, fixa mat och föda barn under tystnad.

It Comes At Night (2017)

It Comes at Night
Foto: Scanbox Entertainment.
En film både om att sitta i en sorts karantän och att preppa. Perfekt film att se i år? Filmen handlar dock inte om ett virus efter att någon i Asien ätit en fladdermus, utan om att inte kunna gå ut efter solen gått ner.

Into the Wild(2007)

En liten bonus. Egentligen inte någon renodlad preppers-film, men en film om överlevnad som ändå är väl värd att se. Emil Hirsch spelar Christopher McCandless som försöker överleva i vildmarken i Alaska. Kan ses som en film om vad som kanske händer om man inte preppat och börjar svälta.

NÄSTA ARTIKEL