Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Filmtopp tipsar om höstens biofilmer 2018

Filmtopp tipsar om höstens biofilmer 2018

Daniel Turfors | Lista
13 september 2018
Daniel Turfors | Lista
13 september 2018

Filmerna du inte får missa på bio i höst.

Den löjligt varma sommaren har lämnat oss och i och med det går vi mot ännu en säsong fylld av bland det bästa som finns – biovisningar i det mörka höstrusket. Här är några filmer som vi på Filmtopp tycker att du ska ha extra koll på.

Venom – 5 oktober

Filmtopp tipsar om höstens biofilmer 2018

Tom Hardy som Venom. Vad mer kan man begära? Inte särskilt mycket om man inte är bortskämd, tycker jag. Venom är en nästan två och en halv timme lång blockbuster från regissören Ruben Fleischer, med bland andra Michelle Williams, Jenny Slate och Woody Harrelson i ensemblen. Det kan nog knappt bli något annat än bioguld.

Goliat – 5 oktober

Filmtopp tipsar om höstens biofilmer 2018

Peter Grönlunds nyaste. En film som beskrivs som en film om Sverige idag, med nedlagda industrier, ökade samhällsklyftor och ett hårdnat politiskt klimat. Liksom med Tjuvheder tror vi på Filmtopp att få hjärtan kommer att lämnas oberörda.

A Star is born – 5 oktober

Filmtopp tipsar om höstens biofilmer 2018

Bradley Coopers tokhyllade regidebut om två musiker och deras kärleksrelation, en remake på filmen från 1937. Mycket mer är svårt att säga om filmen just nu, i och med att storyn är ganska välkänd, men vad vi definitivt kan säga är att alla som sett den verkar älska den. Kanske den mest emotsedda höstfilmen från undertecknads sida.

First Man – 12 oktober

Ryan Gosling i First Man.

Är det någon regissör i Hollywood som man bör hålla koll på idag så är det kanske Damien Chazelle som gjorde sin debut med briljanta Whiplash och därefter följde upp det med flerfaldigt belönade La La Land. Nu är han tillbaka, återigen med Gosling i spetsen, och gör film om månlandningen. Ett måste, förstås.

Halloween – 19 oktober

På bilden ser vi Myers

Jag är en skräckjunkie så att Halloween får en uppföljare (som dessutom ska vara den första filmens spirituella sådana) känns så himla bra. Att trailern dessutom ser klockren ut och att bland andra Jamie Lee Curtis är tillbaka är också otroligt lovande.

The Girl in the Spider's Web – 26 oktober

Filmtopp tipsar om höstens biofilmer 2018

Fincher har lämnat ifrån sig stafettpinnen gällande Lisbeth Salander men få lika kompetenta eller spännande regissörer kunde ta emot den som Fede Alvarez. Han har profilerat sig som en otroligt skicklig filmskapare med rysare som Don’t Breathe och remaken på Evil Dead från 2013. Det här är ju en historia som aldrig upphör att fascinera och jag tycker definitivt att alla bör ge den en chans, om så inte för något annat än att Persbrand är med.

Bohemian Rhapsody – 2 november

Filmtopp tipsar om höstens biofilmer 2018

”Is this the real life, is this just fantasy?” Ja, det kan mången musik- och filmfan fråga sig nu när Freddie Mercury och hans band Queen äntligen blir med spelfilm – regisserad av Bryan Singer. Kommer det att funka? Är Rami Malek lika bra i huvudrollen som det verkar? Blir det Oscarstatyetter? Frågorna är många och svaren börjar rulla in den 24 oktober, när filmen har premiär.

Bubblare: Serenity, Suspiria, Unga Astrid, The Predator

Vilken höstfilm ser du mest fram emot?

NÄSTA ARTIKEL