Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer

02 juni 2023 kl. 21:06

Filmatiseringar från 70-talet till idag

Du känner säkerligen till att flera av författarens böcker filmatiserats, men frågan är om du på hur många titlar det faktiskt rör sig om. Här är en lista med alla Stephen Kings böcker som blivit filmer.

Sammanlagt har över 60 böcker av Stephen King ynglat av sig filmatiseringar. Filmtopp listar dem alla, så gör dig redo för långläsning om skräckförfattarens cinematiska alster!

Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer sedan 00-talet

The Boogeyman (2023)

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Sophie Thatcher spelar huvudrollen i "The Boogeyman". Foto: Walt Disney Pictures.

Gymnasieeleven Sadie Harper och hennes yngre syster Sawyer sörjer sin nyligen bortgångna mamma och får inte mycket stöd från sin pappa Will, en terapeut som sörjer på sitt sätt. När en desperat patient oväntat dyker upp i deras hem för att få hjälp, lämnar han efter sig en skrämmande övernaturlig varelse som livnär sig på sina offers lidande.

Mr Harrigans telefon (2022)

Mr. Harrigan's Phone (2022)
Jaeden Martell spelar huvudrollen i "Mr Harrigans telefon". Foto: Netflix.

En pojke och en äldre miljardär delar ett intresse för böcker – och sina första mobiler. Och den mystiska kopplingen mellan dem försvinner inte när den äldre mannen dör.

Firestarter (2022)

Detta är en nyinspelning av Firestarter från 1984 och den handlar om den lilla flickan Charlene “Charlie” McGee som mystiskt får krafter som gör att hon kan frambringa eld med sina tankar. 

Doctor Sleep (2019)

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Ewan McGregor spelar huvudrollen i "Doctor Sleep". Foto: Warner Bros.

I denna uppföljare till The Shining försöker den nu vuxna Dan Torrance beskydda den unga flickan Abra med liknande krafter från en kult som livnär sig på barn med krafter för att förbli odödliga. 

In the Tall Grass (2019)

Efter att syskonen Becky och Cal hört hur en ung pojke ropat på hjälp beger de sig in i fälten med det höga gräset där de snabbt tappar bort varandra. De inser snart att det inte bara verkar vara omöjligt att hitta en väg ut ur det höga gräset på fälten, men också att de är fast med något ondskefullt som lurar på dem där inne. 

It Chapter Two (2019)

Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Bill Skarsgård som Pennywise i "It Chapter Two". Foto: Warner Bros.

I den andra delen av It-filmerna har det nu gått 27 år sedan barnen i The Losers Club senast mötte den dansande clownen Pennywise och de har nu vuxit upp och alla utom Mike Hanlon har flyttat från den lilla staden Derry. Nu är faran tillbaka och Mike kallar hem alla igen för att hålla löftet som de gav för 27 år sedan att om Pennywise skulle återvända skulle gruppen samlas igen för att en gång för alla besegra det. 

Pet Sematary (2019)

I en nyinspelning av Pet Sematary från 1989 får vi återigen se familjen Creed flytta till den lilla staden Ludlow där de upptäcker en mystisk kyrkogård där de döda inte förblir döda. Det som begravs på djurkyrkogården är inte detsamma när det kommer tillbaka.

1922 (2017)

Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Thomas Jane i "1922". Foto: Netflix.

Det är år 1922 i Hemingford där bonden Wilfred “Wilf” James bor tillsammans med sin fru Arlette och sin son Henry och frun Arlette har gjort det tydligt att hon vill sälja gården för att flytta till Omaha, men detta ingen framtidsplan som delas av Wilf. Han övertygar deras son om att de tillsammans ska mörda mamman för att kunna behålla sitt hem och levebröd. De skär halsen av Arlette och slänger ner henne i en brunn för att dölja sitt dåd, men de hade aldrig kunnat föreställa sig konsekvenserna av sin brutala handling. 

Gerald's Game (2017)

I ett försök att väcka passionen i deras sexliv igen åker Jessie och Gerald till en avlägsen stuga vid sjön. Efter att han satt fast Jessie till sänggaveln med handfängsel dör Gerald plötsligt och lämnar henne ensam till sitt öde. För att överleva måste hon ta sig loss ur sina bojor, både fysiska och psykiska. 

It (2017)

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Foto: Warner Bros.

I den första delen av It-filmerna med Bill Skarsgård följer vi sju barn under sommaren 1989 som finner varandra efter att ha blivit utsatta för mobbning. De blir The Losers Club och tillsammans kämpar de för att stoppa det formskiftande monstret Pennywise som terroriserar staden Derry när den lurar på och dödar stadens barn förklädd till en clown. 

Mer läsning:

The Dark Tower (2017)

När den unga pojken Jake Chambers börjar uppleva syner från ett parallellt universum om en mystisk magiker och ett mörkt torn, men ingen tror att det är något mer än mardrömmar. När en grupp personer som utger sig för att arbeta på en psykklinik och erbjuder sig att hjälpa Jake, men han flyr sitt hem när han känner igen dem från sina syner. Han tar sig till ett hus som han sett i sina syner och tar sig igenom en portal till Mid-World där han möter the Gunslinger som han samarbetar med för att stoppa magikern the Man in Black. 

Cell (2016)

Alla Stephen King-böcker som blivit filmer
Foto: Saban Films.

Efter att ha övergett sin familj för att uppfylla sin dröm om publicera sin grafiska novell planerar Clay Riddel att återvända ett år senare till dem i hopp om en återförening, men när han ska ringa sin fru Sharon från flygplatsen dör hans batteri och ringer istället från en telefonautomat. Samtidigt sänds en elektronisk signal ut genom mobiltelefonerna som förvandlar de som använder mobilerna till våldsamma mördare. Clay tvingas fly för att överleva och kämpar för att få träffa sin familj igen. 

Mercy (2014)

Alla Stephen King-böcker som blivit filmer
Foto: Universal Pictures.

Den ensamstående mamman Rebecca åker tillsammans med sina söner George och Buddy till mormorn Mercy för att hjälpas åt att ta hand om henne, men det som från deras sida började som en omtänksam gest leder till en skrämmande upptäckt om vem Mercy egentligen är. 

A Good Marriage (2014)

A Good Marriage 2014
Foto: Screen Media Films.

Darcy och Bob Anderson har varit gifta i 27 år och de lever ett lyckligt liv tillsammans, men allting förändras en dag när Darcy upptäcker en sadomasochistisk porrtidning när Bob är iväg på affärsresa. Hon hittar också ett gömställe i garaget där en liten låda där Marjorie Duvalls id-kort ligger, seriemördaren “Beadie”s offer. 

Carrie (2013)

I nyinspelningen av Carrie från 1976 ser vi den blyga tjejen Carrie som är utstött i skolan av sina klasskamrater och skyld hemma av sin religiöst fanatiska mamma. Efter påfrestande händelser både hemma och i skolan börjar Carrie uppvisa telekinetiska krafter som hon utforskar och lär sig att kontrollera till sin fördel, men till andras skräck. 

Children of the Corn: Genesis (2011)

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Foto: Dimension Extreme.

När paret Tom och Allie är ute och kör går deras bil sönder i öknen och de hittar ett ödsligt hus där de möter på en obehaglig man, Preacher, och hans fru Oksana. De tillåts att låna telefonen och att stanna i huset så länge de är borta på morgonen, men de får under inga omständigheter vandra runt för att utforska området. Trots det går Allie iväg under natten och hittar ett fallfärdigt uthus där hon hör ett barn gråtandes. 

Dolan's Cadillac (2009)

Dolan's Cadillac 2009
Foto: Film Bridge International.

Efter att Elizabeth Robinson varit ute på ridning i öknen där hon bevittnat en människohandel som gått snett tvingas hon och hennes man placeras vittnesskydd, men hon hittas och mördas i en bilexplosion. Mannen, Tom Robinson, som sett hur hans fru dött i explosionen bestämmer sig för att hämnas sin frus mord och ger sig av för att hitta den skyldiga. 

The Mist (2007)

The Mist från 2007 är en av de Stephen King-böcker som filmatiserats.
Foto: MGM.

Under en våldsam storm som dragit in över Bridgton i Maine söker David Drayton skydd i källaren i deras sjöhus tillsammans med sin fru Stephanie och deras son Billy. Morgonen därpå ger sig David och Billy sig av till stan ihop med sin granne för att köpa förnödenheter och upptäcker att en mystisk dimma kommer in från sjön. Väl i affären ser de poliserna köra förbi och en skräckslagen man springer in i affären och varnar om det ohyggliga som gömmer sig i dimman som har kommit närmare. 

1408 (2007)

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Foto: MGM.

Författaren Mike Enslin som hittat kändisskap och framgång genom att skriva om sina upplevelser med det paranormala när han besökt hemsökta hus och hotell får en dag ett vykort av Dolphin Hotel med texten “Don’t enter room 1408”. När han försöker boka rummet nekas han, men han ger sig inte och till slut lyckas han få tillgång till rummet trots varningar om de 56 dödsfall som skett i rummet. Hotellägaren berättar att ingen har överlevt mer än en timme i rum 1408. Allt är lugnt när Mike kommer in i rummet, men väldigt snart börjar mystiska saker ske, han inser att han är fast och klockan har börjat ticka ner. 

The Mangler Reborn (2005)

The Mangler Reborn (2005)
Foto: Lions Gate Entertainment.

Ett decennium efter den ursprungliga massakern köper en annan man, Hadley, den hemsökta maskinen och utvecklar en besatthet. Han väcker maskinen och den kräver mer och mer blod. 

Riding the Bullet (2004)

Riding the Bullet
Foto: Innovation Film.

När självmordsbenägne Alan Parker får reda på att hans mamma är döende försöker han lifta till sjukhuset som hon ligger på. Han lyckas få lift med en man som har en dödlig hemlighet och han möter på både levande och döda främlingar i sin färd mot sin mamma. 

Secret Window (2004)

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Foto: Sony Pictures.

Deckarförfattaren Mort Rainey bosätter sig på sin avlägsna sjötomt efter en smärtsam skilsmässa från sin fru där han konfronteras av en främmande man som påstår att Rainey har plagierat en av hans berättelser. Mannens krav på rättvisa övergår till hot och sedan mord vilket leder till att Rainey tar hjälp av en privatdetektiv, men han inser att han inte kan lita på någon i sin omgivning när hoten blir verklighet. 

Dreamcatcher (2003)

Dreamcatcher
Foto: Warner Bros.

De fyra vännerna Jonesy, Beaver, Pete och Henry reser iväg på sin årliga jaktresa och ute i skogen hittar de en gammal man som i behov av hjälp. De tar med honom till sin stuga och låter honom återhämta sig när plötsligt alla djur springer förbi stugan åt samma håll samtidigt som två militärhelikoptrar flyger förbi och utropar att området nu är i karantän. Det dröjer inte länge förrän mystiska saker sker och den gamla mannen är inte den han har utgett sig för att vara. 

The Mangler 2 (2002)

Alla Stephen King-böcker som blivit filmer
Foto: Artisan Entertainment.

Tonåringen Joanne “Joe” Newton installerar ett supervirus i skolans säkerhetssystem genom huvuddatorn. Ingen kunde ana att viruset hade ett eget medvetande, men de inser faran när viruset börjar döda alla i sikte och de som är kvar på skolan måste fly för att överleva. Att fly visar sig vara svårare än de kunnat föreställa sig när viruset övervakar dem vart de än är i skolan. 

Children of the Corn: Revelation (2001)

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
Foto: Dimension Films.

Efter att ha försökt få kontakt med sin mormor utan framgång beger sig Jamie Lowell av till hennes lägenhet, men upptäcker att byggnaden har tagits över av barn. Hon fortsätter undersöka sin mormors försvinnande och upptäcker de mörka hemligheter den gamle damen har burit på, men om hon inte vill möta samma öde som de andra i lägenhetshuset måste hon ta sig därifrån medan hon fortfarande kan. 

Hearts in Atlantis (2001)

Alla Stephen King-böcker som blivit filmer
Foto: Warner Bros.

Den unga pojken Bobby bor tillsammans med sin mamma Liz och en dag väljer mamman att hyra ut ett rum till den mystiske mannen Ted Brautigan. När hans mamma är upptagen på sitt arbete så finns Ted där för Bobby och de utvecklar ett slags far-son-relation. Det framgår att Ted besitter telekinetiska krafter och de krafterna är orsaken till att Ted har bosatt sig i den lilla staden. Han anförtror sig till Bobby att han har lyckats fly från några som Ted kallar “the low men” som vill kontrollera honom och som inte stoppas av någon eller något för att göra det. 

Tidigare verk av alla Stephen King-böcker som filmatiserats

LISTA: Alla Stephen Kings böcker som blivit filmer
"The Shawshank Redemption". Foto: Columbia Pictures.

The Green Mile (1999)

Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999)

The Rage: Carrie 2 (1999)

Sometimes They Come Back… for More (1998)

Apt Pupil (1998)

Children of the Corn V: Fields of Terror (1998)

The Night Flier (1997)

Thinner (1996)

Children of the Corn IV: The Gathering (1996) 

Sometimes They Come Back... Again (1996) 

The Lawnmower Man 2: Beyond Cyberspace (1996) 

Children of the Corn III: Urban Harvest (1995)

Dolores Claiborne (1995)

The Mangler (1995) 

The Shawshank Redemption (1994)

Needful Things (1993)

The Dark Half (1993)

Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993)

Pet Sematary Two (1992)

Sleepwalkers (1992)

The Lawnmower Man (1992)

Misery (1990)

Graveyard Shift (1990)

Tales from the Darkside: The Movie (1990)

Pet Sematary (1989)

The Running Man (1987)

A Return to Salem’s Lot (1987)

Creepshow 2 (1987)

Stand by Me (1986)

Maximum Overdrive (1986)

Silver Bullet (1985)

Cat’s Eye (1985)

Firestarter (1984)

Children of the Corn (1984)

Christine (1983)

The Dead Zone (1983)

Cujo (1983)

Creepshow (1982)

The Shining (1980)

Carrie (1976) 

Här kan du se vart filmerna finns att streama!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL