Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Detta är de bästa avsnitten av Sex and the City!

Sex and the Citys bästa avsnitt någonsin!

  • HBO
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Lista
14 april 2021
Edward Langert Wikström
Edward Langert Wikström | Lista
14 april 2021

Detta är de fyra bästa avsnitten av Sex and the City.

Filmtopps Edward Langert kan "Sex and the City" utan och innan – och han är inte rädd för att dela med sig av sin expertis. Har du någon gång funderat över vilka av kultseriens avsnitt som är de allra bästa, så hittar du svaret här.

Sex and the City på HBO
Foto: HBO

Det sena 90-talet gav oss fantastiska serier som "The Sopranos" och "Sex and the City", och jag vågar nog påstå att om alla andra serier på TV en dag plötsligt skulle försvinna, så hade vi ändå klarat oss bra så länge som dessa två fanns kvar.

MER LÄSNING: Sex and the City får ny säsong

Snart är det sommar! Då ska vi dricka vin, vi ska klä upp oss och vi ska värma oss i solen. Vi ska gå på dejt, vi kanske hittar kärleken, vi kanske äntligen får vårt lyckliga slut som i filmerna, eller så får vi hjärtat krossat – vem vet?

Vad som än händer under de varma dagarna som väntar – finns det något som kan förbereda oss bättre än serien som har allt?

Här är min lista på de fyra bästa avsnitten av "Sex and the City":

1. ”Ex and the City” – säsong 2, avsnitt 18

Kan man vara vän med sitt ex?

Carries ambition om att bli vän med Mr. Big tar en rejäl smäll när hon över en lunch får höra att Mr. Big är förlovad med Natasha – ett åtagande som chockar Carrie då Mr. Big aldrig velat binda sig till någon.

Samtidigt som Carrie vänder på klacken på restaurangen tar Mirandas relation till Steve en allt vänskapligare vändning, detta till följd av att Samantha tar sig vatten över huvudet. Trots sin motvilja att accepterat Mr. Big och Natashas relation säger Carrie ett moget adjö till Mr. Big, på gatan utanför förlovningsfesten.

Att det inte blev hon och Mr. Big är inte Carries fel, det är Mr. Big som inte kan hantera en riktig kvinna – med allt vad det innebär. Stärkt av denna slutsats, inre lugn och självförtroende vandrar Carrie iväg längs New Yorks gator i vad som är den andra säsongens allra sista avsnitt.

Ex and the City är ett av seriens bästa avsnitt
Foto: HBO

2. "The Post-It Always Sticks Twice" – säsong 6, avsnitt 7

Människor säger att allting sker av en anledning. Dessa människor är oftast kvinnor, som just gått igenom en separation. Män verkar kunna göra slut utan att ens säga ”hej då”, medan kvinnor antingen måste gifta sig eller lära sig något. Varför är det så viktigt att gå från konfys till Konfucius?

Vår älskade Charlotte har äntligen fått sitt lyckliga drömslut och hennes glädje över förlovningen med Harry vet inga gränser. Samantha börjar på riktigt få fart på Smith Jerrods karriär, men är de överens om kärleken? Lyckan är i varje fall inte på Carries sida, som just blivit dumpad av Jack Berger via en Post-It lapp!

Trots att författaren Berger varit Carries intellektuella motsvarighet så har relationen kantas av missförstånd och problem i sängen. Deras alldeles för lika personlighetsdrag drabbar samman när Berger känner sig hotad av Carries litterära framgång.

Post-It från "The Post-It Always Sticks Twice"
Foto: HBO

3. ”I Heart NY” – säsong 4, avsnitt 18

Kan man begå ett misstag så att ens öde inte slår in?

På en sen visit över rödvin och pizza hos Mr. Big får Carrie – överrumplad av den manliga bristen på framförhållning – veta att han ska flytta till Kalifornien den kommande måndagen. Till tonerna av Andy Williams ”Moon River” dansar de tillsammans i Mr. Bigs tomma lägenhet under tämligen vänskapliga former.

Deras sista natt i New York tillsammans, på häst och vagn i Central Park, avbryts däremot av ett telefonsamtal från gravida Miranda, som är på väg till sjukhuset för att föda. Mr Big mutar smidigt kusken som tar dem till sjukhuset, där de tar farväl á la Carrie och Mr. Big.

Carrie håller Mirandas hand under hela födseln – deras vänskap är avsnittets bultande hjärtat. "I Heart NY" är mitt absoluta favoritavsnitt, och i det får vi se vackra "New York at night" som vi aldrig har sett det tidigare.

I Heart NY är skribentens favoritavsnitt
Foto: HBO

4. ”One” – säsong 6, avsnitt 12

Vi söker alla efter en mening som slutligen ska göra vårt liv fullkomligt. Det där jobbet, familjen, tillfället, den rätte. När kommer det egentligen? När är väntan över?

På en utställning med Charlotte möter Carrie konstnären Alexander Petrovsky, vi introduceras här för första gången för denna ryska bohem som inte väntar länge på att bjuda ut Carrie på middag.

Trots att både Miranda och Steve funnit nya partners faller de båda – efter många om och men – in i varandras armar på Bradys 1-årskalas. Charlotte tar hårt på sitt missfall, men dyker trots sorgen upp på kalaset lika vacker och elegant som alltid – allt samtidigt som Samantha hittar ett grått hårstrå...

Ur "One" – ett av Sex and the Citys bästa avsnitt.
Foto: HBO

Är du ett fan av "Sex and the City"? Testa vårt QUIZ: Vilken Sex and the City-kille är rätt för dig?

För fler listor och artiklar --> scrolla vidare!

NÄSTA ARTIKEL