Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Julspecialer du troligtvis glömt!

Julspecialer du troligtvis glömt!

Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
05 december 2020
Nathalie Leth
Nathalie Leth | Lista
05 december 2020

Finns här några snälla barn som önskat sig julspecialer?

Både muterade sköldpaddor och rymdäventyrare älskar julen - här är julspecialerna du troligtvis glömt, eller kanske önskar att du kunde glömma!

Det är få på Filmtopps redaktion som älskar julen något så oändligt som Nathalie. Den första julklappen köpte hon redan i maj månad och nu ligger den äntligen under julgranen som är prydd från topp till tå med julgransprydnader i form av allt ifrån Black Panther och Rapunzel. Något denna julentusiast prisar är såklart alla julspecialer som kommer med jämna mellanrum.

Här är julfilmer hon tror att du har glömt, eller tror att du önskar att du kunde radera från din minnesbank!

We Wish You a Turtle Christmas (1994)

Teenage Mutant Ninja Turtles firar julen
Foto: Family Home Entertainment.

Denna 25 minuter långa musikalkomedin handlar om våra muterade favorit-ninjor som råkat glömma att införskaffa sin råttsvansade mästare Splinter en julklapp! Hur detta ens är möjligt och vad sköldpaddorna ska köpa till honom får vi svar på med hjälp av rap-nummer, julfirande barn och schyssta dans-moves!

Power Rangers, julspecialer (1994-2017)

Power Rangers firar julen
Foto: MarVista Entertainment.

Om julfilmer har lärt mig något så är det att inget besegrar ondskan lika hårt som riktigt stark julstämning! Detta måste Power Rangers vara fullt medvetna om då det finns totalt nio (!) julspecialer med våra trikåklädda hjältar. Tre av dessa finns på Netflix, så spana gärna in dessa med en kopp varm choklad i soffan! Titlarna är Power Rangers Super Samurai: Stuck on Christmas (2012), Power Rangers Samurai: Christmas Together, Friends Forever (2011) och Power Rangers: Megaforce: The Robo Knight Before Christmas (2013). Phew! Säg det fem gånger snabbt!

He-Man & She-Ra: A Christmas Special (1985)

He-Man och She-Ra firar julen
Foto: Group W Productions.

I nära en timme blir det ett varmt och mysigt juläventyr med Adora och Adam, även kända som She-Ra och He-Man. Givetvis finns det en hög med elaka trupper från Skeletors (jul)kula känner av den hemska julstämningen som måste förgöras! Oavsett vem man hejar på i detta ögonblicket så blir det en episk strid värd att återkomma till, var jul hädanefter.

The Flintstones, julspecialer (1977-1996)

Fred Flinta blir hemsökt av ett av julspökena
Foto: Turner Entertainment.

Trots att familjen Flinta levde cirka 10.000 år innan Jesus födelse så firar dessa ändå julafton med allt vad det innebär i hela fem olika julspecialer! Den mest kända och omtyckta av dessa är deras tolkning av Dickens julsaga med julmarodören Scrooge som här spelas av seriens huvudroll, Fred. Familjen Flintas julsaga, som den timme långa filmen heter, släpptes 1994.

An All Dogs Christmas Carol (1998)

Två hundar firar en mysig jul
Foto: MGM Home Entertainment.

Den kända Don Bluth bakom stordåd som Landet för längesedan (1988) och Titan A.E (2000) fick oss att fulgråta ordentligt med filmen Änglahund från 1989. Och som vi vet när det kommer till julen så är det ingenting som är heligt, givetvis skulle denna bortgångna hund få sig en munter julspecial! I en minst sagt kreativ omtolkning av Dickens klassiska julsaga så försöker våra älskade fyrfotade pälsdjur att rädda julen från att förstöras av en demon!

Christmas Comes to Pac-Land (1982)

Pac-Man firar jul med sin familj
Foto: Worldvision Enterprises.

Efter att ha råkat i konflikt med spökena så tappar tomten kontrollen över sin släde och kraschlandar, den enda som kan hjälpa honom är såklart Pac-Man! Med hjälp av sin familj och sina vänner så kan Pac-Man och tomten förhoppningsvis få släden lagad så han kan fara iväg igen till alla snälla barn och dela ut julklappar i tid! Den som ser eller har sett den här 24 minuter korta filmen och tycker sig känna igen tomtens röst kanske har sett Michael Bays Transformers-filmer, för det är nämligen samma röstskådespelare till Optimus Prime!

A Jetsons Christmas Carol (1985)

Familjen Jetsons firar julen
Foto: Turner Entertainment.

Familjen Jetsons vill som alltid fira julen tillsammans, men var är pappa George? Han är fast på jobbet och på grund av detta händer det ena hemskare än det andra hemma hos resten av familjen. Kan Georges chef finna julstämningen i sitt hjärta och låta sin arbetare få komma hem till sin familj och ställa allt till rätta igen?

Star Wars Holiday Special (1978)

Wookie firar Life Day
Foto: 20th Century Fox Television.

Om du redan hade glömt denna julspecialen så är jag ledsen att jag påminde dig. I denna ökända sagan om julstjärnornas krig försöker Han Solo och Chewie fira Life Day som det heter i en galax långt, långt borta, men såklart glider inte deras planer fram på spegelblank is som de först hade tänkt sig. Vi kan skatta oss lyckliga att denna berättelse utspelar sig för länge, länge sedan för det är en nära två timmar lång julspecial som ingen hade bett om och som ratats av fans världen över. 

MER LÄSNING:

De bästa julfilmerna på Disney+

För fler listor --> Scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL