Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dc Fandome

DC FanDome – fem favoritpaneler från eventet

Fredrik Edström | Lista
23 augusti 2020
Fredrik Edström | Lista
23 augusti 2020

DC spänner musklerna i mustigt streaming-event!

Lördagsnatten spenderade jag med enorma kannor kaffe framför DC:s streaming konvent DC FanDome. Jag pepprades med paneler, utannonseringar och trailers och givetvis kände jag mig som en ko på grönbete. Nu behöver jag prata av mig och lista mina fem favoritpaneler från eventet.

Dc Fandome
Foto: DC.

Världen är i akut behov av superhjältar. Film och kulturvärlden hålls i ett skoningslöst järngrepp av pandemin där inte minst bio-upplevelsen står inför en massiv ommöblering av bärande stöttepelare. Ångesten knyter sig i bröstet och superhjältarnas frånvaro tär på gemene mans kropp och själ. Min hunger började närma sig ohanterliga mått och mitt moraliska fördärv blev allt djupare. Tack och lov svepte DC in med ett mustigt streaming-event, DC Fandome, i helgen som gav livsandarna lite att jobba med

Helgen pepprades med mumsiga paneler och utannonseringar som fick min hjärtrytm att svaja. Buffébordet var serverat med högkalorimåltider där Wonder Woman 1984, The Suicide Squad, The Flash och The Batman utgjorde huvudingredienserna. Till dessert erbjöds jag mumsigt bakom-kulisserna material där jag kunde kalasa tills matkoman briserade likt en trampmina. Givetvis tänkte jag nu ge dig, högt ärade läsare, en insyn i mitt frosseri nu när jag listar mina fem favorit-moments från DC FanDome

5: Wonder Woman 1984 – peppig men lite innehållslös introduktion

Först ut på detta streaming-kalas var panelen för Wonder Woman 1984. Regissör Patty Jenkins äntrar en utav konventets enorma skärmar och låter så där oförskämt pepp med sin nästintill moderliga, hesa stämma. Även Chris Pine, Kristen Wiig, Pedro Pascal och lejoninnan själv Gal Gadot ansluter till sändningen och inledningsvis hamnar fokus på hur trevlig och inspirerande inspelningen var genom kamratligt ryggdunk. Tack och lov ändrades detta när Jenkins avtäckte en sprillans ny trailer till filmen: 

Blandad kompott som väcker en hel del funderingar, inte sant? 

4: Snyder Cut – lite mer smarrigt kött på benen

Givetvis gavs även Zack Snyders mustiga mega-cut av "Justice League" en spotlight. Regissören lättade sitt hjärta och gav kärleksförklaringar till den rörelse som t.o.m lyckades få strama Hollywood-producenter att ge vika för fansens önskningar. 

Snyder avslöjar att filmen är hela fyra (!) timmar och lång och delas såldes upp i fyra entimmarsavsnitt på streamingtjänsten HBO Max. Men stackars oss i Sverige då som inte ens vet när HBO Max äntrar vår streaming-familj? Oroa dig inte, Snyder avslöjar även att ett distribueringsavtal snickras på i detta nu för att kunna lansera filmen internationellt. Gott va? Och, ja, just det, det var trailer också:

Kommer Snyder cut kunna göra hjältegänget rättvisa? Än så länge är jag optimistiskt osäker men håller varenda tumme och tå att Snyder lyckas styra skutan rätt.

3: The Flash – the power of the multiverse

The Flash nya skrud
Foto: Warner Bros.

Den evigt försenade och smått kontroversiella Flash-rullen visade livstecken och detta med råge. Vi fick lära oss att Ezra Miller i allra högsta grad stannar kvar i rollen som blixten och författaren Christina Hodson avslöjar att The Flash markerar födseln för DC:s första multiverse- och tidsresande äventyr. Författaren lägger tonvikt på att Flash faktiskt kan ändra sina personliga historia och interagera med DC-karaktärer från olika eror och epoker, vilket Michael Keatons och Ben Afflecks återkomster till rollen som Batman avslöjar. 

Panelen tydliggjorde The Flash roll i DC:s filmiska universum och när bilder av en hur en åldrad Keaton och en pigg Miller slåss sida vid sida har jag svårt att hålla kroppsvätskorna i styr. Lägg till att Miller dessutom "rick rollar" oss innan nya konceptbilder avslöjas och peppen total. Jag riktigt längtar efter en gränsöverskridande fartdåre när filmen landar i Juli 2022.

2: The Suicide Squad – galenskap i kvadrat

James Gunn tog fram det tunga artilleriet och introducerade oss för sin trupp i kommande "The Suicide Squad". Det är ett digert gäng som introduceras och äntligen vet vi vem som spelar vem. Spana in rollistan här: 

Gunn hintade även om att supergänget kommer att insvepas i en 70-talskrigsfilm och den sneak peak vi bjöds på vittnade om en balls to the walls våldsdans med exploderande genetalier och allmän kalabalik. En film helt i undertecknads smak, och denna lilla tjuvtitt vi bjöds på cementerar The Suicide Squad som den superhjälterökare jag just nu längtar mest efter! Behöver du fler bevis än mina superlativ? Spana in smygtitten här nedan:

Trailern till The Suicide Squad vittnar om en kreativ frihet och de tonala tokigheter som kan förekomma inom superhjälteparaplyet. 

1: The Batman – grovhuggen och brutal thriller/noir

Givetvis fick "The Caped Crusader" en egen panel. The Batman spelas in i detta nu och det är en avskalad och brutal tolkning av läderlappen som står att vänta. Regissören, Matt Reeves, berättar att han har ett tydligt noir/deckarfokus och avslöjar att han har filmer som Chinatown, The French Connection och Taxi Driver som kreativa ledstjärnor. Äh, jag behöver inte förklara och raljera, spana och avgör själv:  

Oroa dig inte, det är helt normalt med mindre panikattacker av ren pepp. Trailern är allt jag kunde drömma om. En än mer brutal Batman Begins med ett tydligt noirhjärta bultandes i bröstkorgen. Korruption och våld i en jordnära kompott som jag redan nu vet kommer att golva mig. "I am vengeance", jo tack du Bruce, vi ser det.

Avslutningsvis...

DC FanDome var ett alldeles strålande fan-event som bjöd på paneler, trailers och allmän pepp. Utöver dessa fem favoriter fick ju även Aquaman, Shazam och Black Adam en del rampljus så DC-fantasten gick knappast hungrig.

Det som starkast stannar kvar hos mig är styrkan i multiverset. Att låta DC-filmerna vara fristående och ta kreativa satsningar utan att behöva påverka kontinuiteten hos 20 andra filmer ger kreatörerna svängrum och bjuder in till tonalt unika filmer. Jag är olidligt pepp på fortsättningen för DC:s filmer efter den här helgen och välkomnar fler aktörer att satsa på liknande event som DC FanDome.

NÄSTA ARTIKEL