Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De bästa TV-serierna på HBO 2018 – här är de bra tipsen

De bästa TV-serierna på HBO 2018 – här är de bra tipsen

  • HBO
Rasmus Torstensson | Lista
20 december 2017
Rasmus Torstensson | Lista
20 december 2017

Spana in det bästa som kommer på HBO under 2018! Massa av bra nya serier

2017 var ett bra år för tv-serieälskaren. Den nya säsongen av Stranger Things gjorde succé och Game of Thrones bjöd återigen på en blandning av härlig fantasy och intressanta karaktärsporträtt. Den mest positiva överraskningen för mig var definitivt The Handmaid's Tale, en spännande och dystopisk framtidsskildring värd att kika in. Även nästa år kommer HBO förhoppningsvis leverera ett antal högkvalitativa serier. I denna listan presenterar jag de HBO-serier som jag tror blir bäst år 2018!

The Handmaid's Tale (Säsong 2, April 2018)

Bild på Offred (Elisabeth Moss) i The Handmaid's Tale, vars andra säsong dyker upp på HBO i April 2018.
Elisabeth Moss (till höger) stod för en av förra årets allra bästa prestationer i rollen som barnflickan Offred. Foto: HBO

Givetvis inleds listan med The Handmaid's Tale, vars andra säsong dyker upp på HBO Nordic nästa vår. Som en av årets bästa serier är vi nog många som väntar på fortsättningen. Den futuristiska framtidsvisionen som presenteras i den första säsongen är både oroväckande och dyster men också olidligt stämningsfull och visuellt hänförande. Dessutom kryllar det av imponerande prestationer från skådespelarna. Håller den andra säsongen samma kvalité blir April en bra månad för HBOs prenumeranter.

Westworld (Säsong 2, Våren 2018)

Evan Rachel Wood i Westworld.
Evan Rachel Wood i Westworld. Foto: HBO

Varför inte fortsätta på Sci-fi temat med ytterligare en framtidsvision? Westworld var en av förra årets mest uppskattade serier och nästa år kommer den andra säsongen. En av de bästa TV-serierna på HBO! Efter den gastkramande avslutningen på den första säsongen ska det bli spännande att se var Jonathan Nolan, seriens manusförfattare samt bror till Dunkirk aktuella Christopher Nolan, tar oss härnäst.

Kidding (Datum ej fastställt)

De bästa TV-serierna på HBO 2018 – här är de bra tipsen
Jim Carrey återvänder till sina komiska rötter. Foto: The Hollywood Reporter

Jim Carrey är av mina favoritskådespelare - både när det kommer till komiska och dramatiska roller. I favoriten och filmtipset Eternal Sunshine of the Spotless Mind visade Carrey en mer känslig sida, som utvecklades ytterligare i den omtalade dokumentären Jim och Andy tidigare i år. Efter en tid utanför rampljuset är Carrey nästkommande år återigen aktuell som skådespelare i ett större sammanhang.

I Showtime produktionen Kidding går han tillbaka till sina komiska rötter och ska spela Barn-tv stjärnan Mr.Pickels, vars liv rasar samman när han drabbas av en personlig kris. Det låter upplagt för både komik - men också den mer allvarsamma sidan som Carrey bevisligen besitter. Serien visas på HBO någon gång nästa år.

Watchmen (Datum ej fastställt)

Rorcshach i serieromanen Watchmen.
Watchmen blir tv-serie. Foto: DC Comics

Jag trodde först att det var löst prat, men det verkar nu bli verklighet. Tillsammans med skaparen Damon Lindelof producerar HBO en serie baserad på DC Comics Watchmen. För fans av Zack Snyders film från 2009 är detta strålande nyheter. Till skillnad från mycket annat som Snyder gjort tyckte jag hans visuella stil passade perfekt i universumet. Därtill finns det i orginaltidningen många minnesvärda karaktärer, som den tuffe Rorschach, att presentera. Det är oklart om Snyder återvänder som regissör. Hur som helst är Watchmen en av de serier jag ser fram emot mest på HBO Nordic under 2018.

Sharp Objects (Sommaren 2018)

Amy Adams i Sharp Objects som kommer till HBO under 2018
Amy Adams gör huvudrollen som journalisten Camille Preaker i miniserien Sharp Objects. Foto: HBO

Författaren Gillian Flynn är  duktig på att skriva spännande thrillerberättelser. Utöver Gone Girl, som David Fincher regisserade, kommer nu en HBO producerad miniserie, baserat på boken Vassa föremål (Sharp Objects). HBO har tidigare visat sig mästerliga på att stå bakom isande psykologiska mördarhistorier som True Detective. I kombination med att Amy Adams gör huvudrollen samt Jaen-Marc Valleé (Wild, Dallas Buyers Club) regisserar kan detta bli riktigt, riktigt bra.

Sharp Objects är vårt bästa serietips på HBO Nordic – hoppas den blir en succé!

Barry (Våren 2018)

Bill Hader ska få en egen HBO-producerad komediserie.
Bill Hader är en underskattad skådespelare. Foto: Huffington Post

Äntligen får Bill Hader den uppmärksamhet som han förtjänar. Under flera år var han överlägset roligaste i det amerikanske sketchprogrammet Saturday Night Live. Därtill har han gjort imponerande komiska birollsinsatser i Supersugen och Trainwreck. Nu ska han spela huvudrollen i komediserien Barry, en komediserie om en lågavlönad lönnmördare som finner tröst på den lokala teatern.

Lovecraft Country (Datum ej fastställt)

Jordan Peele står bakom Lovecraft Country, förhoppningsvis en av de bästa tv-serierna år 2018
Jordan Peele, regissören bakom Get Out, har skapat en ryslig tv-serie åt HBO. Foto: Deadline

Filmen Get Out, med sin satiriska och rysliga inblick i förtrycket av det svarta USA, gör succé och tros nomineras till flertalet Oscars till nästa års gala. Därtill har regissören och manusförfattaren bestämt sig för att göra en tv-serie åt HBO. Lovecraft Country är baserat på en bok av Matt Ruff och handlar om en mans jakt på sin pappa i ett Jim Crow-segregerat och rasistiskt America. Det låter som att Peele fortsätter utforska det tema som han presenterade i Get Out. Samtidigt beskrivs serien som oerhört läskig med många rena skräckelement.

Det var min lista på de HBO-serier jag tror kommer vara bäst när vi summerar år 2018. Håller du med eller har du andra titlar du ser fram mer emot? Kommentera och diskutera!