Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Fem serier för dig som älskar The Falcon and the Winter Soldier

Fem serier för dig som älskar The Falcon and the Winter Soldier

Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Lista
21 april 2021

Serier att kolla på efter sista avsnittet av The Falcon and the Winter Soldier.

Är du ett stort fan av serien “The Falcon and the Winter Soldier”? Sista avsnittet av serien släpps nu på fredag. För att du inte ska känna dig helt tomhänt efter det sista avsnittet har vi satt ihop en lista med fem serier vi tror att du kommer gilla.

WandaVision (2021)

WandaVision på Disney+
Foto: Disney+

I rollerna: Elizabeth Olsen, Paul Bettany, Kathryn Hahn

Handling: Disney+ serie utspelar sig tre veckor efter händelserna i Avengers: Endgame. Wanda Maximoff (Olsen) och Vision (Bettany) är bosatta i förorten och lever ett vanligt liv där de kämpar för att dölja sina superkrafter. Men är allt verkligen som det verkar...?

Denna miniserie tar plats i Marvels universum där man blandat in sitcom-genren. Den är emotionell, rolig och fylld med rappa scener som håller kvar tittaren i ett järngrepp!

The Mandalorian (2019- )

The Mandalorian på Disney+
Foto: Disney+

I rollerna: Pedro Pascal, Gina Carano, Giancarlo Esposito

Handling: I denna serie får man följa med en Mandalorian på hans resor i rymdens yttre rand. Han är en prisjägare som stöter på en hel del problem i sina försök att skydda Baby Yoda.

En serie som hade premiär 2019 från Star Wars universum. Tycker du om fantasy och sci-fi är det här helt rätt serie för dig. Man slungas med på otaliga äventyr i delar av galaxen där laglöshet råder och där man inte kan lita på någon.

The Witcher (2019- )

The Witcher på Netflix
Foto: Netflix

I rollerna: Anna Shaffer, Henry Cavill, Freya Allan

Handling: Geralt av Rivia är en monsterjägare som kämpar för att finna sin plats i världen. På kontinenten där serien utspelar sig bor alver, gnomer och häxor, men människan håller på att ta över och Geralt inser att det är ett större hot än monstren.

Henry Cavill gör ett fantastiskt jobb i rollen som Geralt av Rivia, han missar sällan och håller konsekvent högsta nivå. Serien är smart gjord och har en strålande och komplex berättarstruktur.

The Boys (2019- )

The Boys på Amazon Prime
Foto: Amazon Prime Video

I rollerna: Karl Urban, Jack Quaid, Antony Starr

Handling: I denna värld arbetar superhjältar för stora företag och missbrukar sina superkrafter för pengar. En grupp människor bestämmer sig för att göra något åt detta, och börjar sin kamp mot superhjältarna. 

Denna serie hämtar sin inspiration från hur det förmodligen hade sett ut om superhjältar fanns på riktigt – nämligen att deras krafter hade blivit utnyttjade i kapitalism namn och korrumperats. Skaparen Eric Kripke har gjort ett fantastiskt jobb i vad som är en av Amazon Prime Videos mest populära serier.

Stranger Things (2016- )

Stranger Things på Netflix
Foto: Netflix

I rollerna: Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Winona Ryder

Handling: Serien utspelar sig i Indiana, USA, där en pojke försvinner spårlöst och polismästaren kallas in i fallet. Det visar sig snart att polismästaren, pojkens mamma och hans närmaste vänner har göra med onaturliga krafter.

Med seriens väl bearbetade karaktärer och storslagna spänning har detta blivit en storfavorit hos många. Skaparna av serien har lyckats hitta balansen mellan att använda sig av övernaturliga fenomen, men ändå behålla dramatik och dilemman som dyker upp i vardagslivet.

VIDARE LÄSNING: Förhoppningar och farhågor: Marvel Phase 4

Loke Westberg

 

 

 

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL