Juldagen bio 2022 – Filmerna som släpps!

Juldagen bio 2022 – Filmerna som släpps!

Sofie Landgren
Uppdaterad 20 december 2022 kl. 09:55 | Publicerad 17 december 2022 kl. 20:00

Alla titlar som har biopremiär på Juldagen

För många svenskar är det traditionsenligt att gå på bio under juldagen varje år. Vi på Filmtopp guidar dig till alla biofilmer som har premiär på juldagen 2022.

Julen närmar sig med stormsteg och med julafton runt hörnet så passar vi på Filmtopp på att samla alla biofilmer som har premiär under juldagen. Här är titlarna för årets biotradition.

Biofilmer att se på juldagen 2022

Decision to Leave
Foto: NonStop Entertainment.

Decision to Leave (2022)

Det här är en koreansk film som innehåller både mystik och romantisk dramatik. Filmen går under genren thriller och handlar om polisen Hae-jun som utreder ett mystiskt fall där en klättrare fallit mot sin död. Offrets förföriska änka, Seo-rae, är misstänkt kylig men har snart Hae-jun lindad runt sitt lillfinger.

Håkan Bråkan – en av alla filmer att se på juldagen 2022
Foto: Nordisk Film.

Håkan Bråkan (2022)

Den 25 december är det återigen dags för karaktären Håkan att visas på vita duken. Håkan Bråkan bygger på böckerna skrivna av Anders Jacobsson och Sören Olsson. Filmen beskrivs som en actionspäckad familjefilm med mycket humor.

Håkan får världens tråkigaste barnvakt, Amanda och han känner då att han måste rymma därifrån för att ta sig till årets viktigaste datorspelstävling. Det uppstår en rad missförstånd och Håkan hamnar på kollisionskurs med en härjande inbrottsliga. För att besegra tjuvarna måste han använda sina kunskaper från datorspelet i den riktiga världen. Om han lyckas så får han inte bara lugn och ro till att spela - han kan också rädda hela grannskapet och sin framtid!

UFO Sweden
Foto: SF Studios.

UFO Sweden (2022)

Ytterligare en svensk filmpremiär under juldagen är ingen mindre än UFO Sweden. Filmen går under temat sci-fi-äventyr och handlar om föreningen UFO Sweden, som utreder övernaturliga fenomen. En dag dyker tonårsrebellen Denise upp med ett fall som inte liknar något de tidigare sett. Tillsammans ger de sig ut på ett riskfyllt äventyr som tar dem långt utanför lagens gränser och in i en värld av oförklarliga fenomen…

Ytterligare filmer att se på bio under juldagen

Om du inte är sugen på någon av dessa tre premiärfilmer så kommer här några tips på filmer som redan har haft premiär.

The Menu (2022)
Foto: Walt Disney Pictures.

The Menu (2022)

Det här är en film som går under temat skräckkomedi med en gnutta thriller inbakat i sig. The Menu har blivit hyllad av kritiker världen över och har du inte redan sett den så borde du göra det. Filmens handling förklarat i korta drag är att ett ungt par bjuds, tillsammans med en grupp främlingar, in till en avskilt belägen restaurang på en avlägsen ö. Den mycket hyllade men något besatte köksmästaren har förberett en påkostad avsmakningsmeny, men också några chockerande överraskningar.

En annorlunda värld
Foto: Walt Disney Pictures.

En annorlunda värld

Sist men inte minst tipsar vi om den fantastiskt mysiga familjefilmen En annorlunda värld. Det här är ett animerat actionäventyr för hela familjen. Filmen handlar om den legendariska familjen Clade som tillhör en släkt av upptäckare. Tillsammans med sitt team ger de sig ut på en resa bortom tid och rum till en plats fylld med oändliga mysterier. Men deras olikheter hotar det senaste och allra viktigaste uppdraget - de måste rädda sin värld.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL