LISTA: Alla Robinson-vinnare genom åren

LISTA: Alla Robinson-vinnare genom åren

Uppdaterad 26 maj 2024 kl. 20:09 | Publicerad 16 mars 2023 kl. 20:00

Vem placerar sig på listan efter årets säsong?

Ännu en upplaga av Robinson har fått en segrare – och med det passar Filmtopp på att lista alla Robinson-vinnare genom åren – minns du dessa?

Alla vinnare av Robinson

LISTA: Alla Robinson-vinnare genom åren
Foto: TV4.

Redan efter sin första dag i Robinson under vårsäsongen 2024 var Olivia Lindegren inne på att ge upp. Hon slet med sin psykiska hälsa och sociala oro, men efter ett gott snack med Anders Lundin kunde hon resa sig ur askan. Olivia kämpade sig hela vägen till final och kunde sen titulera sig som vårens vinnare. Hon vann finalen efter en jämn kamp mot Simone Sjöström och Maureen Asic, vilket utgjorde en final med endast kvinnor.

Pelle Lilja Robinsonvinnare
Foto: TV4.

Robinson 2023 (höst) – Pelle Lilja

Vem behöver ett tredje försök? Andra gången gillt, som det heter! Pelle Lilja tvingades lämna Robinson förra hösten men kom i år tillbaka starkare och gladare än vad han någonsin varit. Den här gången började han i Gränslandet där han bidade sin tid för att senare ta sig in i huvudtävlingen och ge det ett helhjärtat försök på statyetten. Den skulle också bli hans. Efter en final som hette duga mot Emilia Persson och Emilio Mio Vega kunde Pelle se sig själv som segrare, efter att ha gjort det klart bäst i ett klurigt eldmoment.

Oskar Hammarstedt vinner Robinson 2023: "Värd det till varje pris"
Foto: TV4.

Robinson 2023 (vår) – Oskar Hammarstedt

Segraren i Robinson våren 2023 heter Oskar Hammarstedt. Efter en händelserik säsong och en rafflande final var det i slutändan fiskodlaren från Kosta som vann tävlingen. Med sitt intresse för äventyr och friluftsliv hade Oskar alla egenskaper som krävdes för att gå hela vägen i Robinson 2023 – men det var inte en väg utan sina utmaningar. Under resans gång skickades han bland annat till Gränslandet, men det skulle visa sig vara en omväg han tog sig an med bravur.

Lars-Olov Johansson vinner Robinson 2022 – slog Martin och Kristofer
Foto: TV4

Robinson 2022 (höst) – Lars-Ove Johansson

45-åringen från Luleå heter Robinson-vinnaren hösten 2022 – och han är lite av en otippad sådan, särskilt eftersom han skickades till Gränslandet. Men Lars-Ove Johansson krigade sig tillbaka, och framåt slutet av säsongen lade han i sin extra växel. Han började då prestera ordentligt i tävlingar, vilket slutligen kunde ta honom hela vägen till en grand finale där han stod för en fenomenal insats.

Filip Johansson vinner Robinson 2022
Filip Johansson. Foto: TV4

 

Robinson 2022 (vår) – Filip Johansson

32-åringen från Mariannelund vann säsong 21 av Robinson när han slog ut motståndaren Jessica Jonasson i två finaltävlingar i rad. Filip bosatte sig i Norrland efter att Robinson 2022 fick honom att vilja stabilisera sig.

Robinson 2021 – Dennis Johansson

Dennis Johansson, 32, från Skellefteå tog hem vinsten i Robinson 2021 och han blev dessutom pappa kort därefter. Han beskrev sin son som “det bästa priset man kan få”. 

Michael Björklund. Foto: TV4

Robinson 2020 – Michael Björklund

Den omtyckta 45-åringen från Åland överraskade när han vann den 19:e säsongen av tävlingen. Michael Björklund besegrade även tv-profiler som Mat-Tina och Clara Henry.

Robinson 2019 – Klas Beyer

30-åringen från Umeå mötte Fia Grönborg i finalen av Robinson 2019 och vann. Han tog med sig en dagbok som sin personliga sak och innehållet blev senare till en ljudbok. Boken Ö-dagbok beskriver Beyers resa genom programmet med överlevnad och strategi i fokus.

Daniel Westlund. Foto: TV4

Robinson 2018 – Daniel Westlund

Den 17:e säsongens vinnare blev Daniel Westlund, 30, efter att ha besegrat motståndaren Henrik Norgren. “DK”, som Daniel även kallas, är från Äppelbo och har jobbat som cowboy i Australien och är utbildad stuntman.

Jennifer och Dan. Foto: TV4

Robinson 2015: Love Edition – Dan Spinelli & Jennifer Egelryd

Den 16:e säsongen av Robinson hade en speciell twist. Här skulle nämligen singlar para ihop sig och tävla tillsammans. I Robinson: Love Edition stod paret Dan Spinelli och Jennifer Egelryd som segrare.

Mariana "Mirre" Hammarling. Foto: TV4:s pressrum

Robinson 2012 – Mariana Hammarling

I Robinson 2012 fick kända Robinson-profiler återvända och tävla om sin revansch i tävlingen. 44-åriga MarianaMirreHammarling var med i Robinson 2002 och lyckades äntligen vinna tävlingen i den 15:e säsongen. 

Mats Kemi. Foto: TV4

Robinson 2011 – Mats Kemi

Mats Kemi vann Robinson 2011 och beskrev att det på nätterna kändes som att någon åt av ens kropp, det efter att 52-åringen gick ner 17 kilo under tävlingens gång.

Robinson 2010 – Erik Svedberg

27-åriga Erik Svedberg från Sundsvall tog hem segern i Robinson 2010. Han förklarade att han sökte till programmet för att det var en extrem utmaning men att han var som skapt för det.

Hans Brettschneider. Foto: TV4:s pressrum

Robinson 2009 – Hans Brettschneider

Under Robinsons 12:e säsong blev vinnaren Hans Brettschneider. Med vinstpengarna förklarade han att han och familjen skulle resa men även att han skulle investera i sin lego-hobby.

Ellenor Pierre. Foto: TV4:s pressrum

Robinson 2009 – Ellenor Pierre

35-åriga Ellenor Pierre överraskade när hon vann mot den segertippade Jarmo Heinonen. Trebarnsmamman tog hem vinsten efter de två sista avgörande matcherna

Robinson 2005 – Karolina Conrad

År 2005 vann 23-åriga Karolina Conrad från Göteborg den 10:e säsongen av Robinson. Hon förklarade att vinsten skulle förändra hela hennes och familjens liv.

Robinson 2005: VIP – Tilde Fröling

I VIP-säsongen av Robinson tävlade svenska kändisar om trästatyetten. Tävlingens vinnare blev Tilde Fröling, dotter till Eva Fröling och Örjan Ramberg

Jerry Forsberg
Foto: TV3

Robinson 2004 – Jerry Forsberg

Jerry Forsberg, 23, från Malmö vann den 8:e säsongen i finalen mot Fike Najafi. Jerry köpte en restaurang för vinstsumman.

Robinson 2003 – Emma Andersson

Emma Andersson var med i tävlingen två år tidigare och hånades då för sitt beteende och utseende. Men i den 7:e säsongen var Emma tillbaka och lyckades bli storfavorit och vinna hela tävlingen.

Robinson
Antoni Matacz är en av alla Robinson-vinnare genom åren. Foto: SVT

Robinson 2002 – Antoni Matacz

Karatemästaren från Örebro, Antoni Matacz blev tävlingens vinnare i den 6:e säsongen.

Robinson 2001 – Jan Emanuel Johansson

Jan Emanuel Johansson var en aktiv politiker under sin medverkan i 5:e säsongen av Robinson. Den inte så stereotypiska politikern lyckades kamma hem trästatyetten. 

Robinson 2000 – Mattias Dalerstedt

Mattias Dalerstedt lyckades i Robinson 2001 ta hem vinsten i finalen mot Edward Lundberg, Linda Häggkvist och Hildegard Krebbs.

Robinson 1999 – Jerker Dalman

Den 3:e säsongens vinnare var även den tredje deltagaren att bli utröstad ur tävlingen. Lyckligtvis fick Jerker Dalman komma tillbaka och tog därefter hem vinsten. 

Robinson 1998 – Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi, 32, från Göteborg vann Robinson 1998. I dag arbetar Alexandra med mat och hälsa.

Martin Melin Robinson
Foto: TV4

Robinson 1997 – Martin Melin

Polisen Martin Melin, 30, vann Robinsons första säsong efter ett öråd där han röstades fram som tävlingens vinnare. Martin Melin skrev tillsammans med Niklas Svensson Robinsonboken: Sanningen om Expedition Robinson som blev släpptes år 2004.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL