Helgens TV-tips på SVT och TV4

Helgens TV-tips på SVT och TV4

Emil Oscar Rasmussen
10 november 2023 kl. 17:05

Underhållning och filmer för hela helgen

Här tipsar vi om både filmer och underhållningsprogram som visas på någon av våra största kanaler, SVT1, SVT2 eller TV4, under helgen.

Fredagstips på SVT och TV4

Helgens TV-tips på SVT och TV4
Foto: SVT.

SVT-tips fredagen den 10 november

Vill du bänka dig framför en film på SVT1 eller SVT2 under fredagskvällen är The Rider (2017) det givna alternativet. Filmen är en modern western om en rodeostjärna som skadar huvudet och måste pensionera sig från sporten. Nu måste han hitta en ny identitet som inte definieras av det som har gett honom mening i livet.

Bland underhållningsprogrammen på SVT är det På spåret som är den givna fredagssysselsättningen. I veckans avsnitt är det Jennifer och Johan Kücükaslan som ställs mot Emma Peters och Christopher Gaprlind. Du kan också varva ned efter På spåret med Carina Bergfeldt, som gästas av bl.a. David Dencik och Peter Apelgren.

Tipsen:

 • Film: The Rider (2017) – 21.45 på SVT2
 • Underhållning: På spåret – 20.00 på SVT1
Helgens TV-tips på SVT och TV4
Foto: UIP.

TV4-tips fredagen den 10 november

Är du ute efter något mer fartfyllt än The Rider på SVT2 kan vi slå ett slag för Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) som visas på TV4 under fredagskvällen. I den Kenneth Branagh-regisserade actionrullen Chris Pine i huvudrollen samt tungviktare som Kevin Costner och Kiera Knightly. Även regissören själv medverkar. Handlingen följer hur CIA-analytikern Jack Ryan avslöjar en rysk plan för att krascha den amerikanska ekonomin.

Lika självklart som att På spåret är den givna fredagsunderhållningen på SVT, så är Idol det lika självklara alternativet på TV4. Fredagsfinalerna rullar vidare och denna veckan får Idol-deltagarna besök av kända svenska artister. Orup, Sarah Dawn Finer, Olivia Lobato, Uno Svenningsson och Linnea Henriksson är några som gästar.

Tipsen:

 • Film: Jack Ryan: Shadow Recruit (2014) – 23.15 på TV4
 • Underhållning: Idol – 20.00 på TV4

Lördagstips på SVT och TV4

Helgens TV-tips på SVT och TV4
Foto: Triart Film.

SVT-tips lördagen den 11 november

För filmfantaster är trippelsvenskt att välja mellan på lördagen. Colin Nutley-filmerna Änglagård och Sista dansen visas sent på SVT1, men vi skulle vilja slå ett slag för Exodus (2023), som visas för första gången på SVT. Abbe Hassans film från tidigare i år är en stark skildring om hur en tolvårig flicka på flykt från Syrien tvingas lita till en människosmugglare för att klara sig. Filmen fick ett högt betyg av Filmtopp.

På underhållningsfronten är det klassikerprogrammet Doobidoo med Lasse Kronér som sticker ut. Gästerna i lördagens avsnitt är Peter Johansson, Tova Hollender, Sofia Rågenklint och Thomas Petersson.

Tipsen:

 • Film: Exodus (2023) – 22.20 på SVT2
 • Underhållning: Doobidoo – 20.00 på SVT1
Helgens TV-tips på SVT och TV4
Foto: TV4.

TV4-tips lördagen den 11 november

Även på TV4 är det en svensk film vi väljer att lyfta fram, närmare bestämt Måns Mårlinds Eld & lågor från 2019. Filmen är ett romantiskt drama som utspelar sig år 1940 och följer två rivaliserande familjer som ligger i krig med varandra på grund av sina konkurrerande nöjesparker. Mitt i allt det här spirar en förbjuden kärlek mellan arvtagarna inom de två familjerna. I Filmtopps recension av Eld & lågor lyftes bildspråket fram som särskilt framgångsrikt.

Lördagens stora underhållningsprogram är Så mycket bättre, som nu är inne på säsongens tredje avsnitt – där Sanne Salomonsen gör entré. Med hjälp av Lasse Holm ser hon dessutom till att spela ett spratt med hela gänget.

Tipsen:

 • Film: Eld & lågor (2019) – 22.15 på TV4
 • Underhållning: Så mycket bättre – 20.00 på TV4

Söndagstips på SVT och TV4

Helgens TV-tips på SVT och TV4
Foto: SVT.

SVT-tips söndagen den 12 november

Under söndagen lyser filmerna med sin frånvaro på SVT, men det finns en hel del serier att bänka sig framför. Ett tips är det brittiska kriminaldramat Saknad, aldrig glömt, där avsnitt 5 av säsong 5 visas sent på söndagen. Samma avsnitt visas även dagen innan, så om du missade det på lördagen har du alltså en ny chans på söndagen.

Dokumentärserien Historien om Sverige är ett måste på söndagar. Simon J. Berger står för berättarrösten i denna välproducerade nedbrytning av svensk historia. I helgens avsnitt, som är säsongens andra, får vi följa hur människorna lämnar stenåldern bakom sig i jakt på metaller och ger sig ut i Europa på långa, riskfyllda resor. Seriens ledmotiv har dessutom gjorts av Oscarsvinnaren Ludwig Göransson.

Tipsen:

 • Tv-serie: Saknad, aldrig glömd – 23.05 på SVT1
 • Underhållning: Historien om Sverige – 21.00 på SVT1
Helgens TV-tips på SVT och TV4
Foto: TV4.

TV4-tips söndagen den 12 november

Även på TV4 lyser filmerna med sin frånvaro under söndagen, men lyckligtvis finns det säkra och alltid lika roliga kortet Solsidan att luta sig mot. På söndag visas avsnitt 5 av humorseriens åttonde säsong, där Alex och Anna besöker Ove och Anettes nya landställe. Huset lämnar mycket mer att önska, och värre blir det för Alex när Annas nya pojkvän dyker upp.

Innan Solsidan kan du passa på att njuta av Hellenius hörna – en av Sveriges mest älskade talkshows. Gäster i söndagens program är Carina Berg, Valter Skarsgård och Babben Larsson m.fl.

Tipsen:

 • Serie: Solsidan – 21.30 på TV4
 • Underhållning: Hellenius hörna – 20.00 på TV4

Håll utkik på Filmtopp.se efter fler film-, serie- och tv-tips.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL