Helgens film- och serietips – Filmtopps 5 utvalda favoriter

Helgens film- och serietips – Filmtopps 5 utvalda favoriter

Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad 01 juni 2024 kl. 21:02 | Publicerad 31 maj 2024 kl. 20:00

De nya filmerna och serierna att se under helgen

Filmtopp guidar dig rätt i djungeln av alternativ på streaming- och biomarknaden. Här hittar du fem handplockade tips på nya filmer och serier att se i helgen.

Filmtopps 5 helgtips

Helgens film- och serietips – Filmtopps 5 utvalda favoriter
Foto: Scanbox Entertainment.

Hit Man – bio

Genre: Drama, Komedi, Romantik
Regi: Richard Linklater
Med: Glen Powell, Adria Arjona, Austin Amerlio m.fl.

Veckans mest självklara tips är den nya biofilmen Hit Man, med ett av Hollywoods just nu hetaste namn, Glen Powell, i huvudrollen. Richard Linklaters hyllade film är en romantisk komedi om en collegeprofessor i psykologi och filosofi som extraknäcker hos den lokala polisen. För deras räkning börjar han posera som olika typer av yrkesmördare, med syfte att avslöja planerna hos potentiella kunder.

Recension: Hit Man (2024)

En del av dig – helgens film- och serietips
Foto: Netflix.

En del av dig – Netflix

Genre: Drama
Regi: Sigge Eklund
Med: Felicia Maxime, Edvin Ryding, Zara Larsson, Ida Engvoll m.fl.

Ett annat givet tips på en ny film att ta sig an i helgen är Sigge Eklunds regidebut En del av dig, med Felicia Maxime, Edvin Ryding och Zara Larsson m.fl. i rollerna. Men se den på egen risk! Filmtopps recensent landade visserligen i att filmen är sevärd och lyckas beröra, och den bådar gott inför Sigges framtida regiuppdrag, men har du svårt för filmer som skriver dig på näsan finns det enligt recensionen risk att du blir besviken. Uppskattar du däremot ungdomsfilmer som svallar över av känslor är det här ett säkert kort. Ge den en chans?

Recension: En del av dig (2024)

Sidonie i Japan (2023)
Foto: Maywin Media.

Sidonie i Japan – bio

Genre: Drama, Komedi, Romantik
Regi: Élise Girard
Med: Isabelle Huppert, Tsuyoshi Ihara, August Dehl m.fl.

Letar du efter ett filmtips till helgen som inte är alldeles för uppenbart vill vi slå ett slag för suveräna Sidonie i Japan som nu äntligen kommit till svenska biografer. Här får vi följa författaren Sidonie (Isabelle Huppert) som åker på motvillig bokturné i Japan, där hon får sällskap av sin mystiske japanska förläggare. Men kort därefter dyker ännu en följeslagare upp – ett spöka som är hennes avlidne man. Det blir en humoristisk och tempomässigt perfekt resa genom ett vårblommande Japan.

Recension: Sidonie i Japan (2023)

The First Omen
Foto: Twentieth Century Fox.

The First Omen – Disney+

Genre: Skräck
Regi: Arkasha Stevenson
Med: Nell Tiger Free, Ralph Ineson, Sonia Braga m.fl.

Önskar du en skräckfilm till helgen? Då kan du ta dig an The First Omen som nyligen hittat till Disney+. I denna Omen-film skickas en ung amerikanska till Rom för att inleda ett liv i kyrkans tjänstgöring, men där väntar ett ohyggligt mörker på henne som både skakar henne tro i grunden och avslöjar en ofattbar konspiration.

Eric (säsong 1)
Foto: Netflix.

Eric (säsong 1) – Netflix

Genre: Drama, Thriller
Skapare: Abi Morgan
Med: Benedict Cumberbatch, Gaby Hoffman, Dan Fogler m.fl.

Filmtopps recensent Eric var visserligen inte särskilt imponerad efter att ha sett serien Eric, då han tyckte dramathrillern med Benedict Cumberbatch gick vilse i sina egna ambitioner. Trots det kan det vara värt att ge serien en chans om du uppskattar genren och Cumberbatch som skådespelare.

Eric utspelar sig i New York på 80-talet och följer en miserabel dockmakare vars nioåriga son försvinner. I ett desperat försök att hitta ett sätt att nå ut till sin försvunne son skapar han en docka baserat på ett monster som sonen har ritat. Allt i hopp om att sonen ska återvända om han får se monstret i tv-rutan.

Recension: Eric (säsong 1)

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL