Gratis barnfilmer på svenska

Gratis barnfilmer på svenska

Filmtopp
Uppdaterad 11 september 2022 kl. 08:09 | Publicerad 19 november 2020 kl. 16:11

Tips i mängder!

Söker du rätt underhållning för kidsen eller möjligtvis en rejäl nostalgikick? Filmtopp hjälper dig att leta fram nya som gamla barnfilmer och serier på svenska – som inte heller kostar dig någonting.

Alldeles för många föräldrar har missat att det finns ett enormt utbud med gratis barnfilmer på svenska att ta del av på nätet. Är du en av dem så kommer du att dra nytta av Filmtopps tips. Missa inte heller att besöka vår sida med barn och barnfilmer och familjefilmer där du hittar senaste nytt och tips på titlar. 

Viddla – Ett bibliotek med barnfilmer

På Viddla kan du streama gratis barnfilmer på svenska

Streamingtjänsten Viddla förser dig med folkbibliotekens gedigna filmutbud. Här finns över 1700 titlar och varje vecka tillkommer det nya. Här finns allt möjligt, från gamla klassiker till moderna blockbusters. Svenska som internationella. Vad gäller deras katalog med filmer för kidsen så kommer du inte att bli besviken. Inte minst kan man på Viddla djupdyka i Astrid Lindgrens värld med klassiker som Ronja Rövardotter, Rasmus på luffen och Bröderna Lejonhjärta. Bland andra svenska klassiker att se på streamingtjänsten hittar du Sunes sommarLillebror på tjuvjakt, Jönssonligan-filmerna och allt med Kalle Blomkvist och Alfons Åberg

När det kommer till barnkategorins internationella filmer att se på Viddla, så blir du inte riktigt lika bortskämd även om det finns en del att välja emellan. Bland dessa finner du kidsfavoriten Fåret Shaun, den otecknade äventyrsfilmen Bron till Terabitia, tecknade Robinson Crusoe och Ant-Boy

Fler tips på gratis barnfilmer på svenska att se hos Viddla: 

LasseMajas Detektivbyrå – en av gratis barnfilmer på svenska att streama
"LasseMajas Detektivbyrå – Det första mysteriet". Foto: SF Studios.

LasseMajas Detektivbyrå: Det första mysteriet – I denna lysande film av Josephine Bornebusch tar Lasse och Maja sig an deras första fall, om en försvunnen bok på Vallebyskolan. Alla är misstänkta, från vaktmästaren till bibliotekarien och självaste rektorn.

Asterix och vikingarna – När vikingar kommer och rövar bort hövdingens brorson bestämmer sig Asterix och Obelix för att rädda honom. Denna resa leder dem till ett kallt Norden. Tecknad och från sju år.

Alpha och Omega – Animerat familjeäventyr om två omaka vargar som råkar hamna i ett annat land. Nu behöver de varandra för att kunna hitta hem till flocken. 

Mirai, min lillasyster – Oscarsnominerad animefilm som tar oss på en sentimental och spännande resa när en ung pojke upptäcker en magisk trädgård som kan få honom att resa i tiden tillsammans med sin syster från framtiden.

Pojken med det tickande hjärtat – Animerat äventyrsdrama om en grabb som vid födseln fick sitt hjärta ersatt med en tickande klocka. Det ska vara omöjligt för honom att känna känslor, men snart släpps de ut likväl. Utspelar sig i Edinburgh på 1800-talet. 

Hur du kommer igång med Viddla: 

Eftersom att Viddla är parkopplat med folkbiblioteken behöver du ha ett lånekort från ditt lokala bibliotek, med lånekortsnummer och PIN-kod. När du ordnat med detta är det bara att välja valfri film på tjänsten och luta sig tillbaka. 

YouTube

På Youtube kan du streama gratis barnfilmer på svenska

Få har missat att YouTube är världens största plattform för amatörmässiga såväl som professionella videor. Däremot har det undgått desto fler personer hur många gratis barnfilmer på svenska det finns här. Det finns en hel uppsjö med kanaler som publicerar korta videor och hela filmer som kidsen kan uppskatta. Dessa kanaler tillhör både små TV-bolag och enorma filmbolag där användare kan streama stora utbud. Exempelvis har Warner Bros. en dotterkanal – WB Kids – med massvis av Looney Tunes-filmer, Tom och Jerry och Scooby-Doo

Som de flesta av oss vet finns det både korta och långa klipp på tjänsten. När du bläddrar runt bland olika barnkanaler behöver du inte bara hålla ögonen öppna efter de långa klippen, de flesta har spellistor som spelar upp snuttarna efter varandra så att de bildar en större helhet som håller barnen där hemma engagerade. Flera kanaler sänder också live streams dygnet runt. Exempelvis kan du ha Looney Tunes klassiska avsnitt rullandes hur länge du vill. 

Tips på YouTube-kanaler med gratis barnfilmer på svenska: 

Pingu
"Pingu". Foto: HIT Entertainment.

Nicke Nyfiken – Denna stora svenska favorit har sin egen YouTube-kanal som vuxit sig omåttligt populär. Flera klipp har miljontals visningar och flera gånger i veckan släpps det nya videor med svenskt tal. Kanalen heter kort och gott Nicke Nyfiken.

LooLoo Kids – Kanalen LooLoo Kids, som är en värld med animerade bebisar och sångnummer, är till för de allra minsta ynglingarna. En internationell succé som garanterat kommer att lyfta stämningen där hemma. 

Disney Junior Sverige – Världens största filmbolag har ynglat av sig ett flertal YouTube-kanaler. På kanalen Disney Junior Sverige hittar du videor med järngänget Musse och Mimmi Pigg, Långben och Kalle Anka samt flera av deras älskade karaktärer. Ett gediget utbud med nya och gamla berättelser. För fler tips på Disney-titlar, se vår lista med de bästa filmerna på Disney+.

Pingu – Många har missat att den charmiga och samtidigt bitska pingvinen Pingu har sin egen YouTube-kanal, Pingu - Official Channel. Inget svenskt språk eller undertexter, men det behövs ju inte eftersom allt han häver ur sig i sina komiska situationer är rappakalja. Fortfarande underhållande även för vuxna.

Teletubbies – På kanalen Teletubbies Svenska - WildBrain tar du dig tillbaka till Teletubbies högteknologiska fantasivärld. De klassiska avsnitten som sändes för många år sedan finns på svenska, men också nya tecknade episoder. 

SVT Play – Tjänsten med alla klassiska barnfilmer

På svt play kan du streama gratis barnfilmer på svenska

Svensk Television har gett oss mycket att glädjas över under åren och fortsätter att förse oss med sevärda produktioner. På deras streamingtjänst SVT Play hittar vi gratis barnfilmer på svenska men också ett gediget utbud med barnprogram. En ny populär serie är mysteriedrivna 12:13 där en grupp elever försöker ta reda på vem den anonyma personen är som publicerar pinsamma bilder på eleverna. På SVT Play finns också kidsfavoriter som Babblarna och Bolibompa. Vi får heller inte glömma att lyfta fram kategorin Öppet arkiv där det finns massvis med gamla godingar, som Pippi Långstrump och Bamse.

Tips på gratis barnserier på svenska på SVT Play:

Labyrint
"Labyrint". Foto: SVT.

Bamse och dunderklockan – Långfilm från 2018 där Bamse, Skalman och Lille Skutt i jakten på dunderklockan möter nya utmaningar både på land och till havs.

Jakten på Tidskristallen – Julkalendern från 2017, som är ett spännande rymdäventyr där uppdraget inte bara är att rädda julafton, utan också hela Jorden.

Familjen Rysberg – Familen Rysberg är ingen vanlig familj, de är vampyrer. Här är den snåriga berättelsen om hur denna dysfunktionell familj driver ett kusligt hotell mitt bland de levande. 

Labyrint – Ett tävlingsprogram som utspelar sig i en fantasivärld där de deltagande barnen ska undvika att bli slajmade.

Pelle Svanslös – Ny tecknad serie om den klassiska karaktären Pelle Svanslös. Nytt avsnitt varje söndag.

Hoppas vår tipslista på gratis barnfilmer på svenska var till hjälp!

En streamingtjänst för den som vill prenumerera för kvalitativt barninnehåll är SF Kids som går att testa i 14 dagar utan bindningstid.  

För mer läsning och tips --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL