Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Roliga fakta om Game of Thrones säsong 6

Roliga fakta om Game of Thrones säsong 6

Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
31 mars 2015
Filmtopp Admin
Filmtopp Admin | Lista
31 mars 2015

Visste du det här om Game of Thrones?

När säsong 6 av Game of Thrones (2011-) kom gjorde Filmtopp denna lista med lite rolig fakta om Game of Thrones säsong 6! Mycket har hänt sedan dess, men för att hylla denna seriehögtid kan du ta del av skön fakta och passa på att testa dina kunskaper om riket.

1. Thomas Brodie-Sangsters ålder?

thomas
Foto: HBO

Thomas Brodie-Sangster som spelar den 13-åriga Jojen Reed i serien är faktiskt 25 år i verkligheten. Brodie-Sangsters var också med i en av förra årets största actionfilmer The Maze Runner. Kanske kommer du ihåg honom som grabben Sam i den romantiska filmen Love Actually (2003)?

2. Mikael Persbrandts ersättare

kristofer
Foto: HBO

Vilden Tormund Giantsbane heter egentligen Kristofer Hivju och kommer från Norge. Han har även medverkat i Ruben Östlunds Turist (2014) vilket han belönades med en Guldbagge för. Dessutom var det Hivju som tog över tomrummet efter Mikael Persbrandt karaktär Gunvald Larsson i Beck-serien.

3. Vem är seriens största stjärna?

Enligt rangordning av skådespelarna på IMDB är Peter Dinklage (Tyrion Lannister) seriens största stjärna. Om vi istället ser vem som har fetast lön är Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) den bäst betalda i skådespelarensemblen och är därmed kanske den mest betydelsefulla skådespelaren. Vem som är seriens huvudstjärna är med andra ord som baken, delad.

I en speciell scen i säsong 3 så var det inte Kit Haringtons (Jon Snow) riktiga rumpa vi fick se utan en stand-in!

4. Barnbarn

Oona-Chaplin-Game-of-Thrones-Talisa-Maegyr
Foto: HBO

Oona Chaplin spelar Robb Starks fru Talisa i serien och precis som efternamnet antyder så är hon Charlie Chaplins barnbarn!

5. och barnbarnsbarnbarn...

llone
Foto: HBO

Harry Lloyd som spelar Daenerys bror Viserys är barnbarnsbarnbarn till ingen mindre än författaren Charles Dickens.

6. Adopterade en "varg"

Sophie Turner, som spelar Sansa Stark, adopterade efteråt hunden som spelar hennes dire wolf i serien. Hunden heter Zunni.

7. Ett populärt namn

kala
Foto: HBO

2012 döptes 147 flickebarn till Khaleesi i USA, skriver The Daily Mail. George R. R Martin, författaren till Game of Thrones-böckerna, har hittat på namnet Khaleesi själv. Namnet betyder "fru till khalen", khal = krigarhövding.

Sophia Swahn

NÄSTA ARTIKEL