Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
LISTA: Alla Robinson-vinnare genom åren

LISTA: Alla Robinson-vinnare genom åren

Erica Hagström | Lista
16 mars 2023
Erica Hagström | Lista
16 mars 2023

Vem placerar sig på listan efter årets säsong?

Snart är det premiär för en ny säsong av Robinson. Filmtopp passar på att lista alla Robinson-vinnare genom åren – minns du dessa?

Filip Johansson vinner Robinson 2022
Filip Johansson. Foto: TV4

Robinson 2022 - Filip Johansson

32-åringen från Mariannelund vann säsong 21 av Robinson när han slog ut motståndaren Jessica Jonasson i två finaltävlingar i rad. Filip bosatte sig i Norrland efter att Robinson 2022 fick honom att vilja stabilisera sig.

 

Robinson 2021 - Dennis Johansson

Dennis Johansson, 32, från Skellefteå tog hem vinsten i Robinson 2021 och han blev dessutom pappa kort därefter. Han beskrev sin son som “det bästa priset man kan få”. 

Michael Björklund. Foto: TV4

Robinson 2020 - Michael Björklund

Den omtyckta 45-åringen från Åland överraskade när han vann den 19:e säsongen av tävlingen. Michael Björklund besegrade även tv-profiler som Mat-Tina och Clara Henry.

Robinson 2019 - Klas Beyer

30-åringen från Umeå mötte Fia Grönborg i finalen av Robinson 2019 och vann. Han tog med sig en dagbok som sin personliga sak och innehållet blev senare till en ljudbok. Boken Ö-dagbok beskriver Beyers resa genom programmet med överlevnad och strategi i fokus.

Daniel Westlund. Foto: TV4

Robinson 2018 - Daniel Westlund

Den 17:e säsongens vinnare blev Daniel Westlund, 30, efter att ha besegrat motståndaren Henrik Norgren. “DK”, som Daniel även kallas, är från Äppelbo och har jobbat som cowboy i Australien och är utbildad stuntman.

Jennifer och Dan. Foto: TV4

Robinson 2015: Love Edition - Dan Spinelli & Jennifer Egelryd

Den 16:e säsongen av Robinson hade en speciell twist. Här skulle nämligen singlar para ihop sig och tävla tillsammans. I Robinson: Love Edition stod paret Dan Spinelli och Jennifer Egelryd som segrare.

Mariana "Mirre" Hammarling. Foto: TV4:s pressrum

Robinson 2012 - Mariana Hammarling

I Robinson 2012 fick kända Robinson-profiler återvända och tävla om sin revansch i tävlingen. 44-åriga MarianaMirreHammarling var med i Robinson 2002 och lyckades äntligen vinna tävlingen i den 15:e säsongen. 

Mats Kemi. Foto: TV4

Robinson 2011 - Mats Kemi

Mats Kemi vann Robinson 2011 och beskrev att det på nätterna kändes som att någon åt av ens kropp, det efter att 52-åringen gick ner 17 kilo under tävlingens gång.

Robinson 2010 - Erik Svedberg

27-åriga Erik Svedberg från Sundsvall tog hem segern i Robinson 2010. Han förklarade att han sökte till programmet för att det var en extrem utmaning men att han var som skapt för det.

Hans Brettschneider. Foto: TV4:s pressrum

Robinson 2009 - Hans Brettschneider

Under Robinsons 12:e säsong blev vinnaren Hans Brettschneider. Med vinstpengarna förklarade han att han och familjen skulle resa men även att han skulle investera i sin lego-hobby.

Ellenor Pierre. Foto: TV4:s pressrum

Robinson 2009 - Ellenor Pierre

35-åriga Ellenor Pierre överraskade när hon vann mot den segertippade Jarmo Heinonen. Trebarnsmamman tog hem vinsten efter de två sista avgörande matcherna

Robinson 2005 - Karolina Conrad

År 2005 vann 23-åriga Karolina Conrad från Göteborg den 10:e säsongen av Robinson. Hon förklarade att vinsten skulle förändra hela hennes och familjens liv.

Robinson 2005: VIP - Tilde Fröling

I VIP-säsongen av Robinson tävlade svenska kändisar om trästatyetten. Tävlingens vinnare blev Tilde Fröling, dotter till Eva Fröling och Örjan Ramberg

Jerry Forsberg
Foto: TV3

Robinson 2004 - Jerry Forsberg

Jerry Forsberg, 23, från Malmö vann den 8:e säsongen i finalen mot Fike Najafi. Jerry köpte en restaurang för vinstsumman.

Robinson 2003 - Emma Andersson

Emma Andersson var med i tävlingen två år tidigare och hånades då för sitt beteende och utseende. Men i den 7:e säsongen var Emma tillbaka och lyckades bli storfavorit och vinna hela tävlingen.

Robinson
Antoni Matacz är en av alla Robinson-vinnare genom åren. Foto: SVT

Robinson 2002 - Antoni Matacz

Karatemästaren från Örebro, Antoni Matacz blev tävlingens vinnare i den 6:e säsongen.

Robinson 2001 - Jan Emanuel Johansson

Jan Emanuel Johansson var en aktiv politiker under sin medverkan i 5:e säsongen av Robinson. Den inte så stereotypiska politikern lyckades kamma hem trästatyetten. 

Robinson 2000 - Mattias Dalerstedt

Mattias Dalerstedt lyckades i Robinson 2001 ta hem vinsten i finalen mot Edward Lundberg, Linda Häggkvist och Hildegard Krebbs.

Robinson 1999 - Jerker Dalman

Den 3:e säsongens vinnare var även den tredje deltagaren att bli utröstad ur tävlingen. Lyckligtvis fick Jerker Dalman komma tillbaka och tog därefter hem vinsten. 

Robinson 1998 - Alexandra Zazzi

Alexandra Zazzi, 32, från Göteborg vann Robinson 1998. I dag arbetar Alexandra med mat och hälsa.

Martin Melin Robinson
Foto: TV4

Robinson 1997 - Martin Melin

Polisen Martin Melin, 30, vann Robinsons första säsong efter ett öråd där han röstades fram som tävlingens vinnare. Martin Melin skrev tillsammans med Niklas Svensson Robinsonboken: Sanningen om Expedition Robinson som blev släpptes år 2004.

NÄSTA ARTIKEL