Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
RANKING: Stephen King-monster från läskiga till läskigast

RANKING: Stephen King-monster från läskiga till läskigast

Linda Forssén | Lista
15 maj 2022
Linda Forssén | Lista
15 maj 2022

Läskig, Läskigare, Läskigast

Det finns både mänskliga och icke-mänskliga monster i Stephen King filmerna som släppts genom åren. Här nedan kommer listan med några av de minst läskiga till läskigaste monsterna.

Cujo - Hunden Cujo (1983)

Hunden Cujo är nog det monstret som är minst läskig. Kanske är det på grund av att filmen är gjord på 80-talet eller för det är en Sankt bernbardshund. I scenen nedanför ser Cujo ut att bara vara en vanlig hund med lite blod på sig, dock så kanske det är lite läskigt när hundar biter till?

The Shining (1980) - Lisa and Louise Burns

Ett av de mest kända tvillingparet som visats på film. När filmen kom ut var nog folk rädda, men i dag är de inte riktigt högst upp. Dock gör den effektiva klippningen, från att de håller hand till att de ligger döda, det kusliga lite mer kusligt.

Jurtjyrkogården (2019) - Ellie

Spelad av Jeté Laurence, som gör ett riktigt obehagligt och bra framträdande för sin ålder. I den senaste jurtjyrkogården får vi se karaktären Ellie som blir antagonisten i stället för Gage som egentligen ska vara den läskiga lillebrorsan. Men det gör inget för det finns flera stunder genom filmens gång som visar på hennes otäckhet. Att bli jagad av henne, det vill man inte!

Det: kapitel 2 (2019) - Clownen Det

Oavsett vad man tycker om filmerna gjorde Bill Skarsgård ett bra jobb med att få fram en bisarr äcklighet för den nya Det-Clownen. För många ligger han kanske på första plats som läskigaste monstret, dock kan clownbeteendet vara något barnsligt, vilket drar ner på det läskighetsfaktorn.

I denna scen är han extra läskig, manipulativ och frammanar ett vidrigt stirrande.

Carrie (1976) - Carrie

För att vara den äldsta filmen på listan gör filmen fortfarande ett utmärkt jobb när det kommer till att vara läskig. Carrie är inte huvudantagonisten i filmen dock så gör Sissy Spacek ett bra jobb med att vara den som är mest obehaglig. Den sista biten i filmen när Carrie får blod på sig, samt går hem från balen, är otroligt ruggig.

Lida (1990) - Annie Wilkes

En människa som ett monster och som den läskigaste? Ja, ibland kan människor vara monster på sitt sätt och det visar Kathy Bates i rollen som Anna Wilkes. Genom att ta fram en karaktär som skulle kunna finnas på riktig är i sig obehagligt och ju verkligare det är desto läskigare kan det bli och därför hamnar Annie på första plats för sitt extremt obehagliga sadistiska beteende.

En av de mest obehagliga scener i filmen är denna:

Se även:

NÄSTA ARTIKEL