Heder

Fem serier för dig som gillar Heder

03 maj 2021 kl. 16:00

Spana in listan med våra serietips.

Den hyllade Viaplay-serien Heder är inne på sin andra säsong med Alexandra Rapaport, Eva Röse och Julia Dufvenius i huvudrollerna.

VIDARE LÄSNING:

Fem serier för dig som gillar Snabba Cash

HederViaplay är skapad av Sofia Helin tillsammans med Alexandra Rapaport och Julia Dufvenius som spelar två av de fyra advokaterna vi får följa i serien. Dessa advokater är specialiserade på att hjälpa utsatta kvinnor och serien berör väldigt tunga ämnen samtidigt som handlingen är riktigt bra och spännande. 

Här kommer fem tips på serier för dig som har sett klart Heder och vill se liknande serier. 

Huss – Viaplay

Huss
Foto: Viaplay.

I rollerna: Kajsa Ernst, Karin Franz Körlof, Anders Berg m.fl.

HandlingHuss är en Viaplay-serie från 2021 där vi får följa karaktären Katarina som börjar arbeta som polis där hon får ta del av Göteborgs tuffa gator. Samtidigt som hon är ny på jobbet börjar hon misstänka att något inte stämmer och hon får utstå både korruption och svek. 

En bra och spännande thriller-serie som går att streama hela första säsongen på Viaplay. 

Mare of Easttown – HBO

Mare of Easttown
Foto: HBO.

I rollerna: Kate Winslet, Sosie Bacon, David Denman m.fl.

HandlingMare of Easttown handlar om kriminalinspektören Mare Sheehan som tvingas hantera sitt privatliv som faller samman, samtidigt som hon utreder ett viktigt mord. I samband med mordet nystas stadens mörka hemligheter upp. 

En välgjord serie där både krim och mysterium blir påtaglig samt en stark skådespelarinsats av Kate Winslet som spelar huvudrollen. 

Unorthodox – Netflix

Unorthodox
Foto: Netflix.

I rollerna: Shira Haas, Amit Rahav, Jeff Willbusch m.fl.

Handling: Netflix Unorthodox handlar om den unga Esther Shapiro som bestämmer sig för att fly från sin ortodoxa och judiska familj där religon och arrangerade äktenskap är nära att omfamna henne för alltid. Istället tar hon sikte mot Berlin för att kunna uppfylla sina drömmar och hitta sin egen väg i livet.

Mini-serien från 2020 blev snabbt en tittarsuccé där ämnen som religion och förtryck är temat i berättelsen. 

Sharp Objects – HBO

Sharp Obejcts
Foto: HBO.

I rollerna: Amy Adams, Patricia Clarkson, Chris Messina m.fl.

HandlingSharp Objects handlar om reportern Camille Preaker som tvingas återvända till sin hemstad för att rapportera om två våldsamma mord. I samband med detta måste hon även konfrontera sina egna demoner och ta kontakt med sin mamma och halvsyster som hon inte pratat med på flera år.

Både mysterium och drama speglas i den här miniserien från 2018 tillsammans med en riktigt fängslande berättelse på HBO.

Unbelievable – Netflix

Unbelievable
Foto: Netflix.

I rollerna: Kaitlyn Dever, Toni Collette, Merritt Wever m.fl.

HandlingUnbelievable handlar om en den unga kvinnan Marie Adler som blir överfallen och våldtagen mitt i natten av en okänd man men blir anklagad för att ha ljugit om hela händelsen. Två kvinnliga kriminalinspektörer tar istället hennes sida och gör allt för att hitta gärningsmannen. 

En stark och gripande miniserie som är baserad på verkliga händelser och där skådespelarprestationerna är på topp.  

VIDARE LÄSNING:

Fem serier för dig som älskar Snöänglar

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL