Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Gaia

Flippade streamingtjänster

Sebastian Håkansson | Lista
03 maj 2020
Sebastian Håkansson | Lista
03 maj 2020

Helgon-TV, svampkaffe eller en snabbis?

I en tid där vi råds att stanna hemma och samhällen stängs ner, har internettiden skjutits i höjden världen över. Denna ökning har lett till att man på EU-nivå begränsat videokvalitén hos streamingtjänsterna för att inte riskera en internetkrasch.

Kanske har du nu kommit till en punkt där det inte finns fler serie och filmer att se? Till och med alla amatörklipp på YouTube går i repriser.  Filmtopp listar idag därför tre flippade streamingtjänster för dig.

New Faith Network

New Faith Network

Halleluja! New Faith Network är streamtjänsten för dig som vill streama de bästa kristna filmerna och serierna. Tjänsten marknadsför sig själv som en plattform med ett innehåll som passar perfekt för en kristen livssyn i en trygg omgivning.

Men Russell Crowes Noah eller Mel Gibsons The Passion of the Christ kan väl inte klassas som tryggt? Givetvis är de filmer inte med i utbudet. Här är det maxad censur, totalt okända skådisar och titlar där budordet ska ut – den vita mannen är familjens mittpunkt, amen.

Gaia

Gaia

Kumbaya - en strömtjänst som förändrar. Gaia är som Netflix för andlighet, enligt de själva. Mindfulness, yoga, terapi, astrologi är bara några teman i raden vad denna spirituella streamtjänst erbjuder. I skrivandes stund finns det fler än 8 000 olika videos i utbudet. Yogasektionen har flera bra videos som funkar perfekt för träning i hemmet.

Quibi

Quibi

Flippat eller genialt? Senaste tillskottet av stremingtjänster är Quibi som utmärker sig genom att vara anpassad för mobilen. Här erbjuds korta serier, som är till för att streamas när vi är på språng. En annorlunda funktion är att vi kan se titlarna i stående läge, som när vi ser händelser på sociala medier.

Inför lanseringen har Quibi maxat sitt utbud rejält med originalproduktioner, närmare bestämt 50 titlar med allt från komedier till skräckisar och dokumentärer. Inga avsnitt är längre än 6 minuter. Här kan du läsa mer om Filmtopps test av Quibis utbud av film och serier.

NÄSTA ARTIKEL