Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Kommande skräckfilmer 2018

Kommande skräckfilmer 2018

Charlotta Lundborg | Lista
08 september 2018
Charlotta Lundborg | Lista
08 september 2018

Halloween kommer tillbaka, i dubbel bemärkelse!

Spana in vad som komma skall av höstens skräckfilmer 2018.

Halloween.
Halloween.

Hereditary och A Quiet Place har redan dragit rejält med publik till biograferna i år, men misströsta inte, det finns fortfarande flera skräckfilmer att se fram emot under de resterande månaderna av 2018. Filmtopp listar de mest hajpade filmerna som bland annat består av gastkramande spökhistorier och bekanta ansikten (eller kanske snarare masker).

The Nun – Premiär 7 september

The Nun
Foto: Warner Bros. Pictures

Regi: Corin Hardy

Manus: Gary Dauberman

Med: Demián Bichir, Taissa Farmiga, Jonas Bloquet m.fl.

Speltid: 96 min

Filmen är en spin-off på The Conjuring 2 (James Wan, 2016) där nunnan i fråga var med. Men den här filmen är en föregångare och utspelar sig 1952 i Rumänien dit prästen Burke (Demián Bichir) och syster Irene (Taissa Farmiga) har blivit skickade av Vatikanstaten för att utreda självmordet av en nunna. Filmen är den sjunde i serien som rör The Conjuring. Taissa Farminga verkar inte kunna skaka av sig skräckgenren och visst är vi glada för det!

The Predator – Premiär 14 september

The Predator
Foto: 20th Century Fox

Regi: Shane Black

Manus: Fred Dekker & Shane Black

Med: Boyd Holbrook, Trevante Rhodes, Olivia Munn, Jacob Tremblay m.fl.

Speltid: 107 min

En ung pojke (Jacob Tremblay) råkar komma åt ett larm som triggar universums farligaste jägare att återigen ge sig av mot jorden. Och de är dessutom starkare och smartare än någonsin, för den här gången har de uppgraderat sitt DNA från andra varelser ute i rymden. Skaparna hoppas att gå tillbaka till känslan från originalet och filmen utspelar sig efter Predator (1987) och Predator 2 (1990) men innan Predators (2010).

The Little Stranger – Premiär 21 september

The Little Stranger
Foto: Pathé

Regi: Lenny Abrahamson

Manus: Lucinda Coxon

Med: Domhnall Gleeson, Ruth Wilson, Will Poulter, Charlotte Rampling m.fl.

Speltid: 111 min

bland höstens skräckfilmer 2018 hittar vi The Little Stranger, baserad på den gotiska skräckromanen med samma namn av Sarah Waters. Året är 1948 och doktor Faraday (Domhnall Gleeson) blir kallad till familjen Ayers herrgård där han ska undersöka det övernaturliga som plågar de inneboende. Faraday har själv besökt huset tidigare när han var barn, men nu är det praktfulla bygget nedgånget och familjen befinner sig i en ekonomisk kris. Men det är inte den enda krisen som familjen går igenom.

Searching – Premiär 21 september

Searching
Foto: Sonic Pictures Releasing

Regi: Aneesh Chaganty

Manus: Aneesh Chaganty & Sev Ohanian

Med: John Cho, Debra Messing, Michelle La m.fl.

Speltid: 102 min

Upplägget till thrillern Searching är lite annorlunda eftersom den endast visar vad som sker via dator och mobilskärmar. David (John Cho) tittar på gamla filmer på sin dotter Margot (Michelle La) och bortgångna fru (Sarah Sohn) och minns tiden då alla var tillsammans och hur han och dottern glidit ifrån varandra. Margot åker iväg för att plugga med sin studiegrupp och svarar inte när pappan försöker få tag i henne. När David vaknar upp nästa morgon har han tre missade samtal från Margot men han antar att hon är på sina pianolektioner. Men läraren berättar att hon avslutade studierna för sex månader sedan och David börjar bli desperat i sökandet efter Margot som verkar vara försvunnen.

Hell Fest – Premiär 28 september

Hell Fest
Foto: CBS Films

Regi: Gregory Plotkin

Manus: Seth M. Sherwood, Blair Butler & Akela Cooper

Med: Amy Forsyth, Reign Edwards, Bex Taylor-Klaus, Tony Todd m.fl.

Speltid: Inte känt

Ett gäng vänner har begett sig till en temapark med skräcktema under Halloween. Ryktet går att några år tidigare så blev en tjej mördad under eventet, men det upptäcktes först efter tre dagar så besökarna bara trodde hon var en del av den läskiga inredningen. Medan vännerna tar del av parken så börjar de märka att en lång person i mask följer efter dem. De antar att det bara är en av skådespelarna som försöker skrämma dem men de börjar långsamt få anledning att tvivla på dem. 

Halloween – Premiär 19 oktober

halloween från 2018
Foto: Universal Pictures

Regi: David Gordon Green

Manus: Jeff Fradley, Danny McBride, David Gordon Green

Med: Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Andi Matichak m.fl.

Speltid: 109 min

Äntligen är Jamie Lee-Curtis tillbaka! Även Nick Castle, som spelade Michael Myers i den allra första filmen, återupptar sin roll som den maskerade mördaren och regissören John Carpenter har hjälpt till med berättelsen. Laurie (Lee-Curtis) gör sig beredd för en sista konfrontation med mannen som för 40 år sedan kallblodigt mördade hennes vänner och traumatiserade henne för livet. Filmen är den elfte i Halloween serien men tar inte hänsyn till de andra uppföljarna (som bland annat hittade på att Laurie och Michael var syskon). Kan det ikoniska Halloween-gängets comeback bli den bästa av höstens skräckfilmer 2018? 

Overlord – Premiär 9 november

overlord
Foto: Paramount Pictures

Regi: Julius Avery

Manus: Billy Ray & Mark L. Smith

Med: Jovan Adepo, Jacob Anderson, Pilou Asæk, Iain De Caestecker m.fl.

Speltid: 110 min

Dagen före landstigningen i Normandie år 1944 får en grupp Amerikanska fallskärmssoldater i uppdrag att förstöra ett tyskt radiotorn i en närliggande ockuperad by. Men deras plan kraschar och när soldaterna väl lyckas ta sig till sin destination så börjar det långsamt gå upp för dem att de inte bara måste slåss mot nazister, utan även deras mänskliga experiment.

För tips på bra skräckfilmer vi på redaktionen sett, spana in den här listan!

NÄSTA ARTIKEL