Här kan du hyra film online - din guide till de bästa tjänsterna

Här kan du hyra film online - din guide till de bästa tjänsterna

Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:10 | Publicerad 26 januari 2018 kl. 19:01

Netflix och dylika streamingtjänster i all ära, men ibland finns ju helt enkelt inte det där lilla guldkornet man så jättegärna vill se. Vad många kanske inte vet är att det finns otroligt många tjänster där man kan hyra film online och trots att det kostar en slant så finns oftast ett väldigt brett utbud. Är du sugen på att testa det? Läs här först och se vad som passar dig bäst!

SF Anytime

SF Anytime är Nordens ledande Video on Demand-tjänst och har jobbats fram under i princip hela 2000-talet. Här går att både köpa och hyra som på de allra flesta tjänsterna och utbudet har bara blivit bättre och bättre med åren, jag upplever att de flesta storfilmerna finns på SF Anytime nu förtiden.

Tjänsten är ju såklart ett väldigt lämpligt alternativ för den som vill ha svenska undertexter och/eller har ett intresse av att se mycket svensk film.

Amazon

Amazon, en av giganterna på denna lista. Försäkrar ju åtminstone ganska ofta ett visst mått av kvalitet och det gör det väl dessutom här. De flesta stora titlarna finns och ofta till ganska schyssta priser.

Jag har själv inte använt mig av tjänsten men det bör dock noteras att jag under min research har noterat att det finns lite blandade åsikter om Amazon trots allt. Det här för gränssnittet och faktumet att de också erbjuder streamingtjänsten Amazon Prime. Med både streaming och hyrtjänster under samma parasoll kan det tydligen bli lite rörigt.

Plejmo

En ”liten”, rätt ny utmanare till SF Anytime, som också är från Sverige och därför givetvis väldigt lämplig för de som vill se svenska grejer eller ha svensk text. Men också här finns stortitlarna, den som är sugen på lite Dunkirk eller It behöver alltså inte oroa sig.

Jag kan tycka att designen är lite sådär dock, inte jättesexig. Det  är nog främst där som det märks att det inte är någon gigantisk aktör. Men smaken är ju som bekant som baken och det är i alla fall väldigt lättorienterat.

iTunes Movies

När jag frågade runt och researchade för den här artikeln så var det iTunes Movies som var den klockrena favoriten. Kanske typiskt Apple-fan (likt mig) att hålla det egna om ryggen, men så blev i alla fall resultatet i min högst ovetenskapliga kvantitativa enkät.

Men det är kanske inte särskilt svårt att förstå varför: iTunes Movies har ett enormt bibliotek av filmer med ett – som alltid med Apple – sjukt snyggt gränssnitt. Det har dessutom funnits väldigt länge och blivit allt bättre vilket gör det klockrent, för alla utan Android det vill säga.

Youtube

Ja, det är sant. Nu kan man till och med hyra filmer på Youtube. Och det handlar inte om filmer på dabbande katter eller fidget-spinnande möss – nu förtiden kan du se allt från gamla klassiker till de nyaste blockbuster-filmerna på Youtube, för en liten slant såklart.

Med 4k-alternativ, relaterade filmer-funktioner och ett gränssnitt som de flesta förmodligen är ganska vana vid så är Youtube såklart ett klockrent alternativ! Även om tidigare nämnda gränssnitt gör att man kanske kan tycka att det inte känns sådär spännande och filmiskt som det hade gjort med en annan tjänst.

Viaplay

Viasats alternativ. Känns ganska Netflix-inspirerad i sin design och passar säkert därför den som känner sig bekväm med allas vår favoritsajt. Ska också ha ett bra utbud med sport för den som tecknar ett abonemang, så där finns också en ”unique selling point” av råge (för den som vill hålla sig till en och samma plattform).

Det känns som att den som bestämmer kategorier röker skumma svampar. Kategorier som ”heta scener”, ”spring i benen” och ”i<3NY” dyker upp, vilket är helt fantastiskt, tycker i alla fall jag.

HBO Nordic

Den tjänst som jag använder mig av, främst på grund av Game of Thrones. Eller, serier i allmänhet. Det är helt klart en bra tjänst på den fronten. Den är också väldigt lätt att navigera i och har ju en nordisk fokus, så att nojja över att det inte skulle finnas svensk text eller så är ingenting som någonsin sker.

Men jag tycker helt ärligt att filmutbudet kunde vara ganska rejält mycket bättre, så för allätaren hade jag kanske rekommenderat någonting annat.

Visst finns det en del schyssta alternativ där ute? Det är bara att sätta igång och testa dig fram, se vad som passar dig allra bäst och sen såklart pennkriga här i kommentarsfältet för att försvara just din tjänst! Eller kanske är det någon helt annan än någon vi tagit upp här (det finns massor) – berätta: vilken tycker du är bäst? 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL