Filmerna vi låtsas förstå

Filmerna vi låtsas förstå

18 juni 2022 kl. 20:06
ANNONS
ANNONS

Filmer vi egentligen inte greppar.

Alla omkring dig pratar om den där förvirrade filmen och redogör sina teorier om vad den egentligen handlar om. Men du kan vara lugn. Dessa filmer är lika förvirrande för alla som ser dem och du behöver inte känna dig ensam.

Inception (2010)

Inception.

En dröm, i en dröm, i en dröm. Tills det blir Limbo? Inception är en av 2000-talets populäraste sci-fi-filmer och en otrolig visuell upplevelse. Men filmen är också ett riktigt huvudbry. Exakt vad slutet innebär vet nog ingen, trots att vi alla låtsas om att just vi har svaret.

2001: A Space Odyssey (1968)

2001: A Space Odyssey

Stanley Kubricks mästerverk har förbryllat människor i flera decennier. Många tolkningar finns att läsa för den som vill grotta ned sig, den ena mer exklusiv än den andre. Vad betyder egentligen slutet och den flera minuter långa resan genom blinkande ljus. Undrar om ens Stanley Kubrick själv visste.

Mulholland Dr. (2001)

Mulholland Dr.

David Lynch är välkänd för sina kluriga filmer och "Mulholland Dr." är inget undantag. Två kvinnors färd genom Los Angeles präglas av blåa mystiska boxar och märkliga varelser i gränder. Men vad betyder egentligen allting? Många tror sig veta, men få har nog de rätta svaren.

Arrival (2016)

Arrival.

När utomjordingar landar på jorden är det inte vetenskapsmän eller en stridsredo armé som möter dem. Det är en lingvist och språkvetare. Arrival blir mot slutet riktigt komplicerad när jorden står inför ett världskrig och kommunikation plötsligt är räddningen. Men hur allting till slut löser sig är höljt i dunkel.

Donnie Darko (2001)

Donnie Darko.

"Donnie Darko" är ett märkligt mysterium om jetmotorer som plötsligt faller från himlen och en surmulen tonåring som har syner av en otäck kanin. Men vad betyder egentligen allt och vad innebär slutet? Spekulationerna är många och sträcker sig från vetenskapliga tänk till spirituella. 

Tree of Life (2011) 

Tree of Life.

I en familj i Texas på 50-talet växer sonen upp samtidigt som han kämpar med sina föräldrars olika syn på uppfostran. Men Tree of Lifes långa naturscener får många att höja på ögonbrynen och fundera över vad allting egentligen innebär. Och den notoriska scenen med dinosaurier? 

Läs också vilka filmer du ska se baserat på vilket stjärntecken som du har.

För fler listor --> Scrolla vidare!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL