Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nicole Kidman

Kvinnliga skådespelare som fick barn efter 40

Sofie Landgren
Sofie Landgren | Lista
16 juli 2023
Sofie Landgren
Sofie Landgren | Lista
16 juli 2023

9 stjärnor som fick barn sent

Från Salma Hayek till Meryl Streep – här är de kvinnliga Hollywoodstjärnorna som stolt utökade familjen efter att de fyllt 40 år.

9 kvinnliga skådisar som fick barn efter 40

Laura Linney blev mamma efter 40
Laura Linney. Foto: Lionsgate UK.

Laura Linney

Efter att ha hållit sin graviditet hemlig, välkomnade Laura Linney och maken Marc Schauer sitt första barn 2014, när Linney var 49 år gammal. Us Weekly rapporterade födseln och noterade att Linney aldrig talade om sin graviditet offentligt och aldrig fotograferades med en babybula, så det är oklart om skådespelerskan blev gravid själv eller via alternativa metoder, som ett surrogat.

Janet Jackson blev mamma efter 40
Janet Jackson. Foto: Banijay Rights.

Janet Jackson

År 2016 meddelade Janet Jackson att hon var gravid vid 50 års ålder. Sångerskan och skådespelerskan har hållit detaljerna kring sin graviditet privata, men oavsett medel födde hon en frisk son som döptes till Eissa.

Uma Thurman blev mamma efter 40
Uma Thurman. Foto: Paramount Pictures.

Uma Thurman

Uma Thurman fick sitt tredje barn vid 42 års ålder, med sin ex-fästman Arpad Busson. Födelsen av hennes dotter, Altalune, kom fyra år före parets röriga skilsmässa och vårdnadstvist som pågick under 2016–2017.

Salma Hayek fick barn efter 40
Salma Hayek. Foto: Warner Bros. Pictures.

Salma Hayek

I en intervju med WebMD 2009 berättade Salma Hayek att hennes graviditet komplicerades tack vare graviditetsdiabetes men att hon inte ångrar sin, något sena, graviditet.

– Jag trodde att jag skulle behöva hjälp med att bli gravid, och så behövde jag inte det, berättade hon för WebMD efter att hon födde dottern Valentina, när skådespelerskan var 41 år gammal.

Meryl Streep blev mamma efter 40
Meryl Streep i "Mamma Mia!" (2008). Foto: UIP.

Meryl Streep

Den Oscarsbelönade skådespelerskan Meryl Streep har fyra barn, varav det yngsta föddes 1991, strax innan hon fyllt 42. Hon har till synes aldrig gått ut i media och diskuterat sina graviditeter offentligt, så det är okänt om hon kämpade med att bli gravid eller inte.

Nicole Kidman
Nicole Kidman i "The Undoing". Foto: HBO.

Nicole Kidman

"Big Little Lies"-stjärnan har varit väldigt ärlig och öppen om sin kamp med infertilitet. Skådespelerskan har varit gift två gånger, tidigare med Tom Cruise och för närvarande med Keith Urban. Tidigt i hennes äktenskap med Cruise i tjugoårsåldern drabbades Kidman av en traumatisk ektopisk graviditet, vilket ledde till parets beslut att adoptera sina två barn, Isabella och Connor. Hon fick senare ett missfall i slutet av sitt äktenskap med Cruise.

När Kidman gifte sig med Urban trodde hon att hon inte skulle kunna bli gravid naturligt, men födde sin biologiska dotter, Sunday Rose, 2008, när den australiensiska skådespelerskan var 41 år gammal. Kidman har aldrig diskuterat huruvida hon använde IVF för att bli gravid eller inte, men i en intervju 2012 med den australiska tidningen Who förklarade hon:

– Jag har gjort allt man kan göra för att försöka bli gravid, procentsatserna var så låga. Det är miraklet i mitt liv.

Susan Sarandon blev mamma efter 40
Susan Sarandon. Foto: Noble Entertainment.

Susan Sarandon

Susan Sarandon födde sitt första barn, dottern Eva Amurri 1985, med Sarandons dåvarande pojkvän, den italienske filmaren Franco Amurri. Några år senare fick Susan ytterligare två barn, sönerna Jack och Miles, med sin dåvarande partner Tim Robbins, vid 42 respektive 45 år.

När hon diskuterade sitt beslut att skaffa barn senare i livet med Time Out New York sa Sarandon:

– Jag hade inte bråttom, men jag hade faktiskt ett medicinskt tillstånd och fick höra att jag aldrig skulle kunna bli mamma efter att ha diagnostiserats med endometrios. Det var så overkligt när jag blev gravid och jag tänkte att jag kan inte ignorera detta, så jag körde på, förklarar Susan.

Halle Berry blev mamma efter 40
Halle Berry. Foto: Noble Entertainment.

Halle Berry

Hollywood-skådespelerskan Halle Berry välkomnade sitt första barn Nahla vid 41 års ålder, och födde sedan sin son Maceo när hon var 47. I en intervju med Ellen DeGeneres avslöjade hon att hennes andra graviditet i slutet av 40-årsåldern, var en total överraskning.

Julianne Moore Blev mamma efter 40
Julianne Moore. Foto: Netflix.

Julianne Moore

Julianne Moore födde sonen Caleb i sena 30-årsåldern. Hennes dotter Liv föddes fem år senare, 2002, när skådespelerskan var 41. I en intervju nyligen med The Daily Telegraph berättade hon att hon och maken, filmregissören Bart Freundlich, håller sina två barn med fötterna på jorden. "De lever ett vanligt liv", säger hon.

NÄSTA ARTIKEL